کد خبر: 1152176
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۲:۴۰
گام‌هایی برای تغییر و اصلاح در سالی که آغاز کرده‌ایم
امسال را متفاوت عمل کنید. نوشتن اهداف، برنامه‌ها، ایده‌ها و نگرانی‌های خود را به یک عادت همیشگی برای خود تبدیل کنید. نوشتن به شما آرامش می‌دهد، به ذهن نظم می‌بخشد و موانع ذهنی را از بین می‌برد. نوشتن کیفیت زندگی را به مرور تغییر می‌دهد. یک دفترچه یادداشت یا سررسید تهیه کنید و هر شب برنامه روز بعد را بنویسید و آن را اولویت‌بندی کنید. فردای آن روز تمامی کار‌های انجام‌شده را علامت بزنید و غیر آن را با رنگ متفاوت پررنگ کنید. شاید چند روز اول نتیجه ندهد، اما به مرور وقتی صفحات دفتر را ورق می‌زنید، حسی شبیه دل‌زدگی از نظم نداشتن در زندگی خود خواهید داشت و خود را موظف به اجرای بند‌ها خواهید دانست.


۱) ورزش و سلامتی
قلم و کاغذ بیاورید و برای سال جدید در زمینه‌های مختلف هدف‌گذاری کنید. اگر باید چکاپ انجام دهید. اگر دندان خرابی دارید. اگر تمایل به رفتن به باشگاه دارید یا اگر محدودیت مادی دارید و به ورزش در پارک و خانه بسنده می‌کنید، همه این‌ها را روی کاغذ به صورت لیستی منظم بیاورید.
۲) رشد و یادگیری
رشد و یادگیری، شامل هر نوع آموزش است که منجر به افزایش آگاهی می‌شود. کتاب‌هایی می‌خوانید. فیلم‌هایی که باید ببینید. پادکست‌هایی که باید گوش دهید. دوره خاص، کلاس و سخنرانی‌های انگیزشی که باید شرکت کنید، همه در دایره رشد و یادگیری است.
۳) اصلاح روابط
یکی از اقدامات مهم در هر سال دایره ارتباطات ما با افراد است. چه کسی یا چه کسانی باید در دایره روابط ما بمانند یا حذف شوند. قطع یا کاهش روابط و برعکس ایجاد یا افزایش ارتباط با افراد می‌تواند در دایره تصمیمات سال جدید قرار بگیرد.
۴) اهداف شغلی و حرفه‌ای
اگر مشغول کار هستید، اگر کارمند هستید، اگر کسب و کاری دارید یا مسیر شغلی آینده شما مشخص است و حتی اگر جویای کار هستید، هدف‌گذاری کنید.
در تلاش برای ارتقای اهداف و اقدامات باشید که باعث بهبود شرایط شما در کار می‌شود. اگر لازم است مهارتی یاد بگیرید، زمینه‌های افزایش دانش خود را در آن حوزه ارتقا دهید. اقداماتی را که به بهبود شرایط و موفقیت در کسب‌وکار شما منجر می‌شود، انجام دهید. همچنین دانش و مهارت لازمی را که مربوط به یافتن مسیر شغلی شما می‌شود، ارتقا دهید.
۵) تفریح و سرگرمی
هر کاری که صرفاً جهت لذت بردن و در حالت کلی وقت گذراندن باشد، در این دایره قرار می‌گیرد. از مسافرت گرفته تا سینما رفتن، بیرون رفتن با دوستان و بازی کردن، البته فراموش نکنید شما در همین زمینه هم می‌توانید بهینه‌سازی داشته باشید و روابط خود را بهبود ببخشید.
۶) نکات ریز برای تغییر حال و سال
عمر گران می‌گذرد: هیچ چیز گران‌تر از عمر نیست. نحوه گذر زمان و عمر را باید به معنای واقعی درک کرد و چراغ آن را بی‌فروغ نگذاشت. زمان و عمر ما روی یک خط راست، بدون لحظه‌ای درنگ، در حال طی شدن است و هرگز هم نمی‌ایستد و هرگز هم به عقب راهی نخواهد داشت. هر ثانیه یک پیوند به تاریخ است. تا مادامی که در این دنیا نفس می‌کشید، کار‌هایی کنید که خدا دوست دارد. مثل خدمت به دیگران و محبت به آنها. کار‌های بزرگ و ماندگار انجام دهید، با کسانی که دوست‌شان دارید هم‌صحبت شوید. قدر تک‌تک لحظات زندگی را بدانید و همیشه فکر کنید این زمان از دست رفتنی است.
خود را بشناسید: هیچ چیزی بالاتر از شناخت خود نیست. ما باید برای شناخت خود وقت بگذاریم و این از مسیر تجربه و چالش‌های جدید امکانپذیر است. برای شناخت سرزمین وجود خود راه باز کنید و زمان بگذارید. همه ما در هر سنی استعداد‌هایی داریم که کشف نشده و حتی خود نیز از آن بی‌خبر هستیم. مثلاً اگر ناامید از تلف شدن روز‌های خود در سیستم آموزشی یا دانشگاهی هستید، بازهم دیر نیست. برای شناخت توانایی خود وقت بگذارید و راه جدید پیدا کنید.
