کد خبر: 727172
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۵
سعود الفيصل، وزير خارجه سابق عربستان و ديپلمات كهنه‌كار سعودي كه نقش مهمي در تدوين موضع كشورش در قبال بسياري از بحران‌هاي منطقه، از جمله سوريه و عراق داشت، سه ماه پس از بركناري از سمتش در سن 75 سالگي درگذشت.
ديوان پادشاهي سعودي، ضمن تأييد خبر مرگ سعودالفيصل، شاهزاده سعود‌الفيصل را «نماد امانتداري و اخلاص» توصيف و اعلام كرد كه نماز بر جنازه او روز شنبه در مسجدالحرام پس از نماز عشا برگزار خواهد شد. شاهزاده الفيصل، يكي از مقام‌هاي عالي‌رتبه خاندان سلطنتي در عربستان سعودي بود كه در سال 1975 به عنوان وزير امورخارجه منصوب گشت و اين سمت را به صورت مستمر تا آوريل 2015 برعهده داشت.  
به گزارش مشرق نيوز، سعود الفيصل از بيماري‌هاي مختلف، مانند درد مزمن در ناحيه كمر و انسداد روده رنج مي‌برد. سلمان بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان در تغييرات گسترده‌اي كه در كابينه اين كشور اعمال كرد، الفيصل را از سمت خود بركنار و عادل الجبير، سفير اين كشور در امريكا را جانشين وي كرد. به گزارش بي‌بي سي، سياست خارجي عربستان سعودي در دوران جنگ ايران و عراق و حمله عراق به كويت (۱۹۹۱) زير نظر او هدايت مي‌شد. به گزارش خبرگزاري مهر، وي متولد سال ۱۹۴۰ بود و مدرك اقتصاد را از دانشگاه پرينستون نيوجرسي امريكا در سال ۱۹۶۴ اخذ كرده بود. سمت‌هاي ديگر سعود الفيصل رئيس كميته دائمي شوراي عالي اقتصاد و عضو شوراي اقتصاد، عضو شوراي عالي نفت و برخي مناصب ديگر بود.
عربستان با چراغ سبز امريكا و با هدف برقراري امنيت رژيم صهيونيستي در منطقه و نيز عملي كردن اهداف واشنگتن در خاورميانه، آشكارا توطئه عليه نظام سوريه را به اجرا گذاشت و در اين ميان الفيصل به عنوان رئيس دستگاه ديپلماسي سعودي‌ها نقش مهمي در آموزش و حمايت از تروريست‌هاي سوري برعهده داشت. اما از طنزهاي روزگار اينكه تمام كساني كه كمر به سرنگوني «بشار اسد» رئيس‌جمهور سوريه بسته بودند يكي يكي از قدرت ساقط يا از صفحه روزگار محو شدند؛ اما اسد همچنان با قدرت تمام در برابر توطئه‌ها مقاومت مي‌كند. «عبدالله بن عبدالعزيز» پادشاه مقبور عربستان، «حمد بن خليفه آل ثاني» امير سابق قطر، «محمد مرسي» رئيس‌جمهور مخلوع مصر، «بندر بن‌سلطان»  رئيس سابق دستگاه اطلاعاتي عربستان و «سعود الفيصل» از جمله اين افراد هستند كه صحنه قدرت را خالي كرده‌اند و «رجب طيب اردوغان» رئيس‌جمهور تركيه نيز در روند افولي قرار دارد.

  پيام‌هاي تسليت

برخي مقامات كشورهاي جهان در پيامي درگذشت الفيصل را تسليت گفتند. به گزارش دويچه وله، باراك اوباما، رئيس‌جمهور امريكا در پيام تسليت خود سعود الفيصل را «ديپلماتي تمام‌عيار» توصيف كرد. وزارت خارجه انگليس نيز در بيانيه‌اي درگذشت سعود الفيصل را به دولت و ملت عربستان تسليت گفت. احمد بن حلي، معاون دبيركل اتحاديه عرب نيز اعلام كرد، الفيصل فردي بود كه بر ديپلماسي عربستان تاثير بسزايي داشت. وزارت خارجه مصر نيز در بيانيه‌اي ضمن تسليت به عربستان، سعود الفيصل را ستون ديپلماسي جهان عرب خوانده و اعلام كرد كه ملت مصر هرگز سعود الفيصل و حمايت‌هايش از مصر و جهان عرب را فراموش نخواهد كرد.
 وزراي كشور امارات و كويت نيز در بيانيه‌هايي جداگانه به عربستان تسليت گفته و اعلام كردند كه با مرگ سعود الفيصل شخصيتي تاريخي و ديپلماتي كاركشته در جهان عرب را از دست داديم.
سازمان همكاري اسلامي نيز با صدور بيانيه‌اي ضمن تسليت به مقامات رياض با عربستان ابراز همدردي كرد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
راستگو شیراز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۹
0
0
خدا لعنتش کند وجایی هم درجهنم گیرش نیاد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار