کد خبر: 666818
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۳
راهیان نور مناطق عملیاتی غرب کشور به روایت "جوان":
اردوهای راهیان نور همچون یک حرکت انقلاب- فرهنگی عظیم به شمار می رود که از این اقدام و ظرفیت مناسب فرهنگی میتوان برای مقابله با هجمه نرم دشمنان و اعتلای اصول انقلاب اسلامی استفاده مناسب کرد.
راضیه کشاورز

در واقع افراد مختلف با شرکت در کاروانهای راهیان نور می توانند با حضور در سرزمینهای عملیاتی درک کنند که چگونه رزمندگان و شهدا در دوران دفاع مقدس دشمن را از خاک میهن بیرون راندند و حتی اجازه تصرف یک وجب از خاک ایران را نیز به آنها ندادند.

خبرنگاران فعال استان اصفهان هم به مدت چهار روز به همت سازمان بسیج رسانه این استان عازم مناطق جنگ زده همدان و کرمانشاه شدند و با شهدای این دو استان تجدید میثاق کردند.

در این سفر خبرنگاران با هماهنگی بسیج رسانه اصفهان ، پس از ورود به شهر زیبای همدان از باغ موزه دفاع مقدس این استان بازدید کردند.

در باغ موزه دفاع مقدس همدان که سال 87 در 7 هکتار زمین بنا شده و 10 سال برای ساخت آن وقت صرف شده است، با حک کردن هشت هزار شهید این استان بر دیواره های بیرونی موزه که به شکل دایره وار طراحی شده، فضای بیرونی را با ابزار آلات جنگی از جمله هواپیمای بمباران شده و آر پی جی ، نفربر و ضد هوایی و مسلسل و چند مجسمه طراحی کرده بودند.

موزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ مـقاومت به عـنوان محلی برای ارائه بخش اندکی از حماسه ملت غیور ایران در دوران انقلاب و دفاع مقدس در کنار مجموعه های بزرگ فرهنگی شهر نظیر باغ کتاب تهران، کتاب خانه ملی ، فرهنگستان های جمهوری اسلامی ، باغ هنر، تهران سرای قرآن و مصلای بزرگ تهران به عنوان قطب فرهنگی شهر تهران قرار گرفته است .

از جمله ویژگی های این موزه کم نظیر ارائه ی محتوا، روح حماسی و معارف دفاع مقدس در قالب فناوری های نوین اعم از نمایشی ، تعاملی و تلفیقی ، امکان روزآمدی و پویایی در تولید سناریوهای مختلف بر اساس مفاهیم گرانقدر دفاع مقدس با استفاده از صدها نمایشگر، مستند به گفتار فرماندهان هشت سال دفاع مقدس و همچنین اسناد معتبر ملی و بین المللی، بهره گیری از یک پایگاه داده (دیتاسنتر) مجهز و پرظرفیت برای ذخیره و نگاهداشت اطلاعات و اسناد دفاع مقدس اعم از عکس، فیلم ، مالتی مدیا، مدارک و اسنادو نقشه ، سامان دهی ویژه برای گذر جانبازان و معلولان حرکتی در کلیه فضاهای روباز و بسته، استفاده از آثار هنری هنرمندان ایرانی با بازسازی بخشی از رویکردهای مختلف دفاع مقدس شامل :بخشی از یک محله در شهر خرمشهر- بخشی از پالایشگاه آبادان با استفاده از قطعات اصلی -سنگرهای رزمندگان در اقلیم های سردسیر و گرمسیر جبهه ها و بازسازی حضور رزمندگان اسلام در این سنگرها، وجود کتاب خانه تخصصی دفاع مقدس با بیش از یازده هزار عنوان کتاب و تجهیز آن به عنوان کتاب خانه الکترونیکی دفاع مقدس ، امکان نگهداری یادبودی از 240 هزار شهید بزرگوار دفاع مقدس و نمایش دائمی آن ها در تالار پروانه ها، نمایشی از حماسه دفاع مقدس از آغازین روزهای شکل گیری انقلاب شکوهمند اسلامی ، نمایش و ارائه صحنه های دفاع مقدس و تصاویر رزمندگان و شهداء در فضای باز موزه با صفحات نمایشگر بزرگ، حضور راویـان ویژه که خود فرمانده و یا رزمنده دوران دفـاع مقـدس بوده و به روایت صحنه ها و تـاریخ دفـاع مقـدس می پردازند، نمایش ادوات زرهی اغتنامی از ارتش بعث با ارائه بعضی کارکردهای آن در محوطه ی موزه، نمایش هواپیماهای شکاری ، سبک و فوق سبک، نمایش موشک های زمین به زمین به کارگیری شده در جنگ شهرهاو نمایش هواپیماهای بدون سرنشین (RPV ) به کارگیری شده در دفاع مقدس است.

