به دنبال مخالفت گروه تروریستی جبهه النصره با ورود کمکهای دولت سوریه به مناطق زلزلهزده شمال غرب این کشور، سفیر امریکا در سازمان ملل از شورای امنیت خواست که با تصویب قطعنامهای ارسال کمکها به این منطقه را تسهیل کند.
با وجود نیاز دولت سوریه به کمکهای خارجی برای ارسال به مناطق زلزلهزده، امریکا کماکان به سیاسیکاری در این بحران ادامه میدهد. هرچند دولت امریکا در ظاهر اعلام کرد که بخشی از تحریمهای سوریه را برای کمکهای بشردوستانه به زلزلهزدگان به مدت شش ماه لغو کرده، اما این کمکها هم قرار است به دست تروریستهای تحت حمایت غرب برسد نه دولت قانونی دمشق. به گزارش شبکه سومریهنیوز، امریکا از شورای امنیت سازمان ملل خواست که هرچه سریعتر با تصویب قطعنامهای امکان ارسال کمکهای بینالمللی به مناطق تحت کنترل گروههای مسلح مخالف سوری در شمال غرب این کشور را از طریق چند گذرگاه فراهم کند. لیندا توماس گرینفیلد، نماینده امریکا در سازمان ملل در این باره گفت: در حال حاضر هر لحظه و ساعت از اهمیت بالایی برخوردار است و مردم در مناطق آسیبدیده روی ما حساب میکنند. ما نمیتوانیم آنها را ناامید کنیم.»ما باید فوراً به قطعنامهای رأی دهیم که در راستای درخواست سازمان ملل برای اجازه استفاده از گذرگاههای مرزی اضافی به منظور ارسال کمکهای بشردوستانه باشد. زمان آن فرا رسیده است که با فوریت و هدفمند اقدام کنیم.»
گرینفیلد گفت: ما درخواستهای رهبری سازمان ملل را شنیدهایم که شورای امنیت باید به دو گذرگاه دیگر برای کمکرسانی به مردم در شمال غرب سوریه مجوز دهد. ما باید فوراً به قطعنامهای رأی دهیم. به درخواست سازمان ملل برای مجوز گذرگاههای مرزی اضافی برای ارسال کمکهای بشردوستانه توجه کنید.» از سوی دیگر، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز تأکید کرد: باید به کمکهای بشردوستانه از تمامی گذرگاههای مرزی اجازه ورود داده شود و این کمکها باید بدون تأخیر در تمام مناطق آسیبدیده توزیع شود. وی در راستای مقصر جلوه دادن دمشق برای نرسیدن کمکها به مناطق تحت کنترل مخالفان از بشار اسد، رئیسجمهور سوریه خواست که اجازه ارسال کمکها به این مناطق را بدهد. اتهامزنی واشنگتن به دمشق، درحالی است که منابع سازمان ملل اخیراً اعلام کردند گروه تروریستی جبهه النصره تاکنون با ورود کمکهای امدادی دولت سوریه به مناطق زلزلهزده تحت کنترل آن در شمال سوریه قاطعانه مخالفت کرده است. امریکا و متحدانش قصد دارند کمکهای بینالمللی را به مناطقی که تحت اشغال تروریستها است، ارسال کنند. دولت سوریه بارها گفته که هرگونه کمک بشردوستانه باید به دولت مرکزی تحویل داده شود تا از طریق نیروهای دولتی در مناطق نیازمند توزیع شود، اما غربیها به این مسئله توجهی نمیکنند. درخواست امریکا برای ارسال کمکهای خارجی برای زلزلهزدگان در مناطق تحت اشغال تکفیریها، درحالی است که سایر استانهای شمالی سوریه هم به کمکها نیاز فوری دارند، ولی امریکا تروریستها را در اولویت قرار داده است.