کد خبر: 1295812
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
دور چهارم مذاکرات ایران و امریکا احتمالاً یک‌شنبه
منابع غیر رسمی در تهران و واشینگتن تأیید می‌کنند که دور چهارم مذاکرات ایران و امریکا برای دستیابی به توافق اوایل هفته آینده برگزار خواهد شد

جوان آنلاین: دور چهارم مذاکرات هسته‌ای بین ایران و ایالات متحده احتمالاً این یک‌شنبه در مسقط پایتخت عمان برگزار خواهد شد. استیو ویتکاف در تازه‌ترین موضع‌گیری که به‌طور غیر رسمی از او منتشر شده، گفته که مذاکرات هسته‌ای با ایران «در مسیر درستی» پیش می‌رود. 

به گزارش «جوان»، منابع غیر رسمی در تهران و واشینگتن تأیید می‌کنند که دور چهارم مذاکرات ایران و امریکا برای دستیابی به توافق اوایل هفته آینده برگزار خواهد شد. آخر هفته قبل بود که پس از سه هفته متوالی مذاکره، حرکت به سمت یک توافق هسته‌ای جدید بین امریکا و ایران متوقف شد. در حالی که مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید کنار گذاشته شد، تهران و عمان اعلام کردند که مذاکرات به دلایل لجستیکی و فنی به تعویق افتاده است. سخنگوی وزارت خارجه امریکا طوری موضع‌گیری کرد که انگار اصلاً قراری برای دور چهارم گذاشته نشده است؛ موضوعی که حدس و گمان‌ها را درباره ارتباط توقف مذاکرات با تغییرات در واشینگتن افزایش داد. حالا بعد از چند روز، منابع غیر رسمی در تهران و واشینگتن می‌گویند که مذاکرات احتمالاً برای اوایل هفته بعد، یعنی شنبه یا یک‌شنبه برنامه‌ریزی شده است. استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ در امور غرب آسیا که چند روز گذشته را با سکوت گذرانده، دوشنبه‌شب به باراک راوید، خبرنگار آکسیوس گفت که امریکا در حال تلاش برای ازسرگیری تلاش‌های دیپلماتیک با ایران است و تأکید کرد این برنامه‌ریزی برای تعطیلات آخر هفته امریکا در حال انجام است و «اگر (هم) برگزار نشود، تنها به دلیل سفر رئیس‌جمهور به خاورمیانه است»، موضوعی که ساعاتی بعد، یک مقام مطلع در گفت‌و‌گو با نورنیوز سایت نزدیک به شورای عالی امنیت ملی نیز آن را تأیید کرد: «دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا روز یک‌شنبه ۲۱ اردیبهشت در مسقط برگزار می‌شود.»

 پیام‌های متناقض ترامپ 
یک هفته تعویق مذاکرات کافی بود تا در شرایط پرتنش منطقه و موضع‌گیری‌های گاه متناقض مقامات امریکایی بحث‌ها درباره تشدید اختلافات بین تهران و واشینگتن بالا بگیرد. شنبه این هفته، ان‌بی‌سی‌نیوز گفت‌وگویی از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا منتشر کرد که او در آن، در پاسخ به سؤال خبرنگار این شبکه که پرسید: دولت شما با ایران گفت‌و‌گو‌هایی داشته است، آیا هدف این مذاکرات محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران است یا برچیدن کامل»، ترامپ جواب داد: «برچیدن کامل». ترامپ با این حال، گفت که «پذیرای شنیدن دلایل‌شان (ایران) برای داشتن این انرژی (هسته‌ای) است»، پاسخی که تردید‌ها را درباره نتیجه‌بخش بودن مذاکرات افزایش داده است. با این حال، «باراک راوید» خبرنگار آکسیوس دیروز از قول استیو ویتکاف نقل کرد که مذاکرات هسته‌ای ایران در حال پیشرفت است و همچنین «در مسیر درستی» پیش می‌رود. اینکه موضع ویتکاف در خلال موضع اخیر ترامپ که از «برچیدن کامل» برنامه هسته‌ای ایران صحبت کرده، چه معنایی دارد، هنوز مشخص نیست، ولی یک هفته تعلیق در مذاکرات تهران- واشینگتن که احتمالاً قرار است یک‌شنبه آینده در مسقط پایتخت عمان از سرگرفته شود، به اندازه‌ای تردید‌ها را افزایش داده که عباس عراقچی در تازه‌ترین موضع‌گیری خود، یک بار دیگر درباره تلاش اسرائیل برای به شکست کشاندن مذاکرات هشدار دهد. 

