کد خبر: 1003004
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۰
فیزیکدان ایرانی مقیم اتریش برای اولین‌بار نمونه یک دستگاه رادار کوانتومی را تولید کرده‌است که از پدیده درهم تنیدگی کوانتومی برای شناسایی اشیا بهره می‌گیرد. این سیستم که از دقت و سرعت بسیار بالاتری در مقایسه با رادار‌های متعارف برخوردار است، در آینده جایگزین رادار‌های فعلی خواهد شد.
سرویس جامعه جوان آنلاین: شبیر برزنجیه (Shabir Barzanjeh) محقق ایرانی که در مقطع کارشناسی در دانشگاه اصفهان تحصیلکرده، رادار کوانتومی تولید کرده که علاوه بر دقت بیشتر و مصرف انرژی کمتر، می‌تواند در شرایط محیطی نامناسب و پر از نویز و امواج مزاحم هم به خوبی به فعالیت خود ادامه دهد. به گفته برزنجه این رادار می‌تواند برای افزایش دقت اسکنر‌های امنیتی و در حوزه پزشکی نیز برای تصویربرداری فوق دقیق از بافت‌های بدن انسان کاربرد داشته باشد.

مهم‌ترین مزیت استفاده از این رادار آن است که از طریق آن اطلاعات سریع‌تر از سرعت نور منتقل می‌شوند. پیش از این تصور می‌شد، انتقال اطلاعات با سرعتی بیشتر از نور ناممکن است، اما پدیده درهم تنیدگی کوانتومی ثابت کرده که این تصور غلط بوده‌است.

کاربرد این روش برای ساخت رادار به انقلابی در این زمینه انجامیده‌است. رادار‌های فعلی بر مبنای تبادل امواج رادیویی و امواج میکروویو عمل می‌کنند، اما در رادار جدید به جای ارسال امواج رادیویی از فوتون‌های پرسرعت و دقیق استفاده شده‌است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار