برخی از شاعران و اهالی ادب که در دیدار با مقام معظم رهبری حضور داشتهاند در گفتگوها و اظهارنظرهای جداگانه، نظرات و احساسات خود را درباره محفل ادبی در حضور رهبر معظم انقلاب بیان کردهاند که در ادامه میآید.
دادیم دل به دستت
محمدمهدی سیار از شاعران حاضر در جلسه دیدار با رهبر معظم انقلاب درباره آن جلسه و خاطرهاش از حضور در این محفل میگوید: «با موتور خودم را رساندم به رکعت آخر نماز، موتوری میگفت اگر قسمتت باشد به نماز آقا میرسی و در مسیر کلی خاطره از جبهه و یکی به دوهایش با فرماندهها و سردارها گفت. موتوری میگفت: ماه رمضان از ظهر تا آخر شب منم و این موتور و از افطار هم که سیگار. بعد از افطار و قبل از شروع جلسه همین که نشستم و با آقا چشم در چشم شدم ایشان گفتند: «مثل گل آفتابگردان در شب!» این رباعی را سال ۸۸ خوانده بودم، در اولین شعرخوانیام در این جلسات. شعرخوانیها با سیدعلی موسویگرمارودی شروع شد. شاید۲۰ نفر شعر خوانده بودند و آخرینشان اسمش مهدی بود. شعرخوانی او که تمام شد، آقا گفتند: «یک مهدی دیگه هم هست اینجا!» اول گفتم یک رباعی بدهکارم به این جلسه به دلیل حافظه خوب! آقا بلافاصله گفتند: «یادتون رفته بود! من یک بیتی اونجا خواندم. یادتان هست؟» و همزمان زمزمه کردیم: «غافل دادیم دل به دستت/ ما را یاد و تو را فراموش!» رباعی فراموش شده را خواندم و بعد هم غزل را. محمدجواد شرافت بعد از جلسه گفت: شنیدی آقا چه «الحمدللهی» گفت بعد از پایان غزلت؟ نشنیده بودم و حالا در فیلم دیدم. الحمدللهربالعالمین.»
کلمات نمیتوانند این بیقراری را بیان کنند
سمیه مؤمنی از شاعران جوان کشور که امسال برای نخستین بار در مراسم دیدار با رهبر معظم انقلاب حضور داشته است، درباره این دیدار میگوید: «با وجود اینکه یک شاعر همیشه دریای کلمات است، اما در این لحظه هیچ کلمهای نمیتواند این ذوق، اشتیاق و بیقراری را بیان کند.»
مؤمنی از اینکه توفیق حضور در محضر رهبر انقلاب نصیبش شده خدا را شاکر است و شرکت در این محفل را رویدادی بسیار تأثیرگذار در رشد ادبی شاعران میداند و در این باره میگوید: «مسلماً شعرهایی که در این محفل خوانده میشود، اشعاری تراز اول است که از نظر فنی شعرهای خوبی هستند و مورد پسند اساتید قرار گرفتهاند؛ بنابراین شعرخوانی در این محفل و شنیدن آن توسط شاعران دیگر به روند پیشرفت شعر در کشور کمک میکند.»
محفل دوستی و انس
فاطمه نظری از دیگر بانوان شاعر حاضر در جلسه دیدار با مقام معظم رهبری اظهار میکند: «پیش از این هم تجربه و توفیق حضور در جلسه دیدار با رهبری را داشتهام، اما اینکه دیدار امسال در نیمه ماه مبارک رمضان انجام شد، حال و هوای خاصی به این برنامه بخشیده بود.» نظری با بیان اینکه شاعران آیینی در این جلسه حضور داشتند و ما در این دیدار شاهد شور و اشتیاق زیادی بودیم، میگوید: «جلسه دیدار شاعران با مقام معظم رهبری، محفل دوستی و انس و الفت میان شاعران آیینی، دفاع مقدس و انقلاب اسلامی نیز به شمار میرود.
این شاعر مازندرانی که دو کتاب شعر آیینی و دفاع مقدس با عنوان «آوازهای بومی باران» و «ماه و خاکریز» را برای تقدیم کردن به مقام معظم رهبری با خود همراه داشت، درباره دستاوردهای این محفل ادبی میافزاید: «شناسایی شاعرانی که هر یک با ارائه آثار جدید و شعرخوانی در این جلسه حضور یافتهاند و همچنین اینکه رهبری نظرات خود را درباره آثار شاعران مطرح میکنند، یکی از اتفاقات خوبی است که به واسطه این دیدار و محفل همدلی و دوستی محقق میشود.»
تفاوت دیدار امسال با محفل سالهای قبل
فاطمه نانیزاد هم در خصوص تفاوت بارز جلسه امسال با سالهای گذشته میگوید: «بارزترین تفاوت امسال با دیدارهای گذشته این بود که شاعران بیشتری چه آقا و چه خانم دعوت شده بودند. افزایش مدعوین و شاعران در این دیدار باعث شد جلسه در فضایی که سالهای گذشته برگزار میشد، برگزار نشود. به همین دلیل دیدار امسال در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.»
نانیزاد ادامه میدهد: «رهبری یک ربع قبل از نماز حضور یافتند و برخی از شاعران بهطور خودجوش شعرخوانی کردند. امسال سفره افطاری در سالن مجاور حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد و یک سفره برای آقایان و یک سفره هم برای خانمها پهن شده بود. خدا را شکر اینبار توفیق داشتم در نزدیکی جایگاه رهبر افطار کنم. این اتفاق برای من لذتبخش بود. سفرهای که ما بودیم در مجاور مقام معظم رهبری بود و فاصلهمان با آقا در حد یک متر بود، حتی نتوانستیم افطار کنیم، چرا که محو دیدن روی ماه رهبری بودیم.»
وی در خصوص اتفاقات جالبی که در این دیدار رخ داد، میگوید: «زیبایی کار آنجا بود که رهبری به مجری برنامه یادآور شدند، چند نفر دیگر شعر بخوانند و یکی از آنها هم محمدمهدی سیار بود. حضرت آقا نحوه برخوردش با سیار خیلی متفاوت بود. در شعرخوانی افشین علا هم گفتند که شعرهای شما به ما میرسد و این نشان میدهد که رهبری در کل سال از فضای ادبی جدا نیستند و در جریان سرودهها قرار میگیرند.»
این بانوی شاعر در ادامه میافزاید: «یکی از اتفاقات جالب این بود که مهدی جهاندار فرصت شعرخوانی خود را به همسرش زهرا سپهکار داد. همسرش هم شعری خواند که با توجه به فضای روز خوب بود. بیتی را خواند که من تا به حال آن را نشنیده بودم و آن هم این بیت بود «مرد مردادیام را دوست دارم». نکته جالب اینکه مهدی جهاندار به همسرش گفته بود این بیت را نخواند، اما او در کنار پدر معنویاش مقام معظم رهبری خواند.»
از نکات بارز محفل شعر امسال از نگاه شاعران و حضار، افزایش تعداد حاضرین و تنوع مضامین شعری بود که شاعران برای قرائت در محضر رهبر معظم انقلاب انتخاب کرده بودند.