کد خبر: 1295554
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
رئیس سی‌و‌ششمین نمایشگاه کتاب تهران در نشست خبری اعلام کرد
یارانه عمومی مشروط برای خرید کتاب حیدری: امسال بیش از ۴۰ میهمان خارجی داریم که از کشور‌ها و قاره‌های مختلف هستند. این میهمان‌ها هم در نمایشگاه حضور دارند و هم در دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی ما حضور پیدا می‌کنند
مصطفی شاه‌کرمی

جوان آنلاین: رئیس نمایشگاه کتاب در نشست خبری ضمن اعلام برگزاری فلوشیپ و نشست کارگروه فرهنگی اعضای بریکس برای اولین بار در نمایشگاه امسال گفت: تلاش کردیم از فرصتی که اهل علم و دانش دور هم جمع می‌شوند، استفاده کنیم و نمایشگاه فقط بازار کتاب نباشد، بلکه به فضایی برای تعامل و گفت‌و‌گو‌های فکری تبدیل شود. 
وی همچنین اختصاص یارانه عمومی برای خریداران کتاب از نمایشگاه تهران را مشروط به ثبت‌نام در سامانه‌ای که از پیش اعلام شده، دانست. محسن جوادی، رئیس سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نشست خبری این رویداد که روز گذشته در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: شعار نمایشگاه «بخوانیم برای ایران» است. رابطه خواندن و ایران، رابطه جالبی است. هر وقت ایران شکوهی داشته خواندن و کتاب در آن عزیز بوده و اگر دوره‌ای شأن خودش را از دست داده، ما از خواندن و کتاب غفلت کرده بودیم. جوادی گفت: در حوزه بین‌الملل غیر از فروش کتاب‌های خارجی، دو رویداد فلوشیپ و کارگروه فرهنگی بریکس را هم داریم. رویکرد اساسی بیشتر شدن فعالیت‌های بین‌المللی در نمایشگاه کتاب است. در فعالیت‌های فرهنگی نمایشگاه هم تلاش کردیم از فرصتی که اهل علم و دانش دور هم جمع می‌شوند، استفاده کنیم و نمایشگاه فقط بازار کتاب نباشد، بلکه به فضایی برای تعامل و گفت‌و‌گو‌های فکری تبدیل شود. 

 یارانه عمومی
رئیس نمایشگاه کتاب درباره مراسم افتتاحیه نیز اظهار کرد: افتتاحیه نمایشگاه روز چهارشنبه، ساعت ۹:۳۰ صبح و در نیم طبقه شبستان برگزار می‌شود. آقای قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی سخنران این مراسم هستند. بعد از آن افتتاح غرفه، میهمان ویژه یعنی غرفه کشور عراق است و سپس فعالیت روزمره نمایشگاه با حضور مردم شروع می‌شود. وی درباره تخصیص یارانه‌ها به اقشار مختلف گفت: یارانه دانشجویان تا سقف یک میلیون خرید، ۵۰ درصد تخفیف است که این مبلغ را معاونت فرهنگی کمک می‌کند. ضمن اینکه یارانه عمده ما هم به دانشجویان تعلق می‌گیرد، چون دانشجویان قشری هستند که نیاز به کتاب دارند و بیش از همه کتاب می‌خرند. درباره یارانه کتاب‌های خارجی هم بگویم که این یارانه ۱۰ میلیارد تومان است و امسال فقط به کتاب‌های چاپ جدید اختصاص پیدا می‌کند. 
جوادی درباره وجود یارانه‌ای فیزیکی در نمایشگاه خاطرنشان کرد: ما یارانه فیزیکی در نمایشگاه نداریم، ولی امسال یارانه‌ای برای عموم مردم در نظر گرفتیم که برای دریافت آن باید در سامانه‌ای که از پیش اعلام کردیم، ثبت‌نام کنند. با طرحی که امسال در نظر گرفتیم، یارانه عمومی را به یارانه‌های اضافه کردیم که تنها امکان استفاده از آن در نمایشگاه کتاب است. 

 ۲۰۰ میلیارد یارانه اقشار
در ادامه این نشست ابراهیم حیدری، قائم‌مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب درباره رویکرد‌های برگزاری نمایشگاه امسال گفت: ما پنج، شش رویکرد محوری داشتیم که بعضی از آنها رویکرد‌های مبنایی است که همیشه بوده و بعضی از آنها را هم امسال لحاظ کردیم. رویکرد اول ترویج ارزش‌های انقلابی و اسلامی و سبک زندگی ایرانی اسلامی است که یکی از مبانی انقلاب ماست. گسترش عدالت فرهنگی یکی دیگر از رویکرد‌های محوری ماست. سخنگوی نمایشگاه کتاب ادامه داد: ما امسال تقریباً ۲۰۰ میلیارد بن تخصیص دادیم که این یارانه، انواع قشر‌ها را دربر می‌گیرد. به عنوان مثال امسال معلم‌ها و دانش‌آموزان هم مورد توجه ما بودند و با یکسری شاخص‌ها که خود آموزش و پرورش اعلام کرد به معلم‌ها و دانش‌آموزان بن دادیم. امیدواریم بتوانیم با همین رویکرد بیشتر به عدالت نزدیک شویم. حیدری درباره در ادامه افزود: تقویت اقتصاد نشر رویکرد بعدی ماست. تلاش داریم با راه‌اندازی پنل‌های تخصصی، فضای گفت‌و‌گو بین ناشران داخلی و خارجی را تقویت کنیم. این اتفاق دیپلماسی فرهنگی را هم فعال می‌کند. رویکرد بعدی ما بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در صنعت نشر و نمایشگاه کتاب است. بعد از نمایشگاه هم تلاشمان را در این حوزه بیشتر خواهیم کرد. امسال هم بخشی از فعالیت‌ها را به صورت الکترونیک انجام دادیم تا حضور چهره به چهره افراد و مردم کم شود. قائم‌مقام نمایشگاه کتاب افزود: تقویت حقوق مالکیت فکری و حمایت از مؤلفان و مترجمان و برگزاری نشست‌های کیفی، رویکرد بعدی ماست. ما ایجاد سالن‌های تخصصی سعی کردیم نمایشگاه را به اصل نمایشگاهی خودش نزدیک کنیم. همچنین سعی کردیم با تکریم اهل قلم و کسانی که در ادوار مختلف به نحوی حضور نداشتند یا دلگیری داشتند، آنها را به نمایشگاه دعوت کنیم. بنا داریم با گفت‌و‌گو و ایجاد فضای مناسب، جذب حداکثری داشته باشیم. کمااینکه سیاست رهبر انقلاب هم همین است. امیدواریم جذب حداکثری در حوزه کتاب هم رقم بخورد. 
حیدری گفت: بحث بعدی دیپلماسی فرهنگی بود که یکی از رویکرد‌های جدی ماست. امیدواریم با حضور میهمان ویژه که کشور عراق است، این بخش هم رونق بگیرد. همچنان امیدواریم در کنار حضور در نمایشگاه، میهمانان عراقی دید و بازدیدی با اهالی قلم ما داشته باشند و بتوانیم روابط فرهنگی‌مان با این کشور را تقویت کنیم. اتفاق بعدی کارگروه فرهنگی بریکس است که برای اولین‌بار نشست فرهنگی آن در ایران برگزار می‌شود و ان‌شاءالله جایگاه ما را از نظر فرهنگی تقویت می‌کند. وی افزود: فلوشیپ کار بعدی است که برای اولین‌بار در کشور ما برگزار می‌شود. این در ادامه نهضت ترجمه است که رهبر انقلاب پیش از این تأکید کرده بودند. امسال برای اولین‌بار فلوشیپ را برگزار خواهیم کرد که امیدواریم ادامه داشته باشد. تا امروز نزدیک به ۸۰ میهمان خارجی و ۵۰ میهمان داخلی در این بخش ثبت‌نام کرده‌اند و در طول نمایشگاه با برگزاری نشست‌های تخصصی به ادبیات کودک و نوجوان می‌پردازیم. البته امیدواریم فلوشیپ را در حوزه‌های دیگر هم داشته باشیم. حیدری درباره میهمان‌های خارجی نمایشگاه کتاب گفت: امسال بیش از ۴۰ میهمان خارجی داریم که از کشور‌ها و قاره‌های مختلف هستند. این میهمان‌ها هم در نمایشگاه حضور دارند و هم در دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی ما حضور پیدا می‌کنند. حتماً بعد از نمایشگاه، این افراد سفیران فرهنگی ما خواهند بود. 

 ۲۳۶۳ ناشر در نمایشگاه
وی درباره کم و کیف حضور ناشران داخلی در نمایشگاه گفت: در بخش داخلی نمایشگاه ۲ هزار و ۳۶۳ ناشر حضور دارند که ۱۶۲۶ ناشر به صورت حضوری در نمایشگاه هستند. این ناشران در ۷۵هزار مترمربع و در فضا‌های مسقف نمایشگاه حضور دارند. تلاش ما این بود که امسال بخش دولتی ورود نکند و برنامه‌ریزی‌ها و تقسیم غرفه‌ها توسط صنف نشر انجام گیرد که آقای اسماعیلی‌راد و دوستان‌شان با شاخص‌های مختلف این کار را انجام دادند. قائم‌مقام نمایشگاه کتاب با اشاره به دو مناسبت مهم در ایام برگزاری نمایشگاه، ولادت امام رضا (ع) و روز بزرگداشت فردوسی گفت: بنا داریم به بهانه این دو مناسبت برنامه‌های فرهنگی و دینی برگزار کنیم. درباره بزرگداشت فردوسی هم برنامه‌هایی در پاسداشت زبان فارسی داریم. 
حیدری درباره بودجه و هزینه‌های نمایشگاه، گفت: تلاش کردیم به رغم افزایش قیمت‌ها، نمایشگاه را با هزینه‌ای ۳۰ تا ۴۰ درصد کمتر از سال گذشته برگزار کنیم. 
سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی برگزار می‌شود.

برچسب ها: کتاب ، نمایشگاه ، تهران
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار