جوان آنلاین: دبیر پویش «چله خدمت» گفت: حدود ۲۰۰ گروه مردمی در این پویش فعال خواهند بود که از خدمات عمرانی تا خدمات پزشکی و آموزش تحصیلی ارائه میدهند. ضمن اینکه شناسایی خانوادههای جانباختگان بندر شهید رجایی و رسیدگی به آنها نیز ذیل این پویش تعریف شدهاست.
نشست خبری «چله خدمت» و اولین سالگرد بزرگداشت شهدای خدمت روز گذشته در یادمان شهدای هفت تیر (سرچشمه) برگزار شد. زینب اختری، دبیر پویش مردمی «چله خدمت» درباره فلسفه نامگذاری این پویش گفت: سال گذشته گروههای مردمی و جهادی دغدغه کنار هم جمع شدند و برای چهلم شهید خدمت، خدمات مختلف به یاد شهید خدمت انجام دادند و برای سالگرد شهادت شهید رئیسی هم قرار شد، این خدمات شکل گیرد.
وی ادامه داد: به مناسبت شهادت شهدای خدمت تا ۴۰ روز بعد از شهادت ایشان در کنار مراسماتی که برگزار میشد، الگوی رفتاری که شهید رئیسی تکثیر یافت و، چون شهید رئیسی مردمدار بود، محوریت این اتفاقات با مردم بود. سال گذشته وقتی این پویش مردمی شروع شد، دستگاههایی هم به آن پیوستند، سال گذشته هدفگذاری ۸ میلیون خدمت و بیش از ۴۰۰ هزار نفر مشارکت بود، ۳۰ هزار مجموعه مردمی مشارکت کردند و ۷۰ سر شبکه بزرگ مردمی اعلام آمادگی کردند.
اختری با اشاره به اینکه امسال به مناسبت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت این پویش اجرا میشود، گفت: پویش سه بخش دارد، اول بحث دعوت به خدمت است، بحث دوم خود خدمت و بحث سوم روایت خدمت است.
دبیر پویش «چله خدمت» با اشاره به اینکه برای ما مهم است که گفتمان شهید رئیسی جا بیفتد، افزود: چله خدمت به یاد خادم حرم ایران راهاندازی شدهاست و هر کسی که در این چله خدمت میکند میتواند به نیابت از شهدای خدمت و شهید رئیسی خدمتش را به نیت امامرضا (ع) انجام دهد و خودش خادمالرضا (ع) شود. برخلاف صحبتهایی که برای ایرانیها و فرهنگ ایرانی رقم میزنند که ایرانیها کار تیمی نمیتوانند انجام دهند و فردمحور هستند در فرهنگ قدیم و باستانی کشورمان یاریگری یک فرهنگ مهم بوده که میخواهیم پررنگتر شود.
اختری در ادامه ابراز کرد: اگرچه این پویش از ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) آغاز شده، اما به صورت رسمی از ولادت امام هشتم (ع) آغاز میشود و تا عید غدیر خم ادامه دارد. حدود ۲۰۰ گروه مردمی در این پویش فعال خواهند بود از خدمات عمرانی، تا خدمات پزشکی، آموزش تحصیلی ارائه خواهد شد، قرار است کار ویژه در ۱۱ روستای کمبرخوردار ورزقان انجام شود و در سیستان و بلوچستان و بندرعباس نیز خدماتی صورت گیرد. شناسایی خانوادههای جانباختگان بندر شهید رجایی و رسیدگی به آنها نیز ذیل پویش چله خدمت تعریف شدهاست.
در بخش دیگری از این نشست سیداحمد عبودتیان، دبیر ستاد مردمی بزرگداشت شهدای خدمت نیز با اشاره به اهداف پویش مردمی «چله خدمت» گفت: از ابتدای دهه ۹۰ ما این احساس را داشتیم که شهید رئیسی مسئله حضور مردم در حکمرانی را در ابعاد مختلف مورد توجه قرار میدهد و ایشان پس از خدماتشان در آستان قدس رضوی به این جمع بندی رسید که خدمت به امام رضا (ع) نباید فقط در حرم مطهر رضوی منحصر شود.
عبودتیان بیان کرد: او معتقد بود، هر کسی در هر تخصصی که دارد، میتواند در شهر خود با امکاناتی که دارد کمکی به همنوعان و سایر مردم و از آنان دستگیری کند و ما اگر خدمات به مردم را متصل به امام رضا (ع) نماییم بیشتر مورد رضایت ایشان واقع میشد به همین جهت شهید جمهور این نوع خدمت را بسط داد تا به عنوان مسئولیت اجتماعی موظف به انجام ِآن شویم.
دبیر ستاد مردمی بزرگداشت شهدای خدمت به طرح دولت مردمی در سال ۱۴۰۰ از سوی شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: سرمایه اجتماعی زمانی برمی گردد که کار دست مردم باشد و ایشان مدعی بود با این ایده میتوان کشور را پیش برد و این نگاه باید در نگاه حکمرانی انقلاب اسلامی استمرار پیدا کند.