به گزارش جوان آنلاین، یارزاده تاکید کرد: شناسایی ظرفیت هر محله و منطقه وظیفه ذاتی مدیریت شهری است. محله فقط کالبد نیست و دارای روح است. ما باید روح محله و شهر را تقویت کنیم تا کالبد آن جان بگیرد. در واقع این کار در راستای توسعه پایدار خواهد بود و رشد منطقه را فراهم میکند.
یارزاده با بیان اینکه نوع نگاه ما باید در مدیریت شهری تغییر کند، خاطر نشان کرد: دیده شدن مردم وظیفه ذاتی مدیران شهری است؛ بنابراین کار جشنوارههایی نظیر جشنواره عطر ریحان این است که ظرفیتها را در مناطق شناسایی و با دیدن مردم و ذائقه و طبع آنها بازار هدف را انتخاب و در نهایت با کشف هویت و روح منطقه پتانسیلها برای رشد آن منطقه را شناسایی و تقویت کنند.
وی ادامه داد: در خصوص جشنواره سبزی منطقه ۱۸، میتوان از این بعد هم به قضیه نگاه کرد که ارزش حضور سبزی در سبد مصرفی مردم بیشتر نمایان شود. ضمن اینکه همین مصرف به برخی فرهنگهای ریز و نوستالژیها گره خورده است.
دکتر یارزاده با یادآوری اینکه در گذشته مادرهای خانه با همبستگی و اتحاد با اقوام یا همسایهها تدارک سبزی و تمیز کردن آن را میدیدند، افزود: این ماجرای به ظاهر ساده نگاه تیز بینی به یک سری آداب یومیه مردم ما دارد. چه بسا که یونسکو هم به این جور خرده فرهنگها و ریزه کاریها توجه دارد و به عنوان فرهنگ و آداب و طبع و فرآیند اجتماعی جوامع مختلف مینگرد.
وی ادامه داد: کاشت و برداشت و جمع آوری و پرداخت به سبزی در خانوادهها یک جورایی ریزه کاری آداب و رسوم ماست نباید فراموش شود بلکه باید حفظ شود.
رییس دانشگاه استاد فرشچیان با اشاره به اینکه حفظ و تداوم جشنوارههایی نظیر عطر ریحان از اهمیت برخوردار است، افزود: برای ارتقا و فراگیر شدن جشنوارههایی با این مختصات باید از مردمی بودن جشنواره حمایت کرد. وی با اشاره به اینکه فعالیتهایی در گردشگری پایدار یونسکو در کارنامه خود دارد، تاکید کرد: در طول تجارب و بررسیها به این نتیجه رسیدیم که جشنوارههای این چنینی باید مردمی صورت بگیرد یعنی در دست نهادهای رسمی و دولتی نباشد. چرا که احتمال دارد با تغییر مدیریت و نگاه مدیران این نوع جشنوارهها برای سالهای بعد تعطیل شوند، اما اگر مردمی شود و مردمی باشد جشنوارههایی از این دست، پایدار خواهند ماند.
یارزاده افزود: تجربهای در شهر رشت داشتیم که قراربود طی جشنوارهای ۱۶۰ نوع خوراک شهر رشت را به علت تنوع و قدمت معرفی کنیم. در طول زمان با تغییر مدیریت شهری، کم کم با این عنوان که چنین جشنوارهای الزامی نیست و چه و چه! جشنواره یاد شده از دور خارج شد و توسعه پیدا نکرد. کمااینکه به جای اقتصادی مبتنی بر تراکم فروشی و این قبیل امور برای شهر رشت میتوانستیم شاهد توسعه جشنوارههای مناسب و درخور شهر باشیم، که هم توسعه اقتصادی به همراه داشت و هم جاذبه گردشگری بود و هم معرف روح نهفته شهر.
وی ادامه داد: این نوع جشنوارهها زمانی که مردمی باشند، احیا شده و هر ساله بر پا خواهند بود. چنانچه در شهر خوی تجربه برگزاری اولین جشنواره شمس را داشتیم و با توجه به اینکه کار را به مردم سپردیم، کار خوب و ماندگار ماند. طوریکه هشتمین جشنواره شمس با رویکرد مردمی طی این روزها برگزار شده است.
یارزاده در پایان گفت: امیدوارم جشنوارهی عطر ریحان با چشم اندازی بلند مدت و با نگاه مردم محوری، برای سالهای متمادی باقی بماند.