برنامه‌ریزی کنید: برای یادگیری، افزایش دانش و مهارت‌های خود برنامه‌ریزی و زمان، پول و انرژی صرف کنید. شرط لازم، اساسی و بدون جایگزین برای پیشرفت در هر زمینه ای، بدون تردید یادگیری است. ما باید یاد بگیریم چطور حرف بزنیم، چطور پول درآوریم، چطور عشق بورزیم، چطور با یک کودک رفتار کنیم، چطور زمان‌خود را مدیریت کنیم، چطور آشپزی کنیم، چطور موانع ذهنی خود را از بین ببریم و حتی چطور با خود آشتی کنیم. روش‌های مختلفی برای یادگیری وجود دارد که برخی حتی بی‌هزینه است. گمان نکنید برای یادگیری دیر شده است یا نیاز ندارید. هر دوی این‌ها عین ناامیدی مطلق است.
ورزش را فراموش نکنید: ورزش و باشگاه رفتن نه کلاس گذاشتن است و نه اتلاف وقت و نیازمند اهدافی، چون لاغر کردن یا چاق شدن. در طول هفته حتماً زمان‌هایی را برای ورزش کردن کنار بگذارید. ورزش، نشاط، انرژی مثبت و حس خوب را به همه هدیه می‌دهد. ورزش در عملکرد و بازدهی ما در جنبه‌های مختلف زندگی کاملاً اثرگذار است. خیلی از افراد به بهانه‌های مختلف بسیار کم تحرک هستند. حداقل‌ترین کار این است بخشی از مسیر‌های روزانه را پیاده بروید و در منزل چند حرکت سبک ورزشی یاد بگیرید و آن را به طور منظم انجام دهید.
صبور و مهربان باشید: هیچ کس نمی‌داند آخرین بار چه زمانی خواهد بود؟ آخرین باری که پدر و مادرمان را می‌بینیم. همسر و فرزندان‌مان را در آغوش می‌کشیم. چای دوستانه می‌نوشیم و از دیدن آسمان و هوا لذت می‌بریم. شاید الان را دیدیم و لحظه بعد به ما ارزانی نشد. شاید چنین نگاهی به ما در سال جدید کمک کند بیشتر قدردان داشته‌های خود باشیم. همچنین قدر لحظات و بودن کنار عزیزان‌مان را بدانیم. ساده از کنار روزمرگی‌ها نگذریم و با وسواس بیشتری به زندگی و اطرافیان بپردازیم. قدری صبورتر باشیم و مهربانی را به یکدیگر ارزانی کنیم.
خود را به نوشتن عادت دهید: شاید همه ما اهل نوشتن نباشیم، اما می‌توانیم خود را اهل نوشتن کنیم. از کم و کوتاه شروع کنیم تا بعد به مشروح‌تر و مفصل‌تر بپردازیم. نوشتن آرامش دارد و به ذهن ما نظم می‌بخشد و بسیاری از موانع را برای ما از بین می‌برد. نوشتن به مرور در کیفیت زندگی ما اثر دارد و می‌تواند آن را تغییر دهد. دفترچه‌ای داشته باشید و عملکرد مادی و معنوی خود را بنویسید، حتی اگر مرور دوباره نکنید، همان نوشتن کافی است تا از میزان درست و غلط خود آگاه شوید. هر شب برنامه روز بعد خود را بنویسید و آن را اولویت‌بندی کنید. درگیری‌های ذهنی خود را بنویسید و برای رفع موانع ذهنی خود راهکاری تعیین کنید. امتحان کنید، پشیمان نمی‌شوید.
کتاب بخوانید: هیچ کس از بدو تولد کتابخوان نیست. همه ما در خانواده فرهیخته به دنیا نیامد‌ه‌ایم. نظم در کتابخوانی یک شبه و یک هفته و یک ماهه تحقق پیدا نمی‌کند. کتابخوانی لذت دارد. بعد از مدتی خواهید فهمید که شما هر قدر هم بخوانید باز هم نیاز به دانستن دارید. کتاب یار مهربان ما برای تنهایی نیست، اما کتاب به ما می‌فهماند که یار مهربان ما خودمان هستیم و ما را بی‌نیاز از غیر می‌کند. کتاب به ما می‌فهماند ما تا ابد و تا همیشه تنها هستیم. به ما نوع و روش لذت بردن از تنهایی را یاد می‌دهد. به شناخت ما از خود کمک می‌کند. در مسیر اتفاقات زندگی ما اثرگذار است و به ما سواد عمومی می‌دهد. باعث می‌شود در جمع وقتی دهان‌مان را باز می‌کنیم، مشخص شود چه میزان مطالعه داریم. حداقل این است که در چت‌های روزمره ما را از غلط املایی دور می‌کند. کتاب پادزهر غم و غصه‌ها و حرف‌هایی است که در طول روز می‌شنویم. کتاب سرشار از قدرت است. به ما برای خلاقیت کمک می‌کند. اثر روانی مثبت دارد. به ما روش زندگی و فکرکردن می‌دهد. تحول درونی ایجاد می‌کند. فقط فراموش نکنید که برای شروع مطالعه، سراغ هر کتابی نروید. ابتدا با عادت به مطالعه فن کتابخوانی را در خود درونی کنید و بعد از آن سراغ کتاب‌های مختلف بروید که شاید حتی با روحیه شما همخوانی نداشته باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار