کد خبر: 103586
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۸۸ - ۱۸:۵۲

رضا استادی
صرف نظر از نکات منفی، فیلم سینمایی «کتاب قانون» یک کار قابل توجه است و از طنز شریفی برخوردار است.
در فرهنگ ایرانی اسلامی ما نکات قابل نقد زیادی وجود دارد که پرداختن به این مضامین در قالب یک اثر فرهنگی مثل فیلم و داستان می‌تواند جذاب باشد. این مهم‌ترین نکته‌ای است که «کتاب قانون» از آن بهره می‌گیرد برای اینکه جذابیتی در داستان ایجاد کند و به تعارض بین فرهنگ و سنت می‌پردازد.
داستان از دیدگاه یک شخصیت خارجی روایت می‌شود؛ زنی که در یک سفر خارجی با یک گروه آشنا می‌شود و به واسطه آنها چادری می‌شود و بعد با یکی از اعضای گروه «پرویز پرستویی»(رحمان توانا) ازدواج می‌کند و به ایران بر می‌گردد.
یکی از نکات خیلی مهم در مورد «کتاب قانون»، تحول آنی و سریع یک شخصیت است. این شخصیت ابتدا مسیحی است و بعد سریع مسلمان می‌شود در صورتی که این فرد دانشجو و اهل مطالعه معرفی می‌شود. این فرد مسیحی تحولی غیر منطقی دارد، زود چادری میشود و بعد ازدواج می‌کند.
در مجموع صرف نظر از نکات منفی «کتاب قانون» یک کار بسیار قابل توجه است و از طنز شریفی برخوردار است، ضمن اینکه جزئیات داستان و موقعیت طنز به نوعی با موقعیت اسلامی و آمیزه‌های دینی است و منبع تحول این شخصیت کتاب قرآن است.
این نوع آثار طنز، قالبی است که سال‌ها سازندگان آثار تلویزیونی تمایل به ساختن آن دارند و این از نکات مثبت «کتاب قانون» است.
لهجه «دارین خمسه»(آمنه) خیلی شیرین و باور پذیر است؛ اما می‌شد از یک بازیگر مطرح‌تر جهانی استفاده کرد تا فیلم در جهان هم برد جهانی پیدا کند.«پرویز پرستویی» نیز همان بازی‌های معمولی خود را ارائه می‌دهد و مانند «لیلی با من است» و «بید مجنون» است و بازی برجسته‌ای ندارد.
مازیار میری نسبت به کارهای قبلی خود خیلی پیشرفت نداشته و بیشتر مزایای فیلم از مضمون خوب اثر است.
عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار