رشد اقتصادی
بررسی الزامات تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد
مجموع تصمیمات اتخاذ شده رشد اقتصادی را در شرایط برزخ نگه داشته است. سیاستگذار دو مسیر پیش‌رو دارد؛ تداوم چرخه فرسایش سرمایه یا اصلاح و تمهیدات بنیادی
ایران در میان ۱۹۳ کشور جهان ۲ پله در شاخص توسعه انسانی صعود کرد
شاخص توسعه انسانی کشورمان در جدیدترین گزارش سازمان ملل ارتقا یافت و کشور با پشت سر گذاشتن چین، تنها یک پله تا ورود به گروه کشور‌های دارای توسعه انسانی بسیار بالا فاصله دارد
پتروپالایشگاه‌ها اقتصاد را به سوی خودکفایی و ارزآوری هدایت می‌کنند
سرمایه‌گذاری هدفمند در پتروپالایشگاه‌ها با ایجاد ارزش افزوده، تحریم‌ها را خنثی و با تولید محصولات صادرات‌محور، اقتصاد مقاوم و اشتغال پایدار را تقویت می‌کند
سلسله گزارش‌های نقشه راه اقتصاد پویا- ۱۰
در دیدار روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ رهبر حکیم انقلاب اسلامی با مسئولان قوای سه‌گانه، نقشه‌ای راهبردی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار کشور ترسیم شد. این نقشه راه، شامل ۱۰محور کلیدی است، از کنترل نقدینگی و اصلاح الگوی مصرف انرژی تا رفع موانع سرمایه‌گذاری و گسترش روابط اقتصادی با همسایگان. این راهبرد‌ها نه‌تنها برای عبور از چالش‌های اقتصادی فعلی ضروری‌اند، بلکه زمینه‌ساز تحقق شعار سال ۱۴۰۴ یعنی «سرمایه‌گذاری برای تولید» نیز خواهند بود. در سلسله گزارش‌های پیش‌رو، هر یک از این محور‌ها به‌طور جداگانه بررسی و تحلیل خواهند شد. این دهمین گزارش بر یکی از بنیادی‌ترین این محور‌ها یعنی اجرای دقیق برنامه هفتم تمرکز دارد.
سلسله گزارش‌های نقشه راه اقتصاد پویا- ۹
در دیدار روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ رهبر حکیم انقلاب اسلامی با مسئولان قوای سه‌گانه، نقشه‌ای راهبردی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار کشور ترسیم شد. این نقشه راه، شامل ۱۰محور کلیدی است، از کنترل نقدینگی و اصلاح الگوی مصرف انرژی تا رفع موانع سرمایه‌گذاری و گسترش روابط اقتصادی با همسایگان. این راهبرد‌ها نه‌تنها برای عبور از چالش‌های اقتصادی فعلی ضروری‌اند، بلکه زمینه‌ساز تحقق شعار سال ۱۴۰۴ یعنی «سرمایه‌گذاری برای تولید» نیز خواهند بود. در سلسله گزارش‌های پیش‌رو، هر یک از این محور‌ها به‌طور جداگانه بررسی و تحلیل خواهند شد. این نهمین گزارش بر یکی از بنیادی‌ترین این محور‌ها یعنی اجرای دقیق برنامه هفتم تمرکز دارد.
سلسله گزارش‌های نقشه راه اقتصاد پویا- ۸
در دیدار روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ رهبر حکیم انقلاب اسلامی با مسئولان قوای سه‌گانه، نقشه‌ای راهبردی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار کشور ترسیم شد. این نقشه راه، شامل ۱۰محور کلیدی است، از کنترل نقدینگی و اصلاح الگوی مصرف انرژی تا رفع موانع سرمایه‌گذاری و گسترش روابط اقتصادی با همسایگان. این راهبرد‌ها نه‌تنها برای عبور از چالش‌های اقتصادی فعلی ضروری‌اند، بلکه زمینه‌ساز تحقق شعار سال ۱۴۰۴ یعنی «سرمایه‌گذاری برای تولید» نیز خواهند بود. در سلسله گزارش‌های پیش‌رو، هر یک از این محور‌ها به‌طور جداگانه بررسی و تحلیل خواهند شد. این هشتمین گزارش، بر یکی از بنیادی‌ترین این محور‌ها یعنی تأمین امنیت سرمایه‌گذاری تمرکز دارد.