در این موزه با اطلاع رسانی رضا سلیمانی – یکی از راویان یا به روایت دیگر گوهر های بهخ جا مانده از دفاع مقدس، خبرنگاران اطلاع یافتند که همدان بیش از 8 هزار شهید تقدیم انقلاب کرده که شامل 3345 شهید بسیجی ، 1340 شهید ارتشی ، 34 شهید نیروی انتظامی ، 93 شهید جهادسازندگی ، 1760 شهید پاسدار و 4 هزار شهید دانشجو می باشد.

پس از بازدید از این موزه دیدنی و فاخر ، اصحاب قلم و سانه اصفهان در نشست خبری سرپرست بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان شرکت کردند.

خلیل الهی تبار در این نشست گفت: استان همدان در سطح و توان مساحتی و سرزمینی خود نقش ممتازی را در دوران دفاع مقدس از خود به یادگار گذاشت.

وی افزود: در دوران جنگ همدان 500 بار مورد حمله هوایی قرار گرفت و بیش از 800 شهید این استان شهدای بمباران بودند.

سرپرست بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان در خصوص باغ موزه دفاع مقدس اعلام داشت: این موزه در شش فاز طراحی شده است که 4 فاز آن اجرایی و دو فاز دیگر آن باقی مانده است که با 17 میلیارد تومان اعتبار راه اندازی خواهد شد.

وی اظهارداشت: از زمان افتتاح این موزه تاکنون 130 فعالیت جنبی در باغ موزه دفاع مقدس همدان برگزار شده است.

الهی تبار سال شکل گیری بنیاد حفظ آثار در همدان را منتسب به سال 74 دانست و گفت: تبین و تدوین تاریخ اسلام استان در دفاع مقدس کار بسیار سنگین بود که در پنج مقطع زمانی سازمانی شده و از توان پنج فرمانده بزرگ در نقاط مختلف استفاده و 10 هزار ساعت کار بازخوانی و 10 هزار برگ سند جمع آوری شده بود.

وی از چاپ 3 عنوان کتاب از 12 جلد کتب در خصوص دفاع مقدس خبر داد و اضافه کرد: طرح ایجاد بیمارستان‌های زیر زمینی با 5 راهروی فرعی از دیگر فازهای طراحی شده این باغ موزه است.

سرپرست اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان اعلام داشت: در ابتدا تاسیس این باغ موزه به مدت 4 ماه رایگان بود و به خاطر هجمه زیادی از مردم مراتب آسیب را در این باغ موزه شاهد شدیم.

وی بیان داشت: ایجاد قرارگاه در 100 متر زیر زمین با 9 گالری و اتاق، پادگان موزه ای ناجا، شکل دهی فضایی برای جنگ نابرابر که در فاز پنج تعبیه شده است و تملک حسینه‌ای از دیگر فازهای باغ موزه است.

الهی تبار نبود راوی برای گروهای مردمی را یک ضعف دانست و گفت: در حال حاضر برای گروه های خاص راوی و روایت گر در نظر گرفته ایم که در آینده نزدیک برای تمام گروه های مردمی این امکان را در نظر خواهیم گرفت.

