آب و هوا و نعمتهای متعدد خدادادی در این سرزمین از جمله وجود آب و هوای چهار فصل در همه فصول سال که پدیدهای نادر در مناطق کشور است و از این رو از سالیان دور کرمانشاه را هندوستان ایران نامیدهاند. آب فراوان در استان که زمینه مساعدی را برای رشد و نمو بسیاری از محصولات کشاورزی و گیاهان مختلف دارویی فراهم کرده و از نعمات و الطاف الهی است، کوههای سربه فلک کشیده دالاهو، شاهو، پراو، دالاخانی و بیستون نماد استواری، استقامت و پایداری مردمان این سرزمین است.
***
شهر کرمانشاه نهمین شهر پرجمعیت کشور و یکی از کلانشهرهای ایران است که قریب به یک میلیون جمعیت را در خود جای داده و از شهرهای تاریخی و فرهنگی شناخته شده ایران به شمار میرود و از زمان پیدایش تا حمله اعراب به ایران به عنوان دومین پایتخت ساسانیان مورد توجه خاص حکومت وقت بوده است.
اولين و آخرين گلوله
در دوران نهضت انقلاب اسلامی از سالهای 42 به بعد با طلایهداری علما و روحانیت از استانهای پیشرو بود و سهم مهمی در پیروزی انقلاب و احیای مجدد اسلام اصیل در کشور ایفا کرد.
در دوران جنگ تحمیلی و حماسه هشت سال دفاع مقدس نخستین گلوله به این استان شلیک شد و آخرین گلوله هم در این استان از سلاحهای دشمن پرتاب شده و از این نقطه آغاز و پایان جنگ هشت ساله در این استان رقم خورد.
در این دوران همه استانها دچار خسارات بسیار شدیدی شد و تنها شهر کرمانشاه بیش از یک هزار و 120 مرتبه مورد بمباران و موشکباران دشمن بعثی قرار گرفت که ماحصل آن وجود قریب به 30 هزار نفر شهید، جانباز، آزاده و ایثارگر در این استان سرافراز است.
استان کرمانشاه در مناطق اهل سنت با دارا بودن قریب به 450 مسجد از رشد معنوی و فرهنگی بسیار بالایی در جهاد مقدس مسجد سازی برخوردار بوده و این در حالی است که پیش از پیروزی انقلاب تعداد مساجد اهل سنت در استان کمتر از 120 مسجد بوده و اکنون با رشدی 350 درصدی در دوران سیساله انقلاب فضای محیطی مساجد استان به نحو چشمگیری فزونی یافته است.
*مهد علم و فرهنگ و هنر
در بخش مدارس علوم دینی اهل سنت نیز پیش از انقلاب 7 مدرسه علوم دینی وجودداشت که غالبا سنتی بودند اما امروز به برکت انقلاب اسلامی و پشتکار علما و روحانیون اهل سنت منطقه و حمایت و عنایت مسئولان نظام با افزایشی صد در صدی، به 14 مدرسه رسیده است.
ضمن اینکه بسیاری از این مدارس دارای اماکن مناسب و قابل توجهی هستند که تا رسیدن به نقطه مطلوب نیازمند مساعدت بیشتر هستند.
این استان مهد علم، فرهنگ و هنر بوده و بسیاری از چهرههای گذشته و حاضر حوزه دین، علم، فرهنگ، هنر و ادبیات در این منطقه زیستهاند یا از این سرزمین بوده و هستند از علامه سردار کابلی گرفته تا آیتالله العظمی شیخ حسن حجتی هرسینی، آیت الله شیخ فرجالله کاظمی، آیت الله شیخ محمد رضا کاظمی، آیت الله عطاء الله اشرفی اصفهانی چهارمین شهید محراب، آیت الله سیدجواد نجومی و آیتالله حاج سید مرتضی نجومی که دوسال پیش به رحمت حق پیوست.
از بزرگان فرهنگ و هنر و ادب این سرزمین نیز میتوان به میرزا رضای کلهر خوشنویس بزرگ و ماندگار سیاهمشق، علامه فقید آیت الله سید مرتضی حسینی نجومی عالمی که علم و عمل را با هنر آمیخته بود، مرحوم رشید یاسمی، مرحوم میرزا احمد الهامی کرمانشاهی ( فردوسی حسینی) با آن اشعار حماسی ماندگار در وصف امام حسین و قیام عاشورا و فرزندش ابوالقاسم الهامی مشهور به لاهوتی که عدهای شعر نو را پیش از نیما به ایشان نسبت دادهاند، مرحوم استاد یدالله بهزاد که شاعری فهیم و بسیار توانمند بود، عارف روشن ضمیر مرحوم طهماسبقلی خان (وحدت) کرمانشاهی که اشعارش تجلی عرفان، معرفت و سلوک است، میرزا صالح ماهیدشتی، تمکین کرمانشاهی و دیگران را نام برد.
* پتانسيل هاي استان
کرمانشاه در بحث زیرساختها خوشبختانه توفیقات خوبی داشته و زیرساختهای آب، برق، گاز و ارتباطات تاحدودی با میانگین کشوری برابری میکند اما در حوزه انرژی که به ویژه بخش نفت و گاز استان پتانسیل و منابع بالایی دارد لازم است بیش از این دقت شود به ویژه در بحث پالایشگاه آناهیتا که چندسال است مصوب شده اما پیشرفت چندانی رخ نداده با توجه به ظرفیت نفتشهر در استان بایستی پیگیریها جدیتر و سریعتر باشد.
استان در بخش راهسازی و توسعه راهها با قبل از انقلاب قابل قیاس نیست و امروز بسیاری از راههای روستایی استان بازسازی و آسفالت شدهاند، بزرگراه کربلا به جز در دومحور توسعه یافته و استان علاوه بر تردد زوار ایرانی و عراقی به یکی از محورهای ترانزیتی حساس کشور به ویژه در بخش صادرات به عراق مبدل شده است.
فرودگاه بینالمللی کرمانشاه امروز با روزانه بیش از 20 پرواز داخلی و خارجی از فرودگاههای مهم کشور و مهمترین فرودگاه غرب کشور است که درصورت برنامهریزی صحیح ظرفیت سرویس دهی به 10میلیون نفر جمعیت استانهای غربی کشور را دارد.
راهآهن غرب کشور که مسیر ریلی کشور را به عراق و اروپا متصل خواهد کرد و بخشهایی از آن قبل از ورود به استان انجام شده اما روند اجرای آن باید شتاب بیشتری به خود گیرد.
سفر مقام معظم رهبری خواستهای 23ساله همواره آرزوی کرمانشاهیان بود که با تحقق آن مردمان این استان ولایتمدار با ولیامر خود دیدار تازه کرده و برای تداوم راه انقلاب اسلامی و توسعه استان تجدید پیمان بستند که چون همیشه پیمان ناگسستنیشان را با ولایت حفظ کنند و از خون تازهای که در کالبد کرمانشاه دمیده شد برای اسلام، انقلاب و توسعه همه جانبه استان بهره ببرند.
عبارات به کار رفته در این سفر از سوی معظم له هریک گنجینه ای ارزشمند برای استان است و کلید واژه « کرمانشاه، سینه ستبر ایران زمین » در پاسداشت رشادت های شیران این خطه تنها یکی از آنهاست.
مصوبات سفر مقام معظم رهبری گسترده، قابل توجه و توسعه و شورآفرین بود که بنابراعلام مسئولان استان، از پیشرفت قابل توجهی برخوردار است و درصورت اجرای آن بسیاری از آرزوهای دیرن این مردم تحقق خواهد یافت. تکلیفی که اکنون بر عهده دولتمردان و مجریان کشور و استان است، اجرای دقیق و سریع این مصوبات است تا حلاوت این سفر همچنان که این دوساله در کام مردم استان بوده، شیرین باقی بماند.