جوان آنلاین: کارگر پمپبنزین که در تهران با نصب اسکیمر روی دستگاه کارتخوان، اطلاعات کارتهای بانکی مشتریان را کپی میکرد و موفق به کلاهبرداری ۸ میلیارد تومانی شدهبود، بازداشت شد. بررسیهای پلیس فتای تهران نشان میدهد این پنجمین پرونده پمپبنزینهای پایتخت است.
سردار داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتای پایتخت گفت: چندی قبل شکایتهای مشابه درباره برداشتهای غیرمجاز از حسابهای بانکی شهروندان به پلیس فتا گزارش شد. شاکیان به پلیس گفتهبودند کارتهای بانکیشان همراهشان بوده، اما پیامکی برایشان ارسال و همه موجودی حسابهایشان برداشت شدهاست. یکی از شاکیان در شرح ماجرا گفت: صبح روز حادثه با خودرویم وارد یکی از پمپبنزینهای شمال تهران شدم و بنزین زدم. مطابق رویهای که مرسوم است، کارت بانکی و رمزش را به کارگر پمپبنزین دادم و هزینه را پرداخت کردم. بعد هم کارتم را گرفتم و پشت فرمان نشستم و از پمپبنزین خارج شدم. عصر آن روز بود که پیامکی دریافت کردم و دیدم همه موجودی حسابم که ۲۰۰ میلیون تومان بود، برداشت شد. احتمال دادم کارت بانکیام سرقت شدهباشد که به سراغ کیفم رفتم، اما کارت سرجایش بود، برای همین راهی اداره پلیس شدم و شکایت کردم.
بررسی شکایتهای مطرحشده نشان داد همه شاکیان به پمپبنزین مشخصی در شمال تهران رفتهاند، از همینرو کارآگاهان اطمینان پیدا کردند که برداشتها به شیوه اسکیمر اتفاق افتادهاست. در این شیوه مجرمان دستگاه کوچکی کنار کارتخوان نصب یا قرار میدهند که اطلاعات کارت بانکی را ذخیره میکند. مجرمان این اطلاعات را به کارتهای خام که در اختیار دارند، منتقل میکنند. وقتی رمز کارت را از مشتری سؤال میکنند، رمز را به خاطر میسپارند و آن را روی کارت مینویسند و در فرصت مناسب به طلافروشی یا صرافی میروند همه موجودی کارت را برداشت میکنند.
در حالی که شمار شکایتهای مطرحشده ۱۵۰ فقره و میزان برداشتهای غیرمجاز به ۸ میلیارد تومان رسیدهبود، کارآگاهان موفق شدند با ردیابی محلهایی که برداشتها در آن صورت گرفته، متهم را شناسایی کنند. بررسی سوابق متهم حکایت از این داشت که وی قبلاً پنجبار به شیوههای مختلف به صورت غیرمجاز از حسابهای شهروندان برداشت کرده و توسط پلیس فتا در استانهای تهران، مازندران و غرب تهران بازداشت شدهبود. بعد از کامل شدن بررسیها در این باره، محل کار متهم در پمپبنزینی در شمال تهران شناسایی و بازداشت شد. متهم در بازجوییها گفت: از مدتی قبل تصمیم گرفتم به این شیوه از کارتهای بانکی مردم برداشت کنم برای همین به عنوان کارگر پمپبنزین مشغول کار شدم. مشتریانی را که احتمال میدادم پول زیادی در کارتهای بانکیشان داشته باشند، شناسایی میکردم و به بهانههای مختلف اجازه نمیدادم از دستگاه ویژه جایگاه برای پرداخت پول استفاده کنند. کارت بانکی و رمزشان را میگرفتم که با کارتخوان سیار هزینه را حساب کنم و در این فرصت اطلاعات کارتهای بانکیشان را کپی میکردم و از آنجا که رمز کارتشان را هم داشتم، اطلاعات را به کارت خام منتقل و در فرصت مناسب موجودی حسابشان را یکجا خرید میکردم که شناسایی و بازداشت شدم.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با اشاره به مسئولسازی قانونی در خصوص سرقتهایی که در پوشش متصدیان پمپ بنزین صورت میگیرد به جایگاهداران هشدار داد کسانی که در این حوزه فعالیت دارند، بدانند مسئولسازی قانونی صورت میگیرد و مالکان جایگاه سوخت مطابق قانون باید در مقابل اموال سرقتشده مردم پاسخگو باشند و مسئولیت هرگونه سوءاستفاده از کارتهای بانکی شهروندان از سوی کارکنان آنها بر عهده جایگاهداران است. سردار گودرزی به شهروندان توصیه کرد به هیچ عنوان کارت بانکی خود را در اختیار فروشندگان قرار ندهید و حتماً عملیات بانکی و وارد کردن رمز را شخصاً انجام دهید، چراکه حتی در صورت نصب اسکیمر روی دستگاه کارتخوان، بدون اطلاع از رمز عبور، امکان برداشت از حساب امکانپذیر نخواهد بود.