بازدید خبرنگاران از روزنامه همدان پیام

در ادامه این سفر خبرنگاران از دفتر مرکزی روزنامه پیام همدان نیز بازدید کردند و با مدیر مسؤول این روزنامه دیدار کردند.

مدیر مسؤول روزنامه پیام همدان در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر 35 دبیر تحریریه به شکل ثابت با مزایای بیمه در بخش تحریریه روزنامه مشغول به کارند که هر کدام زیر مجموعه های دارند و کلیه اخبار این روزنامه تولیدی است.

نصرالله طاقتی افزود: تصریح کرد: در بیشتر روزنامه ها به دلیل مشغله مالی بخش بازرگانی را قوی و بخش تحریریه را با دو یا سه خبرنگاران اکثر مطالب روزنامه را به شکل اینترنتی می بندند که این مسأله سبب ضعف رسانه ها شده است اما ما بر خلاف حرکت سایر رسانه ها به بخش تحریریه خبر بهای بیشتری داده ایم.

وی تصریح کرد: 70 درصد هزینه های این روزنامه با فروش روزنامه بر روی دکه های مطبوعاتی تامین می شود.

مدیر مسئول روزنامه همدان پیام گفت: در حال حاضر پیرو شعار رهبر معظم مبنی بر اهمیت دادن به حوزه فرهنگ، 30 محصول فرهنگی تولید شده است و در کنار آن چاپخانه ای راه اندازی کردیم که کار چاپ کتاب را از دیگر استان ها قبول می کند.

کرمانشاه مرکز پشتيباني رزمندگان اسلام در جبهه‌ی مياني
پس از این دیدار خبرنگاران رهسپار کرمانشاه شدند. شهری که از آغاز تا پایان جنگ تحمیلی هدف حملات مکرر هواپيماهاي ارتش عراق قرار داشت و در طول دوران دفاع مقدس 176 مرتبه مورد هدف بمب و موشک‌هاي ارتش عراق قرار گرفت و در مجموع 2158 تن شهيد و 4252 جانباز را تقديم انقلاب اسلامي کرد.

کرمانشاه در طول دوران دفاع مقدس، همواره به عنوان مرکز پشتيباني و عقبه رزمندگان اسلام در جبهه‌ی مياني، محسوب می‌شد و قرارگاه رمضان در این استان فعالیت می‌کرد.

عراق هیچ‌گاه نتوانست از راه زمین وارد این شهر شود، اما مردم فداکار و انقلابی این شهر بارها مورد عملیات‌های تروریستی و خرابکارانه‌ی منافقین و گروهک‌های ضد انقلاب قرار گرفتند.

شهید آيت الله اشرفي اصفهاني، امام جمعه موقت کرمانشاه از جمله شهدای ترور در این شهر است که در تاریخ 23/7/1361 لحظاتی پیش از ايراد خطبه‌هاي نماز جمعه، در مسجد جامع این شهر توسط منافقين به شهادت رسید.

ارتفاعات مشرف به این شهر در حوالی منطقه‌ی طاق بستان، میزبان چند شهید گمنام است و همه روزه میعادگاه بسیاری از عاشقان و دل‌دادگان ولایت می‌باشد.

الف ) تنگه چهارزبر- یادمان عملیات مرصاد
تنگه چهارزبر در 35 کيلومتري غرب کرمانشاه و در جاده اصلی کرمانشاه – اسلام آباد معروف به راه کربلا قرار دارد.

این تنگه، دروازه‌اي اصلی ورود به شهرکرمانشاه از سمت غرب مي‌باشد که جاده ترانزيتي کرمانشاه - خسروي، از اين تنگه مي‌گذرد.

در سوم مرداد 1367 نيروهاي سازمان مجاهدين (منافقين) با پشتیبانی ارتش بعث عراق، پس از عبور از مرزهاي جمهوري اسلامي ايران در محور قصرشيرين-سرپل ذهاب، بدون درگيري جدي تا اسلام آباد پيشروي کردند و سپس به طرف کرمانشاه ادامه حرکت دادند.

