کد خبر: 1294428
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
رئیس سازمان بسیج جامعه زنان عنوان کرد
براساس آمار‌های سال ۱۴۰۳ مرکز آمار ایران در حال حاضر حدود ۸۷ میلیون نفر در کشور زندگی‌می‌کنند که ۴۳ میلیون نفر از آنها زن هستند. از این جمعیت زنان، برآورد می‌شود حدود ۲۱ میلیون نفر کمتر از ۳۵ سال سن داشته باشند؛ همچنین از میان این ۲۱ میلیون نفر، ۱۵ میلیون نفر «دختر» هستند. 
زهرا چیذری 

جوان آنلاین: «دختر» در فرهنگ و باور‌های ما جایگاهی ارزشمند و متفاوت دارد. همچنانکه پیامبر اعظم (ص) به احترام حضرت زهرا (س) به قد می‌ایستادند و بر دستان دختر گرامی خود بوسه می‌زدند. در فرهنگ ایرانی هم از دیرباز ارزش و جایگاه ویژه‌ای برای دختران قائل بودند. بر همین اساس بعد از انقلاب اسلامی ایران با قرار گرفتن زنان و دختران در مسیر هویت خود بستر رشد و ارتقا و شکوفایی آنها فراهم شد. به همین‌خاطر هم هست که زنان و دختران همواره نوک پیکان تهدید نرم‌افزاری علیه کشور هستند، چراکه برای تغییر در فرهنگ و باور‌های هر جامعه‌ای باید نگاه و باور‌های دختران را تغییر داد؛ دخترانی که مادران و در واقع مربیان فردای جامعه هستند و در رشد و ارتقای اجتماعی نقشی بی‌بدیل دارند. 

 آمار‌های دخترانه 
براساس آمار‌های سال ۱۴۰۳ مرکز آمار ایران در حال حاضر حدود ۸۷ میلیون نفر در کشور زندگی‌می‌کنند که ۴۳ میلیون نفر از آنها زن هستند. از این جمعیت زنان، برآورد می‌شود حدود ۲۱ میلیون نفر کمتر از ۳۵ سال سن داشته باشند؛ همچنین از میان این ۲۱ میلیون نفر، ۱۵ میلیون نفر «دختر» هستند. 
از این میزان، ۵/۷ میلیون نفر کودک (زیر ۱۲ سال)، حدود ۵/۳ میلیون نفر نوجوان (۱۲ تا ۱۷ سال)، ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جوان (۱۸ تا ۲۴ سال) و یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر نیز در دوره آخر جوانی (۲۵ تا ۳۴ سال) قرار دارند. از میان جمعیت ۴ میلیون نفری دختران ۱۸ سال به بالا، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز دانشجو هستند. 
‌از میان ۲ میلیون و۲۰۰هزار دانشجو، حدود ۵/۱ میلیون نفر در مقطع لیسانس، ۸۰۰ هزار نفر در مقطع فوق لیسانس و ۱۱۲ هزار نفر در مقطع دکترا مشغول به تحصیل هستند. بر این اساس می‌توان گفت حدود نیمی از جمعیت کشور زنان و دختران هستند که با توجه به جایگاه و اهمیت‌شان نیازمند توجه بیشتری از سوی مسئولان و برنامه‌ریزان هستند. روز میلاد پربرکت حضرت معصومه و روز دختر هم فرصت خوبی است تا به موضوع دختران در کشورمان بیشتر پرداخته شود. به همین مناسبت روز گذشته رؤیا حیدرزاده، رئیس سازمان بسیج زنان کشور، به منظور تبیین برنامه‌های این سازمان در ایام دهه کرامت و روز دختر نشستی خبری برگزار کرد. 

 یک فرصت ارزشمند
رئیس سازمان بسیج زنان کشور، با اشاره به حوادث اخیر کشور گفت: «در خلال این ایام، جمعی از هموطنان ما داغدار شدند. با این عزیزان همدردی می‌کنیم و به آنان تسلیت می‌گوییم.» وی با تأکید بر ضرورت رعایت احترام به بازماندگان این حوادث افزود: «برنامه‌های دهه کرامت امسال با درنظرگرفتن این ملاحظات و با حفظ شأن این ایام برگزار خواهد شد.»
بنا به تأکید حیدرزاده روز دختر، فرصتی ارزشمند برای تأمل در جایگاه دختران در جامعه است و به شایستگی به عنوان روزی برای پاسداشت سرچشمه‌های محبت و آینده‌سازان اسلامی نامگذاری شده‌است. 
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی بستر رشد و تعالی برای همه اقشار مردم فراهم کرده‌است، افزود: «در این مسیر، برخی جایگاه‌ها به‌صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته‌اند که یکی از آنها، جایگاه زنان و دختران است.»

 نقش حیاتی دختران در خانواده 
حیدرزاده با تأکید بر نقش حیاتی دختران در تحکیم بنیان خانواده تصریح کرد: «از آغاز انقلاب تاکنون، نقش اساسی دختران در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی همواره مورد توجه بوده و بر آن تأکید شده‌است.»
به گفته وی دختران سرمایه‌های ارزشمند حوزه ملی و فراملی هستند، انقلاب اسلامی بستر‌های خوبی برای رشد و شکوفایی علمی و فرهنگی و اجتماعی و ورزشی فراهم کرده‌است. این درخشش و جایگاه رفیع برای دختران ایرانی دیده شده‌است و در سطح المپیاد‌های مختلف موجب افتخار جمهوری اسلامی ایران هستند. 
حیدر‌زاده تأکید کرد: «ما از این فرصت‌ها استفاده می‌کنیم و الگوی مناسبی را برای دختران معرفی کنیم، از دخترانی که مایه درخشش در سطح المپیاد‌ها تا سایر نقش‌های آنها را در سطح جامعه که مایه ارزشمندی دختران و مایه مباهات دختران هستند، به سایر دختران در سطح بین‌المللی معرفی کنیم تا الگوی دختران در سطح عرصه جهانی باشند.»
از نگاه وی باید به دنبال آن باشیم که دختران در جمهوری اسلامی نگاه تمدنی را دنبال کنند تا نقش کنشگری در داخل و خارج داشته و با نگاه تمدنی حرکت کنند، می‌توانیم فرصت‌هایی را فراهم کنیم که نقش‌آفرینی او الگو در سطح بین‌المللی باشد و دختران به سرمایه وجودی خود و ارزشمندی خود پی ببرند. اگر دختران به ارزشمندی خود پی‌می‌برند، قطعاً نقش‌آفرینی آنها دوچندان می‌شود. 

 احیای هویت دختر ایرانی 
رئیس سازمان زنان کشور با تأکید بر اهمیت احیای هویت دختر ایرانی تصریح کرد: «ما در تلاش هستیم تا با برگزاری برنامه‌های هدفمند فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، هویت دختر ایرانی را تقویت کنیم.»
وی با اشاره به برنامه دهه کرامت افزود: «برنامه‌هایی که هم در فضای حقیقی و هم در فضای مجازی برگزار می‌شود و می‌تواند زمینه‌ساز رشد و تعالی فکری، فرهنگی و اجتماعی دخترانمان باشد؛ این برنامه‌ها شامل جشنواره‌های فرهنگی و ورزشی، نمایشگاه دستاورد‌های دختران، پویش‌های کتابخوانی، اقدامات اجتماعی ویژه در محله‌ها و همچنین توجه به دختران بی‌سرپرست در قالب پویش «چتر مهربانی» هستند. حیدرزاده عنوان کرد: از سوی دیگر، در کنار شادی و نشاط اجتماعی، ابراز همدردی با دختران مظلوم فلسطین نیز در دستور کار قرار گرفته است. برنامه‌هایی تحت عنوان «دختران مقاومت» و «دختران حاج‌قاسم» با هدف همبستگی با این دختران مقاوم اجرا خواهد شد.»
رئیس بسیج زنان کشور اظهار داشت: «همچنین نمایشگاه‌هایی در دهه کرامت برگزار می‌شود تا دختران بتوانند دستاورد‌های خود را در حوزه‌های هنری، فرهنگی و علمی ارائه دهند. این نمایشگاه‌ها فرصتی است تا ظرفیت‌های عظیم دختران ایرانی به نمایش گذاشته شود و مسیر آینده آنها برای خودشان و جامعه ترسیم شود.»
حیدرزاده در پایان تأکید کرد: «در این راستا، بسیج دانش‌آموزی و بسیج دانشجویی نیز برنامه‌های گسترده‌ای را در مدارس و دانشگاه‌ها اجرا می‌کنند تا حس امید و نشاط را در لایه‌های مختلف دختران جامعه تقویت کنند. امید است که با برنامه‌ریزی دقیق و مشارکت همه دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی کشور، بتوانیم جایگاه واقعی دختر ایرانی را در بستر انقلاب اسلامی تثبیت کنیم.»

برچسب ها: بسیج ، دختران ، نقش زن
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار