کد خبر: 1102175
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۱

رپورتاژ آگهی/ پیشرفت تکنولوژی در عصر حاضر شگفتی‌های بسیاری برای بشر به همراه داشته و تحولات عظیمی در زندگی افراد ایجاد کرده‌است. این روزها استفاده از کامپیوترها، سخت افزارها و نرم افزارهای تحت وب که بخش گسترده‌ای از مسئولیت‌ها و وظایف بشر را متحمل شده‌اند، به یک امر معمول تبدیل گشته و حتی تصور نادیده گرفتن و عدم استفاده از این ابزارها غیر ممکن به نظر می‌رسد. همه ما سیستم‌ها و ابزارهای کامپیوتری را تحت عنوان سیستم‌های هوشمند می‌شناسیم که عملکردی شبیه به فعالیت‌های یک انسان در سازمان‌دهی امور دارند. چه بسا این ابزارها بسیار قدرتمند بوده و حجم عظیمی از اطلاعات را در آن واحد پردازش و ثبت می‌کنند‌. در این بین مبحث جدیدی تحت عنوان هوش مصنوعی خودنمایی کرده و به‌شدت مورد توجه قرار گرفته‌است. در تعریف هوش مصنوعی فاکتورهای متعددی مورد بحث قرار می‌گیرد و شاید نتوان به یک تعریف واحد از آن رسید؛ اما به‌خوبی می‌توان اهمیت آن را درک کرد.

هوش مصنوعی چیست؟

وقتی از هوش مصنوعی Ai صحبت می‌کنیم، منظور این است که سیستمی تحت عنوان هوش طبیعی در جهان هستی وجود دارد که بشر به‌دنبال ساخت نمونه‌ای مشابه و به اصطلاح مصنوعی از آن است. هوش انسانی یک سیستم بسیار پیچیده و عجیب است که نمی‌توان برای قدرت عملکرد آن حد مشخصی تعیین کرد. هر چند هوش در افراد مختلف به واسطه ‌استعدادهای افراد در سطوح مختلفی تعریف می‌شود؛ اما در یک حالت کلی هیچ سیستمی در طبیعت وجود ندارد که بتوان قدرت آن را با ذهن و هوش انسان مقایسه کرد و حال آدمی به‌دنبال آن است که بتواند از طریق ساخت ماشین‌های هوشمند، به سیستمی برسد که خروجی آن عملکردی مشابه هوش انسانی داشته‌باشد. تمامی نرم افزارهای هوشمندی که می‌شناسید با تمام قابلیت‌های پردازشی و ثبت و ضبط تنها گوشه‌ای از عملکرد هوش انسانی را دارا هستند‌. با این حساب در تعریف هوش یا ذهن مصنوعی می‌توان گفت زیر مجموعه‌ای از علم وسیع کامپیوتر است و در حوزه ساخت ماشین‌های هوشمند مورد بحث قرار می‌گیرد.

کاربرد هوش مصنوعی

طبیعتا آدمی در ساخت چنین سیستم خارق‌العاده‌ای اهداف قدرتمند و بزرگی را دنبال می‌کند. به همین‌دلیل کاربرد این سیستم به یک یا چند حوزه خاص محدود نمی‌شود. کاربرد هوش و ذهن مصنوعی در تخیل برخی از افراد به شکل ربات‌های هوشمند و‌ بی‌احساسی که می‌شناسید، تعریف شده‌است. درحالی‌که بشر به‌دنبال یک تکنولوژی نوین با قابلیت تفکر و یا بهتر است بگوییم قابلیت تقلید تفکر انسانی است. هر چند بشر هنوز در ساخت این هوش و ذهن مصنوعی به یک خروجی یا نتیجه تعریف‌شده خاصی نرسیده؛ اما در حال حاضر برخی از کاربردهای آن در حال استفاده ‌است. به‌عنوان مثال: همه شما به‌خوبی می‌دانید که بین سایت‌های اینترنتی رقابت گسترده‌ای در جریان است؛ اما این که چگونه یک سایت به قدرت می‌رسد، ناشی از عملکرد هوشمندانه موتور جست‌وجوی گوگل است‌ که متأثر از هوش مصنوعی آن است. از آنجا که این سیستم هنوز در حال تغییر و تحول است، روزانه شاهد تأثیرات قابل توجه آن در حوزه‌های مختلف هستیم.

در حال حاضر بیشترین کاربرد این سیستم در حوزه‌های کامپیوتر، سرگرمی، بازی رباتیک، شبکه‌های اجتماعی، پزشکی و سلامت، فضانوردی، آموزش، حمل‌ونقل، کشاورزی و غیره دیده می‌شود. کاربردهای این سیستم‌ بی‌نهایت است و همچنان بر تعداد کاربری آن افزوده می‌شود. هدف آن است که این برنامه تا جایی ‌پیش‌برود که سیستم‌های مختلف در زندگی روزمره و صنعت، بدون دخالت انسان و مبتنی بر عملکردی که برای آن‌ها تعریف‌شده، عمل‌‌‌کنند. هوش مصنوعی از آن جهت ناشناخته‌است که با کاربردهای معمول آن آشنایی ندارید. قبل از هر چیزی به این نکته دقت کنید، قطعا بشر در استفاده از سیستم‌های هوشمند به‌دنبال پیچیده‌کردن امور نیست و در تلاش است که به دنیای جدیدی وارد شود که تمامی مسائل را به ساده‌‌ترین شکل ممکن حل کند‌. حتما شما با تصاویر ماهواره‌ای و اهمیت آن آشنا هستید؛ اما ممکن است برایتان جالب باشد که بدانید تصاویر ماهواره‌ای یکی از کاربردهای هوش یا ذهن مصنوعی است.

هوش مصنوعی چیست؟

انواع هوش مصنوعی

همان‌طور که گفتیم این سیستم چیزی شبیه به هوش طبیعی انسان بوده و در واقع از آن تقلید می‌کند‌. در نتیجه درست مانند هوش انسان در چند دسته ضعیف یا محدود و هوش قوی تقسیم می‌شود. در این تقسیم‌بندی اصطلاحی به نام هوش باریک وجود دارد که در واقع همان سطح ضعیف است و ما هم اکنون در این سطح قرار داریم. این سطح از هوش یا ذهن مصنوعی تنها می‌تواند وظایف و دستورالعمل‌های محدود و ساده‌ای را اجرا کند و به‌اندازه هوش انسان توانایی ندارد. مرحله بعدی هوش شبه انسانی عمومی یا قوی است که مانند انسان دارای ادراک، وجدان و قدرت تصمیم‌گیری است و ما هنوز به این مرحله از هوش مصنوعی نرسیده‌ایم. با وجود این که کامپیوترها توان پردازشی بیشتری نسبت به انسان دارند؛ اما به‌هیچ‌وجه نمی‌توانند مانند انسان از چند قابلیت ذهنی به‌صورت هم‌زمان بهره ببرند. به‌همین‌خاطر فاصله زیادی تا رسیدن به این مرحله دارند‌.

پس از این مرحله به هوش مصنوعی بسیار هوشمند می‌رسیم که ممکن است نمونه آن‌ را در فیلم‌های هالیوودی دیده‌باشید. اگر چه این مرحله کمی تخیلی و عجیب به نظر می‌رسد؛ اما با جهش‌هایی که تا کنون در پیشرفت این علم دیده‌شده، امید است که بشر بتواند به چنین جایگاهی برسد. در این صورت آینده درخشانی در انتظار جهان هستی و بیشتر از همه جامعه انسانی خواهد بود. در نظر داشته‌باشید این علم و سیستم هوشمند، تنها در صورتی برای انسان مفید خواهد بود که به درستی کنترل شده و جایگزین آینده شغلی بشر نشود. آنچه در تحقق اهداف والا در دستیابی به این علم اهمیت دارد، کمک به زندگی تمام جامعه بشری است نه این که تنها عده‌ای از سهام داران از این علم سود ببرند.

هوش مصنوعی چیست؟

سخن پایانی

پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی به سرمایه‌گذاری و تأمین بودجه‌های قابل توجه نیاز دارد. پیشرفت‌هایی که تاکنون حاصل گشته نیز به دلیل سرمایه‌گذاری و ساپورت مالی از سوی دولت‌ها و سرمایه‌گذاران بزرگ جهان بوده‌است. این تکنولوژی هم اکنون نیز برای پیشرفت به سرمایه‌گذاری نیاز دارد. طبیعی است که چنین سیستم قدرتمندی به آموزش و آزمون و خطا نیاز دارد و در این بین سرمایه یک اصل مهم در رشد آن است. لازم است بدانید شناخت و یادگیری این علم نیز به آموزش نیاز دارد و پرتال آموزشی آن معمولا به چند بخش آموزشی با نرم افزارها و زبان‌های برنامه نویسی تقسیم می‌شود. ‌

این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار