کد خبر: 1295937
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۰
دکتر سکینه ابراهیمی، فوق تخصص آنکولوژی: 
حفظ روحیه، اصلی‌ترین عامل در تمام مراحل درمان است؛ نه تنها برای خود بیمار، بلکه برای خانواده و همراهان او. با درمان مناسب، بیماری خاموش می‌شود و اگر هم برگشت با پیگیری مرتب قابل کنترل است

جوان آنلاین: سرطان از بیماری‌های صعب‌العلاجی است که برای بسیاری از بیماران و خانواده‌ها با ترس، اضطراب و ابهام همراه است، اما از منظر دو متخصص این حوزه نقطه‌پایان نیست، بلکه می‌تواند آغازی باشد برای فصل تازه‌ای از زندگی. دکتر سکینه ابراهیمی معتقد است ابتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج از جمله سرطان که در کشور ما بسیار شایع است، پایان زندگی نیست، بلکه فصل جدیدی از زندگی عزیزانی ا‌ست که به آن بیماری مبتلا شده‌اند. 
 
ابراهیمی می‌گوید: «حفظ روحیه، اصلی‌ترین عامل در تمام مراحل درمان است؛ نه تنها برای خود بیمار، بلکه برای خانواده و همراهان او. با درمان مناسب، بیماری خاموش می‌شود و اگر هم برگشت با پیگیری مرتب قابل کنترل است.»
امید فقط یک احساس نیست، بخشی از درمان است. بیمارانی که امیدوار هستند و از سوی خانواده حمایت می‌شوند، بهتر درمان می‌شوند و این مهم نه یک باور، بلکه علم آن را ثابت کرده است. این پزشک درباره تجربه‌های شخصی خود می‌گوید: «بار‌ها دیده‌ام بیمارانی که روحیه بالایی داشتند، بهتر از حد انتظار به درمان پاسخ داده‌اند. به عنوان یک پزشک وظیفه دارم امید را از بیماران آن هم در هر شرایطی نگیرم. باید همراه‌شان باشم تا این مسیر سخت را راحت‌تر طی کنند.»
همانقدر که بیمار آسیب می‌بیند، خانواده هم آسیب می‌بیند. وقتی خبر ناگهانی به خانواده‌ای داده می‌شود، از نظر روحی ضربه می‌خورد. وی پیشنهاد می‌دهد برای خانواده حمایت روانی در نظر گرفته شود؛ «تشکیل تیمی از روانشناس‌ها و روانپزشک‌ها برای حمایت از خانواده ضروری است. باید در جریان درمان قرار بگیرند، آموزش ببینند و در جلساتی شرکت کنند تا فشار روحی کاهش پیدا کند. پیشنهاد می‌کنم گروه‌هایی از بهبود یافتگان تشکیل شود که زیر نظر انجمن سرطان یا بیمارستان‌ها با بیماران در ارتباط باشند، چراکه این باور وجود دارد، حضور کسانی که روزی خودشان بیمار بوده‌اند و حالا با ثبات زندگی می‌کنند، می‌تواند به بیماران امید بدهد. بیمار وقتی می‌بیند کسی شرایطش را تجربه کرده و حالا حالش خوب است، امیدش بیشتر می‌شود. این گروه‌ها باید رسمی و سازمان یافته باشند نه فقط به صورت فردی.»
ابراهیمی تأکید می‌کند: «بیمار و خانواده‌اش باید از تمام مراحل درمان آگاهی داشته باشند. ما و همکاران‌مان موظف هستیم درباره بیماری و درمان توضیح دهیم، اما تحمیل نه. وقتی بیمار و خانواده او آگاهی داشته باشند، قطعاً تصمیم‌گیری نیز آگاهانه‌تر 
صورت می‌گیرد.»
این فوق تخصص در ادامه برای بیماران پیامی روشن دارد و می‌گوید: «سرطان پایان زندگی نیست؛ یک مرحله سخت است که با صبر و امید طی می‌شود. بیماران صعب‌العلاج را باید در مدار زندگی ببینیم نه در حاشیه درمان. خیلی از بیمارانم می‌گویند بعد از این بیماری، نگاه‌شان به دنیا عوض شده است. انگار زندگی را طور دیگری تجربه می‌کنند. این سختی برای‌شان وارستگی آورده است و اجر این صبر قطعاً نزد خداوند محفوظ است.»
در بخش درمان نیز این فوق تخصص آنکولوژی به پیشرفت‌های قابل توجهی اشاره کرد و می‌گوید: «امروز درمان‌های هدفمند مانند تارگت‌تراپی و ایمنوتراپی در کشور موجود است. این روش‌ها در سال‌های اخیر نتایج خوبی داشته‌اند. بیماران با این درمان‌ها طول عمر معنادار پیدا می‌کنند و بیماری‌شان خاموش می‌شود. قبل‌تر اگر کسی سرطان می‌گرفت، امید به زندگی‌اش کم بود، اما امروز با دارو‌های جدید نتایج مطلوبی را شاهد هستیم.».
اما همه دغدغه این بیماران و خانواده‌های‌شان بعضی از دارو‌ها و آزمایش‌هایی است که هنوز پوشش کامل بیمه ندارند. مسئله‌ای که استرس زیادی به بیمار و همراهانش وارد می‌کند. با توجه به این شرایط دکتر ابراهیمی می‌گوید: «بسیاری از دارو‌ها در داخل کشور تولید می‌شود و پاسخ درمانی خوبی هم داریم. اگر مشکل بیمه حل شود، بار روانی و مالی بیمار هم کاهش می‌یابد و این می‌تواند به روند بهبود کمک کند و تأثیر زیادی دارد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار