رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ایران به دنبال ساخت سلاح هستهای نیست و همواره انرژی صلحآمیز هستهای را دنبال میکند، تأکید کرد: دستاوردهای فناوری هستهای ایران در راستای صلح و خدمت به بشریت است.
به گزارش ایرنا، جمعی از میهمانان شرکتکننده در سی هفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی روز دوشنبه ۱۰ مهر از رآکتور تحقیقاتی شهید فخریزاده تهران و آزمایشگاههای تولید رادیوداروها در سازمان انرژی اتمی بازدید کردند.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی طی سخنانی در این جمع گفت: موضوع حائز اهمیت برای ما بیان این موفقیتها و دستاوردها برای شما از منظر آگاهیبخشی و به اشتراک گذاشتن این دستاوردها و فناوریها با کشورهای دنیا و غیرمتخاصم در دنیاست.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تأکید کرد: دستاوردهای فناوری هستهای ایران در راستای صلح و خدمت به بشریت است و تمام فعالیتها بر اساس موازین و ضوابط آژانس بینالمللی انرژی اتمی و در چارچوب ضوابط موافقتنامه پادمان جامع و «انپیتی» صورت میگیرد و با نظارتهای مستمر آژانس دنبال میشود.
اسلامی اظهار داشت: به دلیل اهدافی که انقلاب اسلامی برای استقلال دارد، شعار مهم ما و شهدای ما و هدایتهای امام راحل و رهنمودهای مقام معظم رهبری، استقلال بوده و برای رسیدن به این امر مهم تلاشهای گستردهای نیز صورت گرفته و سبب شده است جمهوری اسلامی ایران وارد محدوده و مناطقی شود که تا پیش از این در انحصار کشورهای قدرتمند بوده و آنها معمولاً مخالف حضور یک کشور مستقل مانند ایران به این محدودهها هستند.
معاون رئیسجمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران تابع و پیرو نبوده و منافع ملی خود را بر اساس ظرفیتهای ملی تعیین میکنیم و آنچه به دست میآوریم، برای سایرین نیز عرضه میکنیم، با هرگونه سلطهطلبی در مقابل علم و فناوری مخالف بوده و مقابله میکنیم و به دنبال کارهای تحقیقاتی و تولید فناورانه هستیم.
اسلامی تصریح کرد: فناوری هستهای هم در بخش انرژی و هم غیرانرژی کاربرد دارد و ما توانستهایم در بخش انرژی به سمت توسعه نیروگاههای اتمی حرکت کنیم، زیرا تغییرات آب و هوایی و اقلیم، دنیا را به سمت انرژیهای پاک هدایت کرده است. هم اکنون دارای نیروگاه هزار مگاواتی هستیم که موجب صرفهجویی در مصرف ۹۰میلیون بشکه نفت و نیز مانع تولید ۵۸میلیون مترمکعب گازهای گلخانهای شده است. باید توجه داشت که صرفهجویی و پرهیز از مصرف سوختهای فسیلی نیاز امروز مردم و لازمه حفظ محیط زیست است، زیرا تولید گازهای گلخانهای موجب تغییرات اکوسیستم شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: در یکی از بخشهای غیرانرژی توانستهایم ۶۰نوع رادیودارو تولید کنیم، به طوری که اکنون تعدادی از این داروها صادر میشود. همچنین حدود یکمیلیون بیمار از این داروها در داخل کشور استفاده میکنند. حجم تولید رادیوداروها بخش قابل ملاحظهای از نیاز بیماران داخلی و خارجی را پاسخ میدهد. این در حالی است که اگر صنعت هستهای نداشتیم و قادر به غنیسازی اورانیوم نبودیم، نمیتوانستیم نسبت به تولید رادیوداروها اقدام کنیم. اسلامی با بیان اینکه چند دهه است که علیه ایران تحریمهایی اعمال میشود، گفت: سالهاست ایران و دانشمندان ما را تحریم کردهاند و هر روز فشار بیشتری به برنامه هستهای میآورند و شاهد دروغپردازیهای مختلف علیه صنعت هستهای هستیم، در حالی که اگر این صنعت را در اختیار نداشتیم، قادر به نجات جان بیماران مبتلا به سرطان نبودیم.
معاون رئیسجمهور با تأکید بر اینکه ایران به دنبال ساخت سلاح هستهای نیست و همواره انرژی صلحآمیز هستهای را دنبال میکند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است در استراتژی امنیت ملی خود به دنبال سلاح هستهای نیست و برنامهای برای آن ندارد، اما بارها شاهد بودهایم که آنها با فشارهای فراوان بر تهمتهای خود اصرار میورزند.
وی درباره لزوم اجرای سیاست «درهای باز و نوآوری باز» و امکان بازدید اقشار و افراد مختلف از توانمندیهای صنعت هستهای بیان کرد: سالهاست با روایتگریهای ظالمانه، دروغپردازیهای سنگین و سیاهنماییهای فراوان مواجه هستیم که دشمنان ما در دنیا با کار سیاسی و رسانهای به گونهای اذهان را به سمتی هدایت میکند که برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران غیرصلحآمیز بوده و مطابق موازین آژانس نیست. با امکان بازدید اقشار و افراد مختلف از توانمندیهای هستهای میتوانیم مقابل دروغپردازیهای جهانی شفافیت ایجاد کنیم.
اسلامی تصریح کرد: روشنگریها میتواند کمک کند تصویرسازی واضحی از فعالیتهای هستهای در اذهان داخلی و جهانی ایجاد شود و نسبت به صنعت هستهای ایران آشنایی بیشتری پیدا میکنند و این مسئله سبب میشود شاهد گسترش این باور که جمهوری اسلامی ایران به دلیل استقلالی که دارد و نیز عدمتبعیت از سیاستهای کشورهای سلطهگر با این موانع مواجه شده و آنها با فشارهای سیاسی به دنبال متوقف کردن ما هستند.