کد خبر: 1019116
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۸
با عادی‌سازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی پل از بحر تا نیل تکمیل شد
هنوز یک ماه از توافق امارات با رژیم صهیونیستی نگذشته، این بار قطار عادی‌سازی در ایستگاه بحرین توقف کرد و این کشور با روشن کردن دومین چراغ عادی‌سازی روابط با تل‌آویو به صف سازشکاران عرب پیوست و به هم‌خوابگی با صهیونیست‌ها تن داد. سازش عربی پل رؤیای «از بحر تا نهر» اسرائیل را تکمیل کرد. جهان اسلام این بار هم عادی‌سازی بحرین را به شدت محکوم کرد و وزارت خارجه ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اقدام با هدف قربانی کردن آرمان فلسطین برای پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: درحالی که فلسطینی‌ها برای توقف اشغالگری‌های رژیم صهیونیستی در کرانه باختری به اعراب امید بسته بودند، اما برخلاف انتظار فلسطینی‌ها، رژیم‌های عربی با روابط عادی‌سازی نشان دادند که بیشتر به تل‌آویو دلباخته شده‌اند تا آرمان قدس. پس از توافق عادی‌سازی امارات این بار نوبت به بحرین رسید که توافق خود با رژیم صهیونیستی را در بوق و کرنا کند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا جمعه شب باز هم یک بمب خبری دیگر را رو کرد و در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «امروز یک گشایش تاریخی دیگر اتفاق افتاد! دو دوست بزرگ ما، اسرائیل و پادشاهی بحرین به توافقی برای صلح دست پیدا کردند؛ بحرین دومین کشور عربی است که ظرف ۳۰ روز با اسرائیل صلح می‌کند.» ترامپ همچنین نوشت: «اشتیاق زیادی برای پیوستن به توافق صلح با اسرائیل وجود دارد.» او مدعی شد که منطقه خاورمیانه، ایمن‌تر، باثبات‌تر و صلح‌آمیزتر خواهد شد. در همین راستا، امریکا، رژیم صهیونیستی و بحرین جمعه شب بیانیه مشترکی در این خصوص منتشر کردند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در این بیانیه آمده است: «این، گشایشی تاریخی برای پیشبرد صلح در خاورمیانه است. آغاز گفتگو‌های مستقیم میان این دو جامعه پویا و اقتصاد پیشرفت، تحول مثبت خاورمیانه را تداوم بخشیده و به افزایش ثبات، امنیت و رونق در منطقه منجر خواهد شد.» در ادامه این بیانیه آمده است: «ایالات متحده از بحرین بابت میزبانی کارگاه «صلح برای رفاه» که به منظور پیشبرد آرمان صلح، عزت و فرصت‌های اقتصادی برای فلسطینی‌ها روز ۲۵ ژوئن ۲۰۱۹ در منامه برگزار شد، قدردانی می‌کند.» در ادامه این بیانیه به صراحت آمده است: «اسرائیل تصریح کرد، مطابق مفاد «چشم‌انداز صلح»، تمامی مسلمان‌هایی که در راه صلح قدم می‌گذارند، می‌توانند از مسجدالاقصی بازدید کرده و در آن نماز بخوانند؛ ضمن آنکه سایر اماکن مقدس اورشلیم (بیت‌المقدس) به روی عبادت‌کنندگان صلح‌جوی تمامی ادیان باز خواهد بود.»
به گزارش خبرگزاری رویترز، سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین هفته آینده برای شرکت در مراسم امضای توافقنامه سازش میان امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی عازم واشنگتن می‌شود. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی توافق میان تل‌آویو و منامه را آغازگر عصر جدیدی از هم‌زیستی مسالمت‌آمیز توصیف کرد. به گزارش شبکه الجزیره، «خالد بن احمد، وزیر خارجه سابق بحرین از توافق کشورش با رژیم صهیونیستی بر سر عادی‌سازی روابط استقبال کرد و گفت که این اقدام به نفع منطقه است.»

پناه به خانه عنکبوت

عادی‌سازی بحرین درحالی است که چند هفته پیش نیز امارات عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل را اعلام کرد. بنابراین، بحرین، بعد از مصر، اردن و امارات، چهارمین رژیم عربی است که به هم بستر شدن با صهیونیست‌ها تن می‌دهد. کشور‌هایی مثل امارات و بحرین که مشروعیتی در بین مردم خود ندارند برای اینکه حکومت نامشروع خود را برای مدتی بیمه کنند، به دامن صهیونیست‌ها پناه برده‌اند. جایی که سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان بار‌ها از آن تحت عنوان «خانه عنکبوت» نام برده است که سست‌ترین خانه‌ها است که هر روز در وحشت انتقام و قدرت نیرو‌های محور مقاومت، شب را به صبح می‌رساند. ترامپ و دیگر مقامات واشنگتن اخیراً مدعی شده‌اند که بسیاری از کشور‌های عربی در صف عادی‌سازی روابط با اسرائیل قرار گرفته‌اند و دوره‌گردی امریکایی‌ها در منطقه هم در هفته‌های گذشته بر این اساس انجام شده است. دولت ترامپ در تلاش است با کشاندن اعراب به سازش با اسرائیل، طرح صلح خود موسوم به «معامله قرن» را هر چه سریع‌تر بر ملت فلسطین تحمیل کرده و به مناقشه ۷۲ ساله فلسطینی‌ها با رژیم صهیونیستی پایان دهد، چرا که ادامه دشمنی اعراب با رژیم صهیونیستی امنیت این رژیم را به چالش می‌کشد. رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس در سال ۱۹۴۸ میلادی، در پی تحقق رؤیای خود یعنی «از بحر تا نهر» است و عادی‌سازی اعراب بهترین گزینه برای تحقق این برنامه است. همچنین امریکا نیز در راستای تأمین اهداف صهیونیست‌ها از یک دهه پیش به دنبال عملی کردن طرح «خاورمیانه بزرگ» برآمده است و رژیم‌های عربی حاشیه خلیج فارس این روز‌ها در مسیری گام برمی‌دارند که خواسته تل‌آویو و واشنگتن با کمترین هزینه محقق شود. قرار است توافق امارات و بحرین به زودی در کاخ سفید امضا شود و امضاکنندگان نیز به همراه ترامپ در لیست دریافت‌کنندگان جایزه نوبل قرار خواهند گرفت. همانگونه که در سال ۱۹۷۸ میلادی، امضاکنندگان قرارداد کمپ دیوید، جایزه صلح نوبل را از آن خود کردند. صلح ادعایی که نه تنها خاورمیانه را امن نکرد بلکه آتش تنش‌ها را در منطقه بیش از پیش شعله‌ور کرد.

واکنش جهان اسلام

خبر عادی‌سازی روابط رژیم بحرین با اسرائیل، این بار هم در جهان اسلام خواهانی نداشت و صدای مخالفت‌ها با این سازش در منطقه طنین‌انداز شد. به گزارش شبکه المیادین، ائتلاف جوانان ۱۴ فوریه بحرین هم اعلام کرد، توافق عادی‌سازی با صهیونیست‌ها خیانتی بزرگ است و مردم بحرین آن را به رسمیت نمی‌شناسند. مردم بحرین هم مخالفت خود با تصمیم حکام بحرین را با راه اندازی هشتگ «التطبیع خیانه» در فضای مجازی اعلام کردند. جنبش حماس اعلام کرد: عادی‌سازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی انحطاط و ننگ کشور عربی است. رئیس کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) هم با بیان اینکه آنچه بحرین پس از امارات انجام داد، فرو کردن چاقوی سمی بر آرمان فلسطین بود، اعتماد به رئیس‌جمهور امریکا را نشانه ضعف خواند. تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در واکنش به اقدام بحرین، سفیر خود را از دوحه فراخواند. همچنین جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد: توافق بحرین و رژیم صهیونیستی بیانگر قیمومیت امریکا بر حکومت بحرین است. سازمان آزادی‌بخش فلسطین هم عادی‌سازی روابط بحرین با اسرائیل را ضربه خیانتکارانه دیگری به مسئله فلسطین عنوان کرد. به گزارش خبرگزاری آناتولی، «وزارت خارجه ترکیه، توافق صلح بحرین و اسرائیل را به شدت محکوم کرد و نگرانی عمیق خود را از آن ابراز داشت.»
اگرچه اعراب در عادی‌سازی با اسرائیل از همدیگر سبقت می‌گیرند، اما برخلاف ادعای مقامات عربی، این عادی‌سازی نه تنها در راستای دفاع از آرمان قدس نیست بلکه بیشتر با هدف خوش رقصی برای صهیونیست‌ها در ازای دریافت تسلیحات پیشرفته امریکایی است، اما مقامات تل‌آویو همانگونه که به اماراتی‌ها اعلام کردند، اجازه نمی‌دهند اعراب به این تسلیحات دسترسی پیدا کنند، چرا که برتری هوایی و نظامی اسرائیل در منطقه را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد. هرچند قدرت و میزان تأثیرگذاری امارات و بحرین در عرصه افکار عمومی ملت‌های عربی آنچنان نیست که بتواند نقش برجسته‌ای در پرونده فلسطین ایفا کند، اما با توافقات پشت پرده امریکایی و صهیونیست‌ها با دیگر رهبران عرب، به زودی شاهد سازشکاری عربستان سعودی با صهیونیست‌ها خواهیم بود. همچنان که ریاض اخیراً مجوز استفاده هواپیما‌های اسرائیلی از حریم هوایی خود را صادر کرده و به نوعی برای نزدیک شدن به تل‌آویو چراغ سبز نشان داده است.

واکنش تند ایران

وزارت امور خارجه ایران روز شنبه با صدور بیانیه‌ای ضمن محکومیت شدید اعلام برقراری روابط دیپلماتیک میان بحرین و رژیم صهیونیستی، آن را اقدامی ننگین و خفت بار از سوی بحرین دانست که آرمان فلسطین و چندین دهه مبارزات و تحمل رنج و مصیبت مردم فلسطین را در قربانگاه انتخابات امریکا ذبح می‌کند. به گزارش خبرگزاری فارس، در این بیانیه آمده است: «بدون تردید مردم مظلوم و حق طلب فلسطین و مسلمانان آزاده جهان هرگز عادی‌سازی روابط با رژیم غاصب و یاغی اسرائیل را نخواهند پذیرفت و این اقدام ننگین در حافظه تاریخی ملت مظلوم و ستمدیده فلسطین و ملت‌های آزاده جهان تا ابد باقی خواهد ماند.» در بند پایانی این بیانیه ضمن هشدار به هرگونه ایجاد ناامنی رژیم صهیونیستی در منطقه خلیج‌فارس، آمده است: «مسئولیت تمامی عواقب هرگونه اقدامی در این ارتباط متوجه دولت بحرین و دیگر دولت‌های است.»

وزارت خارجه ایران پیش‌تر در واکنش به یاوه‌گویی‌های مقامات بحرینی ضرب‌المثل ایرانی را یادآور شده بود که «ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست» تا حد و اندازه این رژیم کوچک عربی در منطقه را گوشزد کند. بحرین کوچک‌ترین کشور عربی حاشیه خلیج فارس است که در سال‌های اخیر به تبعیت از ارباب سعودی خود، سیاست‌های خصمانه‌ای علیه ایران در پیش گرفته و در مقابل، رغبت عاجزانه خود را برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود. اعلام خبر‌های پی در پی عادی‌سازی روابط اعراب با تل‌آویو در هفته‌های اخیر از سوی دونالد ترامپ بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد. ترامپ که در چهار سال گذشته کارنامه درخشانی در عرصه سیاست خارجی نداشته و برای حفظ مسند ریاست کاخ سفید و پیروزی مجدد در انتخابات نوامبر، به برگ برنده‌ای نیاز دارد عادی‌سازی اعراب با اسرائیل را بهترین گزینه برای جلب آرای مردمی می‌داند. چرا که دیگر گزینه‌های ترامپ مانند توافق با ایران و کره‌شمالی، برای پیروز شدن در انتخابات ریاست جمهوری رنگ باخته‌اند و تنها مسیر ممکن برای آزمودن شانس مجدد برای پیروزی در انتخابات سازش رژیم‌های عربی بود. ترامپ از زمان ورود به کاخ سفید تلاش‌های مضاعفی کرده تا اعراب و اسرائیل را در یک جبهه واحد علیه ایران در منطقه گرد آورد و در آستانه انتخابات به شدت روی این سناریو مانور می‌دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار