رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: در دیدارهای متعددی که با اعضای هیئت دولت داشتیم و در ملاقات اخیر با دکتر پزشکیان، توافق شد بسیج سازندگی ساخت ۴۷۶ مدرسه را در سراسر کشور آغاز کند. این مدارس شامل ۲هزار و ۲۸ کلاس درس در ۲۰ استان کشور خواهد بود.
به گزارش «جوان»، سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفدهم اردیبهشت، سالروز صدور فرمان تشکیل این نهاد از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی و آغاز هفته بسیج سازندگی گفت شعار امسال ما «با مردم برای سازندگی» است.
زهرایی در خصوص علت تشکیل این نهاد گفت: هنگامی که در دولت اصلاحات موضوع ادغام وزارت جهاد سازندگی در وزارت کشاورزی مطرح شد، خطر حذف روحیه جهادی از ساختار اداری کشور احساس میشد. رهبر معظم انقلاب برای حفظ این روحیه و تفکر راهبردی، در هفدهم اردیبهشت سال ۱۳۷۹ فرمان تأسیس بسیج سازندگی را صادر فرمودند.
افتتاح ۹۰ مدرسه در هفته بسیج سازندگی
سردار زهرایی در خصوص عملکرد سال گذشته این سازمان گفت: یک قرارگاه محرومیتزدایی و سازندگی و دو قرارگاه اقتصاد مقاومتی در استانها داریم که مأموریت قرارگاه سازندگی و محرومیتزدایی شامل پروژههای محرومیتزدایی، حرکتهای جهادی، خدمات مؤمنانه و رسیدگی به حوادث غیرمترقبه مثل سیل، زلزله و کرونا است.
وی با اشاره به تعامل بسیج سازندگی با دولت اظهار داشت: در دیدارها و تعامل با اعضای هیئت دولت و دستگاهها و نیز در گفتوگوی اخیر با دکتر پزشکیان، توافق شد بسیج سازندگی ساخت ۴۷۶ مدرسه را آغاز کند. این پروژه شامل ۲هزار و ۲۸ کلاس درس در ۲۰استان کشور خواهد بود. مصالح از سوی دولت، خیرین، نهادها یا حتی شرکتهای دارای مسئولیت اجتماعی تأمین میشود و اجرای کامل پروژه به عهده گروههای جهادی و بسیج سازندگی بدون دریافت هزینه خواهد بود. هزینه انجام این پروژه حدود ۵/۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده است و در هفته بسیج سازندگی، ۹۰ مدرسه که احداث آنها از سال گذشته آغاز شده بود، به مرحله افتتاح خواهند رسید.
صدور شناسنامه برای ۶۲ هزار گروه جهادی
وی به تشکیل گروههای جهادی در کشور اشاره کرد و گفت: امروز در کشور بیش از ۶۲ هزار گروه جهادی ساماندهی شدهاند. این گروهها در قالب اطلس جهادی، به عنوان سامانه رسمی و قانونی دارای شناسنامه هستند و عملکرد آنها در این سامانه ثبت میشود.
وی به حضور بهنگام گروههای جهادی در بحرانها اشاره کرد و افزود: در سیل، زلزله یا حوادثی مثل حادثه بندر شهید رجایی، همیشه اولین کسانی که وارد صحنه میشوند، همین گروههای جهادی هستند.
ورود بسیج به میدان مدیریت ناترازی انرژی
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور به موضوع مهم ناترازی برق و اقدامات بسیج برای کمک به دولت در این زمینه پرداخت و گفت: براساس آمار، کشور با ناترازی ۲۰هزار مگاواتی در حوزه برق مواجه است. بخشی از این مشکل ناشی از بد مصرفی در منازل، ادارات و برخی مراکز صنعتی است. بسیج برای کمک به مدیریت مصرف، با وزارت نفت و نیرو تفاهمنامهای امضا کرده و شبکه گستردهای برای ترویج مصرف بهینه پای کار آمده است.
وی درخصوص نتایج ملموس اقدامات انجام گرفته گفت: امروز بسیاری از خانوارها به واسطه رعایت الگو و کاهش مصرف، هزینه برق پرداخت نمیکنند. این حاصل همراهی مردم و مشوقهای خوبی است که طراحی شده است.
سردار زهرایی سپس به موضوع تولید انرژی خورشیدی به عنوان راهکاری بلندمدت برای جبران ناترازی اشاره کرد و افزود: برای جبران ناترازی، باید بستر تولید انرژیهای نو را فراهم کرد. بسیج با همراهی بنیاد تعاون به دنبال جذب سرمایهگذار در حوزه انرژی خورشیدی است. ما معتقدیم اگر ارزش اقتصادی این حوزه برای سرمایهگذار تضمین شود، سرمایه وارد میشود.
وی در زمینه نصب پنلهای خورشیدی تصریح کرد: سال گذشته ۹ هزار و ۷۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی با ظرفیت ۵ کیلووات نصب شد. امسال نیز در نظر داریم این اقدام را در پایگاههای مقاومت، مدارس، مساجد، چاههای کشاورزی و شهرکهای صنعتی توسعه دهیم. احداث مزارع انرژی خورشیدی نیز با مشارکت تعاونیها و صندوقهای قرضالحسنه مردمی در دستور کار است. نمونهاش، مزرعه ۳۵۰ کیلوواتی در قم است که در هفته دولت افتتاح میشود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با قدردانی از مجلس و دولت برای همکاری در تخصیص تسهیلات گفت: سال گذشته حدود ۱۰ همت تسهیلات کمبهره با نرخ ۴درصد برای اشتغال و تولید انرژی تجدیدپذیر در اختیار ما قرار گرفت که از این میزان ۷/۵ همت جذب شده و امیدواریم تا پایان تیرماه باقیمانده آن هم با همکاری بانکها جذب شود.