کد خبر: 1019667
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۰
تحلیلگر بازار سرمایه:
حدود یک ماه است که بازار سرمایه در حال اصلاح بوده و با وجود همه تصمیمات دولت و سازمان بورس برای مدیریت بازار سرمایه و حتی حمایت‌های مجلس از این بازار، همچنان شاهد این هستیم که حرکت بازار به سمت صعود، کج‌دار و مریز بوده و بعضی روز‌ها به جز چند سهم بزرگ، صف فروش سایر سهم‌ها ادامه دارد. اتفاقی که یک تحلیلگر بازار سرمایه ضمن بررسی آن اعلام کرد سهم‌هایی در بازار بهتر معامله می‌شوند که از لحاظ بنیادی ارزنده‌تر از سایر بازار‌ها هستند.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: مهرزاد منتظری در گفتگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه دو یا سه سال است که همه بازار‌های سرمایه‌گذاری در کشور در حال رشد هستند، اظهار کرد: البته میزان رشد در چند ماه گذشته هم در بازار ارز، هم بازار سکه و هم بورس تشدید شده است. در این راستا باید گفت بازاری که تا این اندازه رشد کرده است، برای تداوم رشد نیاز به محرک دارد که برای بازار‌های کشور، این محرک باید انتظارات تورمی باشد؛ یعنی سرمایه‌گذار باید به این نتیجه برسد رشد تورمی که سال ۱۳۹۷، ۱۳۹۸ و چند ماه ۱۳۹۹ اتفاق افتاد در ادامه هم تداوم خواهد داشت.

وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری امریکا گفت: انتخابات امریکا در پیش است و نتیجه این انتخابات می‌تواند روی قیمت دلار و انتظارات تورمی در ایران تأثیرگذار باشد. به همین دلیل به نظر من دیدگاه خرید دارایی که در دو تا سه سال گذشته در همه بازار‌ها وجود داشت، تضعیف شده است. در واقع برخی همچنان انتظارات تورمی دارند و در بازار‌ها خرید می‌کنند، اما برخی دیگر ترجیح می‌دهند با توجه به ابهامی که انتخابات امریکا ایجاد می‌کند، کم کم از دارایی‌ها فاصله بگیرند و منتظر شوند تا شرایط برای سرمایه گذاری روشن‌تر شود.

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: برآیند این دو گروه می‌شود اتفاقی که در تابلوی بورس می‌افتد، یعنی در مقابل هر موج مثبتی که در این بازار ایجاد می‌شود، یک سری فروشنده پیدا و موج سرکوب می‌شود. به همین دلیل شاهد این هستیم که یا بازار بعد از ۱۰ روز، رشد خاصی نمی‌کند یا فقط چند سهم خاص رشد می‌کند و فضای عمومی بازار منفی است. به نظر من این روند تا زمانی که سیگنال قطعی در بازار مشخص نشود که بتواند روند رشد را مستحکم کند یا اصلاح بیشتری را به بازار حکم کند، ادامه دارد.

هدف دولت مدیریت بازار است نه صعود آن

منتظری در ادامه با اشاره به جلساتی که در دولت یا سازمان بورس درمورد بازار سرمایه برگزار می‌شود، اظهار کرد: هدف جلسات مذکور، این نیست اقدامی انجام دهند که بازار رشد کند بلکه سعی می‌کنند بازار را مدیریت کنند تا هیجان وارد بازار نشود. منظورم هیجانی است که چند روزی شاهد آن بودیم و کل بازار صف فروش بود و ترس عجیبی در بازار وجود داشت. اگر این فضا در بازار غالب شود شرایط خوبی برای دولت ایجاد نخواهد شد.

وی همچنین با اشاره به صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی گفت: در یکی دو هفته گذشته در صحبت‌های آقای همتی هم دیدیم که اعلام کرد، بازار‌های مختلف با یکدیگر در ارتباط هستند. به نظر من در دولت هم نگرانی وجود دارد که اگر بازار بورس مدیریت نشود و ریزش شدید داشته باشد، محرک دلار و مسکن شود.

این تحلیلگر بازار سرمایه با تأکید بر اینکه فعالان بازار ترجیح می‌دهند در بازار دخالتی صورت نگیرد، گفت: فعال بازار ترجیح می‌دهد خیالش راحت باشد از اینکه کشف قیمتی که انجام می‌شود واقعی است. اما از طرف دیگر چند میلیون سهام دار جدید درگیر این بازار شده‌اند و اگر این بازار از طرف دولت مدیریت نشود، این سهامداران طوری از این بازار می‌ترسند که عطای آن را به لقایش می‌بخشند، بنابراین مدیریت کردن بازار خوب است تا فاز انتقادی و عدم اطمینانی که ایجاد شده است، رفع شود. از سوی دیگر، دانش سرمایه‌گذاری در ایران، نوع فعال‌های بازار ایران و... به شکلی نیست که بازار را رها کرد و گفت هر اتفاقی که افتاد افتاد.

منتظری ادامه داد: برخی می‌گویند بازار شده سهام دولتی، سهام مردم یا سهام بزرگ سهام کوچک. این اتفاق افتاده است، اما سهم‌هایی در بازار بهتر معامله می‌شوند که از لحاظ بنیادی هم ارزنده‌تر از سایر بازار‌ها هستند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار