تعداد بالای متقاضیان کاشت ناخن نشان میدهد متأسفانه به دلیل چشم و همچشمی و ناآگاهی، تب و تاب خاصی در این زمینه بین زنان افتاده است و هر چند تلخ، اما حتی برخی بانوانی که به خواندن نماز و غسل اهمیت میدهند نیز به انجام این کار روی آوردهاند.
هر چند فقها ایجاد مانع در اعضای وضو و غسل را که موجب تبدیل شدن وظیفه، به وضو و غسل جبیرهاى شود در غیر وقت نماز جایز دانستهاند، اما در تماس با دفتر چند مرجع تقلید با طرح این پرسش که احکام غسل و وضو در کاشت ناخن برای افرادی که مقید به نماز و روزه و واجبات شرعی هستند چطور است؟ پاسخ آنها گرفته شد.
****
حضرت آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی): «در صورتی که ضرورتی برای این کار نباشد آن را ترک کنند، چراکه مانع غسل و وضوست. اگر امکان جداسازی ناخنهای مصنوعی هنگام غسل و وضو نبود با آن وضو و غسل جبیرهای بگیرند، اما باید قضای آن ادا شود.»
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظله العالی):
«غسل و وضو ندارد و باید ناخنها برداشته شود.»
آیا غسل و وضوی جبیره کافی است؟ خیر مگر در زمانی که وقت تنگ است. اما بعد از انجام غسل و وضوی جبیره یا تیمم بدل از وضو یا غسل، باید قضای آن ادا شود.
حضرت آیتاللهالعظمی سیستانی (مدظله العالی):
«باید قبل از غسل و وضو آن چه را که مانع رسیدن آب به عضو غسل و وضو باشد جدا کرد.»
حضرت آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی (مدظله العالی): «کاشتن ناخن به صورتی که برای وضو و غسل نتوانید بردارید اشکال دارد. ولی چنانچه شخصی مرتکب این عمل شده باشد، در صورت امکان ناخن مصنوعی را بردارد و وضو و غسل به نحو معمول انجام شود.»
حضرت آیتالله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته):
۱- در وضو، شستن تمام گردی صورت و تمام دو دست از آرنج تا نوک انگشتان، واجب است و اگر مانعی از رسیدن آب وجود داشته باشد، باید برطرف شود.
۲- در غسل باید آب به پوست بدن برسد و موهای کوتاه مانند ریش کم یا مژه نیز باید شسته شود.
۳- ایجاد مانعی که رفع آن مشکل (عسر و حرج دارد) یا غیر ممکن است، جایز نیست، مگر در صورتی که ضرورتی آن را اقتضا کند یا غرض عقلایی مشروعی در این امر وجود داشته باشد، مانند درمان.