در شرق تنگه چهارزبر رزمندگان اسلام راه را بر آنان مسدود ساخته و درگيري را آغاز نمودند.

به اين ترتيب عمليات مرصاد در تاريخ 5/5/1367 آغاز گرديد. با حملات نيروهاي خودي، نيروهاي منافقين که به آن نقطه دست يافته بودند به هلاکت رسيده يا تار و مار شدندو تنگه چهارزبر بنايي به يادبود عمليات مرصاد احداث گرديده است.

نمای بیرونی یادمان حالتی گنبدی شکل مانند مسجد و داخل آن به صورت یک موزه ساخته شده است که مزار 5 شهید گمنام در این یادمان زیارتگاه عاشقان است.

ب) سرپل ذهاب
سرپل ذهاب یکی از محورهای هجوم دشمن و یکی از مهمترین محورهای دفاعی استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس بود که به علت قرارگرفتن پاطاق در آن از اهمیت بالایی برخوردار بود.

همزمان با تجاوز سراسري ارتش عراق، اين شهر مورد تعرض هواپيماها و توپخانه ارتش عراق قرار گرفت و در اولين ساعات دوم مهر 1359 به اشغال قواي زرهي دشمن درآمد.

اين اشغال با عمليات نيروهاي خودي، پس از چند ساعت پايان يافت ولي اين شهر تا پايان جنگ در معرض آتش توپخانه و حملات هواپيماهاي ارتش عراق قرار داشت.

در پايان جنگ، سرپل ذهاب مجدداً به اشغال ارتش عراق و منافقين درآمد که اين بار نيز نيروهاي سپاه پاسداران با همکاري هوانيروز ارتش، مهاجمان را به عقب رانده، شهر را آزاد ساختند.

بارگاه "احمد بن اسحاق" در مرکز شهر قرار گرفته است و مهمترین مرکز شهر محسوب می شود؛ احمد بن اسحاق یکی از یاران امام حسن عسگری(ع) بوده است که در اواخر عمر به این شهر آمده و مرحوم گردیده است .

این مزار در دوران دفاع مقدس کانون تجمع رزمندگان و محل برقراری نمازجماعت و دعاهای رزمندگان بوده است. در جوار این بارگاه عده ای از فرماندهان شهید و شهدای گمنام به خاک سپرده شده اند.

ت)ارتفاعات قراویز
پس از عقب راندن دشمن از سرپل ذهاب، نيروهاي عراقي در ارتفاعات قراويز در غرب سرپل ذهاب مستقر شدند. دوازده روز پس از استقرار دشمن روي قراويز، تعدادي از نيروهاي سپاه به فرماندهي برادر اصغر وصالي به دشمن يورش بردند. با تلاش اين برادران که کمتر از يک دسته بودند بخشي از قراويز (که بعدها به تپه مجاهد معروف گرديد) آزاد شد. اين تپه در جريان عمليات هاي بازي دراز 1 و 2 شاهد تلاش فوق العاده و جانبازي برادران سپاه و ارتش بود.

ث)ارتفاعات بازي دراز
این ارتفاعات که در جنوب غربی سرپل ذهاب قرار دارد؛ يکي از ارتفاعات مهم و استراتژيک منطقه مي باشد که بر شهرهاي سرپل ذهاب، قصرشيرين و نفت شهر در داخل خاک ايران و شهرهاي نفت خانه و خانقين در داخل خاک عراق ديد و تسلط خوبي دارد.

ارتش عراق در تاريخ 15/7/1359 اين ارتفاع را بدون درگيري اشغال و سپس جاده اي به طول 6 کيلومتر روي آن احداث و آسفالت کرد.

براي آزادسازي بازي دراز عملياتي در عاشوراي 1359 اجرا شد که موفقيتي در پي نداشت.

پس از آن نیروهای سپاه طي دو ماه شناسايي، عمليات ديگري را طراحي کردند که با اجراي آن در تاريخ 2/2/1360 بخش مهمي از ارتفاعات بازي دراز از جمله قله هاي 1000، 1050 و 1100 گچي آزاد گرديد.

س) پاوه

نفس کشیدن در پاوه برایم جالب بود و دلم می خواست در شهرهایی که شهیدان به نام و مردان جنگ قدم زدند و نفس کشیدند من نیز قدم بزنم.

شهر پاوه شهری مقدس است که در هشت سال دفاع مقدس درس شهادت، ایستادگی و ایثار به مردمان ایران داد.

این شهر مدتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به پایگاه گروه‌های ضد انقلاب تبدیل و ناامن شد اما تلاش شجاعانه شهید دکتر مصطفی چمران و اندک همرزمان او برای پاک‌سازی پاوه در مرداد 58، در تاریخ حماسه‌های انقلاب اسلامی به یادگار ماند.

این شهر در طول جنگ یکی از عقبه‌های نیروهای خودی بود و بارها هدف حمله گروهک ‌های ضد انقلاب و هواپیماهای ارتش عراق قرار گرفت.

در محاصره شهر پاوه به وسیله نیروهای ضد انقلاب در سال 58، تعدادی از پاسداران بومی و غیر بومی در بیمارستان پاوه بستری شدند که نیروی ضد انقلاب، پاسداران مجروح را از بیمارستان خارج و در محوطه بیمارستان، تیرباران کردند.

شهدای بومی در قبرستان‌های محلی دفن شدند و 9 پاسدار غیر بومی در گلزارشهدا به خاک سپرده شدند.

با آزادسازی پاوه در 26 مرداد سال 1358 نقشه شوم تجزیه ایران و جدایی کردستان خنثی و در ادامه با پاکسازی دیگر مناطق این شهر از وجود جنایتکاران کومله و دموکرات، امنیت و آرامش تدریجی برای مردم این خطه غیور به ارمغان آورده شد.

حماسه پاوه یکی از رخدادهای ماندگار و الهام بخش کشور و فرصتی برای بازنمایی اراده ، اقتدار و وحدت ملی ایرانیان برای دفاع از انقلاب اسلامی و صیانت از تمامیت ارضی کشور به شمار می رود.

کلام آخر:

هشت سال دفاع مقدس آينه تمام نماي قامت استوار ملتي است كه با نام خدا و توكل بر قدرت لايزال الهي در مقابل تمامي هيمنه استكبار ايستاد و با هدايت رهبر و مقتداي بيدار خود، داغ شكست را بر پيشاني دشمني زد كه مي گفت آمده ايم تا بمانيم.

امروز اين گنجينه بزرگ ذخاير ايمان، اخلاص، شهادت، شجاعت، شهادت طلبي، ايثار، فداكاري و دفاع از ارزشها و ولايت مداري با تمام ارزش و عظمتش به ايران اسلامي هديه شده است. بر ماست كه با دقت، توجه و سرعت هرچه بيشتر گنجهاي گرانبهاي اين معدن عظيم را استخراج نموده و با سرعت معنوي به دست آمده، آينده ايران سربلند اسلامي را با عزت و اقتدار و مهر ورزي رقم زنيم.

در اين راستا اردوهاي راهيان نور گامي است بلند در راستای شناسايي و بهره برداري از اين ذخيره ماندگار ملت ايران كه هر سال خيل عظيم دلدادگان ولايت را به جاي پاي شهيدان و عرصه هاي اين رويارويي نا برابر مي رساند و ديدگان نسل جوان و نيز بازماندگان آن حماسه عظيم را به آثار برجا مانده از آن دوران حماسه و عشق و ايثار روشن مي سازد.

الحمدلله با هماهنگی های خوب بسیج رسانه اصفهان برنامه خوبی در مناطق عملیاتی غرب کشور برگزار شد که گزارش مفصل تر آن به قول آیت الله زابلی:

فرخنده شبی می خواهد و هم مهتابی       تا با تو بگویم سخن از هر بابی
 
گزارشگر: راضیه کشاورز
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار