میزان پرشدگی ۱۶ سد مهم تأمین کننده آب شرب و کشاورزی کشور از ابتدای سال آبی مهرماه ۱۴۰۲ تا هشتم مهر ۴۷ درصد بوده که نشان از مطلوب نبودن وضعیت بارشی و منابع کشور در سالهای اخیر دارد.
به گزارش ایرنا، سال آبی گذشته (ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا پایان شهریور۱۴۰۲) در حالی به پایان رسید که میزان بارشهای این سال در مقایسه با دوره بلندمدت ۵۴ ساله با کاهش ۱۴ درصدی همراه شده و این امر سبب شدمیزان پرشدگی مجموع سدهای کشور به ۴۷ درصد کاهش یابد. گزارشهای منتشره نیز نشان میدهد در هفته نخست سال آبی نیز بارشها با کاهش ۵۷ درصدی همراه است.
پیشبینی اخیر مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو نیز نشان از آن دارد که تا ۲۱ مهر بارندگی خوبی در انتظار منابع آبی کشورمان نیست و احتمال پرآب شدن مخازن سدها دور از انتظار به نظر میرسد.
گزارش جدید مرکز اطلاعات و دادههای آب کشورهم بیانگر آن است که از مجموع سدهای مهم آب و کشاورزی ۱۶ سد تا هشتم مهر با کاهش میزان پرشدگی آب روبهرو شدهاند.
بر اساس این گزارش، سد دامغان در استان سمنان با ۸ میلیون متر مکعب موجودی آب با کاهش ۲۶ درصدی نسبت به سال آبی گذشته روبهرو شده، البته میزان پرشدگی این سدهم از ابتدای سال آبی ۴۹ درصد است. سد داریان در استان کرمانشاه نیز با ۱۲۰ میلیون متر مکعب موجودی آب با کاهش ۳۸ درصدی نسبت به سال آبی گذشته روبهرو شده، البته میزان پرشدگی این سد هم تنها ۳۵ درصداست.