فرصت‌های جدید صادراتی در عصر فناوری
اقتصاد دیجیتال پدیده‌ای است که مرز‌های سنتی تجارت را درنوردیده و بازیگران جدیدی را وارد عرصه رقابت کرده است. بر اساس گزارش سازمان تجارت جهانی (WTO)، تجارت دیجیتال در سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۲۲ درصد کل صادرات جهانی را به خود اختصاص داده و این سهم در حال افزایش است.
سلسله گزارش‌های نقشه راه اقتصاد پویا- ۷
در دیدار روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ رهبر حکیم انقلاب اسلامی با مسئولان قوای سه‌گانه، نقشه‌ای راهبردی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار کشور ترسیم شد. این نقشه راه، شامل ۱۰محور کلیدی است، از کنترل نقدینگی و اصلاح الگوی مصرف انرژی تا رفع موانع سرمایه‌گذاری و گسترش روابط اقتصادی با همسایگان. این راهبرد‌ها نه‌تنها برای عبور از چالش‌های اقتصادی فعلی ضروری‌اند، بلکه زمینه‌ساز تحقق شعار سال ۱۴۰۴ یعنی «سرمایه‌گذاری برای تولید» نیز خواهند بود. در سلسله گزارش‌های پیش‌رو، هر یک از این محور‌ها به‌طور جداگانه بررسی و تحلیل خواهند شد. این هفتمین گزارش، بر یکی از بنیادی‌ترین این محور‌ها یعنی تأمین امنیت سرمایه‌گذاری تمرکز دارد.
سلسله گزارش‌های نقشه راه اقتصاد پویا- ۶
در دیدار روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ رهبر حکیم انقلاب اسلامی با مسئولان قوای سه‌گانه، نقشه‌ای راهبردی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار کشور ترسیم شد. این نقشه راه، شامل ۱۰محور کلیدی است، از کنترل نقدینگی و اصلاح الگوی مصرف انرژی تا رفع موانع سرمایه‌گذاری و گسترش روابط اقتصادی با همسایگان. این راهبرد‌ها نه‌تنها برای عبور از چالش‌های اقتصادی فعلی ضروری‌اند، بلکه زمینه‌ساز تحقق شعار سال ۱۴۰۴ یعنی «سرمایه‌گذاری برای تولید» نیز خواهند بود. در سلسله گزارش‌های پیش‌رو، هر یک از این محور‌ها به‌طور جداگانه بررسی و تحلیل خواهند شد. این ششمین گزارش، بر یکی از بنیادی‌ترین این محور‌ها یعنی تأمین امنیت سرمایه‌گذاری تمرکز دارد.
سلسله گزارش‌های نقشه راه اقتصاد پویا- ۵
در دیدار روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ رهبر حکیم انقلاب اسلامی با مسئولان قوای سه‌گانه، نقشه‌ای راهبردی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار کشور ترسیم شد. این نقشه راه، شامل ۱۰محور کلیدی است، از کنترل نقدینگی و اصلاح الگوی مصرف انرژی تا رفع موانع سرمایه‌گذاری و گسترش روابط اقتصادی با همسایگان. این راهبرد‌ها نه‌تنها برای عبور از چالش‌های اقتصادی فعلی ضروری‌اند، بلکه زمینه‌ساز تحقق شعار سال ۱۴۰۴ یعنی «سرمایه‌گذاری برای تولید» نیز خواهند بود. در سلسله گزارش‌های پیش‌رو، هر یک از این محور‌ها به‌طور جداگانه بررسی و تحلیل خواهند شد. این پنجمین گزارش، بر یکی از بنیادی‌ترین این محور‌ها یعنی، تأمین امنیت سرمایه‌گذاری تمرکز دارد
۱