 تیم دوم نتانیاهو برای گفت‌و‌گو در واشینگتن
وزیر امور خارجه ایران دوشنبه شب در پستی در ایکس نوشت: «نتانیاهو با وقاحت تلاش می‌کند به رئیس‌جمهور ترامپ دیکته کند که در دیپلماسی خود با ایران چه کاری می‌تواند انجام دهد و چه کاری نمی‌تواند. جهان همچنین فهمیده که نتانیاهو چگونه مستقیماً در دولت ایالات متحده دخالت می‌کند تا آن را به فاجعه دیگری در منطقه ما بکشاند.» عراقچی گفته که حمایت از نسل‌کشی نتانیاهو در غزه از طریق ارسال سلاح‌های مرگبار و جنگ‌طلبی به نمایندگی از نتانیاهو در یمن، هیچ دستاوردی برای مردم امریکا نداشته است و تأکید کرده است: «نتانیاهو تیم شکست‌خورده بایدن را فریب داد تا ۲۳ میلیارد دلار از پول مالیات‌دهندگان امریکایی را به او بدهند. این مبلغ در برابر هزینه هر حرکت اشتباهی که بخواهند علیه ایران انجام دهند، رقمی به شمار نمی‌رود.» وزیر خارجه ایران گفته است: «اگر هدف غایی آن طور که رئیس‌جمهور ترامپ بازهم گفت باشد، یعنی «تنها چیزی که آنها نمی‌توانند داشته باشند سلاح هسته‌ای است»، توافق قابل‌دستیابی است، اما تنها یک راه برای تحقق آن وجود دارد؛ دیپلماسی بر مبنای احترام و منافع متقابل.» این موضع عراقچی که در آن از تلاش نتانیاهو برای به شکست کشاندن مذاکرات صحبت کرده، در شرایطی است که جروزالم‌پست دیروز نوشت که بعد از تلاش نافرجام دیوید بارنیا، مدیر موساد، و ران درمر، وزیر امور استراتژیک که سعی کرده بودند ویتکاف را متقاعد کنند که در مذاکرات موضع سختگیرانه‌تری مقابل ایران اتخاذ کند، اسرائیل چندین مقام ارشد را به واشینگتن فرستاده تا همزمان با انتقاد‌های داخلی جمهوریخواهان از رویکرد ترامپ، پیشرفتی در مذاکرات با او در رابطه با ایران ایجاد کنند. الداد شاویت و سیما شاین در یک گزارش مفصل در مؤسسه مطالعات امنیتی ملی اسرائیل نوشته‌اند: «اسرائیل، چه از نظر دیپلماتیک و چه از نظر پیام‌رسانی عمومی، با چالش‌هایی در قبال پیگیری توافق با ایران توسط رئیس‌جمهور ترامپ مواجه است. با این حال، مهم است که اسرائیل از اعمال نفوذ بر «دوستان» در کنگره یا دولت به شیوه‌هایی که ممکن است توسط رئیس‌جمهور به عنوان مخالفت مستقیم تلقی شود، خودداری کند.» آنها هشدار می‌دهند: «هرگونه تلاش اسرائیل می‌تواند توسط دولت ترامپ به عنوان اقدامی عمدی برای تضعیف چشم‌انداز توافق با ایران تفسیر شود و می‌تواند عواقب فوری و نامطلوبی برای روابط استراتژیک اسرائیل و ایالات متحده داشته باشد، همانطور که در دلایل علنی ذکر شده برای اخراج مایک والتز نشان داده شده است. بنابراین بیش از گذشته، گفت‌وگوی محتاطانه بین اسرائیل و ایالات متحده، در تمام سطوح، از اهمیت بالایی برخوردار است.»

برچسب ها: نتانیاهو ، عراقچی ، ترامپ
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار