کد خبر: 1182408
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۴:۴۰
محسن امیرعبداللهیان ۴۲ ساله اهل سمنان، موکب‌دار عشاق‌المهدی (عج)
محسن امیرعبداللهیان ۴۲ ساله اهل فیروزآباد از توابع شهر امیریه استان سمنان از موکب‌داران اربعین در شهر نجف است.
فاطمه صبور

محسن امیرعبداللهیان ۴۲ ساله اهل فیروزآباد از توابع شهر امیریه استان سمنان از موکب‌داران اربعین در شهر نجف است. او سال‌ها زائر اربعین بوده و مشاهده رفتار شایسته خادمان باعث می‌شود موکب‌داری را آرزو کند. بالاخره این فرصت به مدد امام حسین (ع) برایش پیش می‌آید و حالا در عمود ۷۲۹، در موکب عشاق‌المهدی (عج) پذیرای خیل زائران عاشق اباعبدالله (ع) است. این خادم‌الحسین (ع) می‌گوید همین که خانواده و اهب بیت‌مان در مسیر اهل بیت (ع) هستند ما را بس.

چند سال است موکب خادمی به زوار را راه‌اندازی کرده‌اید؟
سال ۱۳۹۶ بود که موکب تأسیس شد و تا امسال هم در خدمت زوار امام حسین (ع) هستیم.

این تصمیم از کجا شروع شد؟
قبل از موکب‌داری زائر پیاده‌روی بودم و در مسیر پیاده‌روی همیشه حسرت می‌خوردم چرا خادم نیستم.
خادم بودن با زائر بودن چه فرقی دارد؟
خادم بودن حس خاصی دارد که تجربه آن را برای خودم آرزو می‌دانستم. از طرفی وقتی رفتار و برخورد این موکب‌دار‌ها را می‌دیدم که چگونه به زائران خسته رسیدگی می‌کردند، مخصوصاً مواکب عراقی، برایم خیلی شیرین بود؛ و بعد...
مواکب اسکان و پذیرایی در مسیر و در نجف و کربلا خیلی زیاد بود. همان جا تصمیم گرفتم اگر موکب زدم هم اسکان و پذیرایی داشته باشد، ولی کار و نذر فرهنگی هم برایم مهم بود که حتماً انجام شود.

محل موکبی که دارید کجاست؟
عمود ۷۲۹ در مسیر نجف به کربلا، به اسم موکب عشاق‌المهدی (عج) سمنان. در خدمت همه زائران گرامی هستیم.

از خدماتی که به زائران دارید، بگویید.
کنار اسکان و تغذیه چند غرفه از جمله غرفه‌های فرهنگی، غرفه کفاشی، ایستگاه صلواتی، کودکان، پیرایشگری و امورات گمشدگان داریم.

در این راه دوستان و همکاران چقدر همراه‌تان بوده‌اند؟
وقتی نام امام حسین (ع) برده می‌شود، همه و همه بی‌دریغ همکاری می‌کنند. خدا را شکر که هنوز مردم با دل و جان پای کار برای امام حسین (ع) هستند، هر چند ما در ستاد اربعین و نهاد‌های دولتی کمی مشکل داریم، اما به مدد امام زمان (عج) این مشکلات هم حل می‌شود و این مسیر تا ظهور امام زمان (عج) با حضور حداکثری ادامه‌دار خواهد بود.

درباره کار‌های فرهنگی که در موکب انجام می‌دهید، توضیح دهید.
همانطور که گفتم اولین ایده برای موکب‌داری من برای انجام کار‌های فرهنگی بود، به همین دلیل سعی کردیم در موکب یک حسینیه بزرگ بزنیم تا با مداحی یک شور حسینی مضاعف در زائران ایجاد شود، البته به شرطی که مزاحم استراحت زائران نشود. نصب تصاویر شهدای جبهه مقاومت و پخش زندگینامه شهدا، ترجمه پیام‌های مقام معظم رهبری به زبان‌های مختلف، ختم قرآن به یاد شهدا، پاسخ به سؤالات شرعی و شبهات، پخش نوا‌های عاشورایی در مسیر، توزیع بسته‌های فرهنگی، هدایای ویژه کودکان عراقی، هدیه برای کودکان زائر، تهیه و توزیع اقلام فرهنگی مثل پرچم‌های روی کوله و سربند و بدرقه زائران با قرآن مجید از جمله فعالیت‌های موکب است.

از حال و هوای با زائر بودن بگویید. چقدر از حضور آن‌ها که عاشقانه راه را طی می‌کنند، بهره می‌برید؟
به نظرم فضای اربعین پر از زیبایی است، آنقدر که هر کدام برای یک سال حرف دارد و می‌توان از تک‌تک لحظات آن حض معنوی برد، لذت خادمی که جای خود دارد و قابل وصف نیست. دعایی که زائر برای خادم می‌کند مثل دعای پدر و مادر اجابت می‌شود. دعای آن‌ها خیلی لذتبخش است.

خادمی و خادم‌بودن چه تأثیراتی در سبک زندگی‌تان گذاشته است؟
همین که در این مسیر توفیق خدمت نصیب من و خانواده‌ام شده سراپا نعمت و رحمانیت است. از برکات خادمی اینکه خانواده و اهل بیت (ع) در مسیر اهل بیت (ع) خدمت می‌کند و همین ما را کفایت می‌کند. امیدوارم به مدد خانم زینب (س) همه اعضای خانواده در این راه ماندگار بمانند. این همه عزت و احترامی که مردم به ما می‌گذارند از بزرگی خودشان است، اما به واسطه نوکری برای امام حسین (ع) است که به ما می‌رسد.

خادمی و موکب‌داری چه برکاتی در زندگی‌تان داشته است؟
توفیق خادمی خودش به تنهایی برکاتی است که دست‌یافتنی نیست؛ برکتی که با هزاران پول و مقام به دست نمی‌آید. به جرئت می‌توان گفت برکتی که از خدمت به زائران امام حسین (ع) برسد با هیچ برکتی قابل قیاس نیست.
تعامل با موکب‌داران عراقی مشکل نیست؟
به لطف خدا مردم عراق با تمام توان و دارایی‌شان در تمام مسیر اربعین پای کار هستند و تا حالا مشکلی نداشته‌ایم، حتی خیلی جا‌ها از آن‌ها درس هم گرفته‌ایم.

قطعاً موکب‌داری سختی‌هایی دارد. این سختی‌ها را چگونه تحمل و حل می‌کنید؟
به نظرم یکی از کار‌های سخت و طاقت‌فرسا در حوزه کار فرهنگی، همین موکب‌داری است. از جمع‌آوری نذورات گرفته تا بارگیری چند کامیون و تریلی و جمع‌آوری وسایل امانی تا احداث موکب، آن هم بدون امکانات شهری. یک خادم به طور متوسط روزی ۲۰ ساعت کار می‌کند، اما در مسیر برگشت، وقتی محضر مولا امیرالمؤمنین علی (ع) می‌رویم، با نظر و لطف پدرانه‌شان چنان شور و شعفی در دل‌مان تزریق می‌شود که انگار همه این روز‌ها در حال استراحت بوده و هیچ سختی و خستگی‌ای نداشته‌ایم؛

و حرف آخر...
توفیق خدمتگزاری در ایام اربعین حسینی شامل تعداد محدودی از شیعیان می‌شود که خدا را شکر ما هم جزئی از آنان هستیم. باید قدر بدانیم و دعا کنیم این سفره تا ظهور حضرت حجت (عج) پهن و گسترده باقی بماند. ان‌شاءالله.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار