جوان آنلاین: آیین افتتاحیه هجدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت امروز با حضور جمعی از هنرمندان و سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، در باغموزه دفاع مقدس برگزار شد.
به گزارش فارس، جلال غفاری، دبیر جشنواره، در ابتدای مراسم اعلام کرد: «در این دوره بیش از ۵ هزار اثر در بخشهای فیلم، فیلمنامه و پژوهش به دبیرخانه ارسال شده است. همچنین برای نخستینبار، بخشی نو با محور تولیدات مبتنی بر هوش مصنوعی ـ به نام سیدحسین علمالهدی تعریف شد که با استقبال چشمگیر فیلمسازان روبهرو شد و ۴۰۰ اثر دریافت کرد.»
وی با اشاره به ارتقای جایگاه جشنواره افزود: «طبق تدبیر بنیاد ملی نخبگان، جشنواره فیلم مقاومت در فهرست جشنوارههای رتبه الف هنری کشور قرار گرفت؛ بر این اساس، پذیرفتهشدگان زیر ۳۰ سال بهعنوان اعضای پیوسته بنیاد معرفی میشوند.»
غفاری ادامه داد: «برای گسترش شبکه مقاومت، دبیرخانههای استانی فعال شده و اکرانها در باغموزههای دفاع مقدس استانها انجام شد. افزون بر این، رویداد بینالمللی فیلم مقاومت امسال در کشور عراق برگزار شد.»
دبیر جشنواره هدف اصلی دوره هجدهم را «ترویج گفتمان مقاومت و خونخواهی مردم مظلوم غزه» عنوان کرد و از رشد سهبرابری تعداد آثار نسبت به دوره گذشته خبر داد.
سردار غلامرضا سلیمانی در مراسم افتتاحیه هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، با درود به روح امام خمینی(ره) و شهدای انقلاب اسلامی، گفت: «ایام پیش رو مصادف با سالگرد شهادت رئیسجمهور مردمی، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، و شهدای عملیات بیتالمقدس است که پیشاپیش این مناسبتها را گرامی میداریم.»
وی با اشاره به مظلومیت مردم غزه بیان کرد: «مردم غزه بیش از یک سال است که تحت فشار بیسابقه رژیم صهیونیستی هستند و تاکنون ۶۵ قتلعام بزرگ علیه ملت فلسطین صورت گرفته است. از زمان آغاز عملیات طوفانالاقصی، بیش از ۶۰ هزار نفر از مردم بیدفاع به شهادت رسیدهاند و تنها در روز گذشته بیش از ۲۰۰ نفر دیگر جان باختند.»
سردار سلیمانی با تحلیل تاریخی ریشههای بحران فلسطین گفت: «در سال ۱۹۱۷، وزیر خارجه بریتانیا بیانیه بالفور را صادر کرد، در حالی که آن زمان دو قدرت اسلامی بزرگ، ایران و عثمانی، وجود داشتند. ابتدا ایران را با چهار قرارداد تجزیه کردند، یک افسر انگلیسی مرزهای ما را ترسیم کرد و سپس به سراغ تجزیه عثمانی رفتند. کشورهایی که امروز در منطقه میبینیم، حاصل توافقات وزرای انگلیس و فرانسه هستند.»
او ادامه داد: «یک فرماندار انگلیسی یهودی در فلسطین منصوب شد و زمینهسازی برای اشغال فلسطین انجام شد. ملت ایران هم تجربه تلخی از دخالت بیگانگان دارد؛ از قرارداد ترکمنچای گرفته تا سقوط دولت مصدق. حتی در کودتای ۲۸ مرداد ردپای رژیم صهیونیستی به چشم میخورد.»
رئیس سازمان بسیج با بیان اینکه ملت ایران ۴۶ سال است با ایستادگی، نتیجه مقاومت را دیده است، افزود: «مردم غزه امروز همان تجربه را از سر میگذرانند. حتی در اردوگاهها نیز از قتلعام در امان نیستند. مقاومت آنها واکنشی است به این ظلم.»
سردار سلیمانی با اشاره به نقش هنر و سینما در بازتاب این بیداری گفت: «جشنواره فیلم مقاومت باید بستر و رسانهای برای بیداری جهانی باشد. سینمای مقاومت میتواند پیام مظلومیت و مقاومت را در جهان طنینانداز کند.سینمای مقاومت باید این بیداری را استمرار ببخشد و گسترش دهد تا سرزمین های اسلامی از لوث وجود این جنایتکارها پاک شود.
در ادامه گفت: باید به شکلگیری مؤسسات، دانشکدهها و تقویت آموزشهای سینمایی و تئاتری توجه شود.»
او در پایان تأکید کرد: «رژیم صهیونیستی حقیقتاً همان غده سرطانی است که امام (ره) فرمودند. آنان حتی از انتخاب نام برای جنایتهای خود شرم ندارند. ما باید از طریق هنر مقاومت، این حقیقت را برای جهانیان آشکار کنیم و مسیر آزادسازی سرزمینهای اسلامی را با آگاهی و بیداری دنبال کنیم.»