یادم هست پیش از ازدواجم مدتی با همسرم همکار بودم. فضای کار باعث شده بود که او از شخصیت و اطلاعات من خوشش بیاید. ناگفته نماند خودم هم بدم نمیآمد که او اینقدر شیفته یک آدم فراواقعی و به قول خودش «عجیبوغریب» شده!
در واقع اعتمادبهنفس وابسته به موضوعه، یعنی چی؟ یعنی ما ممکنه در یک موضوع، مثلاً کار اعتماد به نفس داشته باشیم و در موضوع دیگهای مثل روابط اعتمادبهنفس نداشته باشیم.
به باور لزلی والینت، دانشمند سرشناس کامپیوتر که در دانشگاه هاروارد تدریس میکند، این ویژگی نقطه قوت ماست. او توانایی یادگیری در درازمدت را «آموزشپذیری» مینامد و در کتاب جدیدیش به نام «اهمیت آموزشپذیربودن» میگوید این ویژگی رمز موفقیت ماست.
هر چه بیشتر به صحبتهای دوستان خود گوش دهیم، هر چه بیشتر مراقب آنها باشیم، هر چه بیشتر برای نظرات دیگران ارزش قائل شویم و زمان بیشتری را با آنها سپری کنیم، در پایان روز احساس بهتری خواهیم داشت.
اما آیا این یعنی ترس میتونه روش خوبی برای یادگیری باشه؟ تحقیقات نشون میده استفاده از ترس، چه برای بچهها و چه بزرگسالها، میتونه پیامدهای منفی بلندمدتی داشته باشه و حتی یادگیری واقعی رو سختتر کنه.
تعریف باسوادی فقط خواندن فیزیک، شیمی و ریاضی نیست؛ بلکه احساس مسئولیت و مشارکت نسبت به مسائل جامعه است؛ مهارتهای زندگی و اجتماعی شدن در یک جامعه مدنی، برای همه لازم است ولی فیزیک و شیمی ممکن است برای گروهی خاص کارگشا باشد.