کد خبر: 1322578
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۲
احداث ۶۳ پل و تونل ۲ کیلومتری برای پیوند ریلی ایران به اروپا معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص پروژه راه‌آهن رشت-آستارا با ظرفیت جابه‌جایی ۱۵ میلیون تن بار در سال، گفت: در این مسیر ۱۶۰ کیلومتری ۶۳ پل به طول ۴۱ کیلومتر و یک تونل یک هزار و ۹۶۰ متری در حال احداث است.

جوان آنلاین: هوشنگ بازوند در جریان بازدید مشترک با محسن حاجی‌میرزایی رئیس دفتر رئیس‌جمهور، هادی حق‌شناس استاندار گیلان و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) از پروژه راه‌آهن رشت - آستارا این مطلب را بیان کرد و این طرح را یکی از حلقه‌های مهم کریدور شمال – جنوب دانست و گفت: تکمیل آن نقش تعیین‌کننده‌ای در اتصال شبکه ریلی ایران به اروپا دارد.

به گزارش ایرنا، معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت راه‌آهن رشت - آستارا گفت: این طرح یکی از حلقه‌های اصلی کریدور بین‌المللی شمال – جنوب است که با تکمیل آن، شبکه ریلی ایران به مسیر‌های ترانزیتی اروپا متصل می‌شود و جایگاه کشور در تجارت منطقه‌ای ارتقا می‌یابد.

وی افزود: با دستور ویژه رئیس‌جمهور و پیگیری مستمر وزارت راه و شهرسازی، امروز بازدید مشترکی با حضور رئیس دفتر رئیس‌جمهور، استاندار گیلان و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) از روند اجرای پروژه انجام شد و در ادامه راهکار‌های رفع چالش‌های اجرایی و مالی در جلسه‌ای تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه با تشریح ویژگی‌های فنی پروژه اظهار کرد: حداکثر سرعت طراحی‌شده برای قطار‌های این مسیر ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت است و در طول مسیر، احداث ۶۳ دستگاه پل به طول ۴۱ کیلومتر و یک تونل به طول یک هزار و ۹۶۰ متر پیش‌بینی شده است، همچنین ظرفیت جابه‌جایی سالانه ۱۵ میلیون تن بار برای این محور در نظر گرفته شده است.

به گفته بازوند، حجم عملیات اجرایی پروژه قابل توجه است و هفت میلیون و ۹۰۵ هزار مترمکعب خاک‌ریزی، دو میلیون و ۴۱۸ هزار مترمکعب خاک‌برداری، یک میلیون و ۸۴۲ هزار مترمکعب ماسه‌بادی، ۷۲۰ هزار مترمکعب بالاست و ۳۶۵ هزار متر طول حفاری شمع انجام شده یا در دست اقدام است. میزان بتن مصرفی بیش از یک میلیون و ۳۳۵ هزار مترمکعب و آرماتور مصرفی نیز حدود ۱۶۲ هزار تن برآورد شده است، برای بخش روسازی مسیر نیز ۴۸۵ هزار عدد تراورس و ۳۵ هزار تن ریل پیش‌بینی شده است.

وی درباره ایستگاه‌های طراحی‌شده در این محور نیز توضیح داد: در مسیر رشت تا آستارا ۱۰ ایستگاه شامل رشت، صومعه‌سرا، ماسال، رضوانشهر، پره‌سر، تالش، لیسار، حویق، لوندویل و آستارا پیش‌بینی شده است، ایستگاه‌های رشت و آستارا به‌عنوان ایستگاه‌های تشکیلاتی توسعه خواهند یافت و ایستگاه لوندویل علاوه بر خدمات مسافری، نقش پشتیبانی نیز ایفا می‌کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: با برنامه‌ریزی دقیق و همکاری مستمر دستگاه‌های اجرایی و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص)، تلاش داریم ضمن رفع موانع موجود، روند پیشرفت پروژه را شتاب بخشیم تا این مسیر استراتژیک در زمان مقرر به بهره‌برداری برسد. تکمیل این پروژه، تحولی چشمگیر در توسعه اقتصادی گیلان و افزایش سهم کشور از ترانزیت بین‌المللی شمال - جنوب به همراه خواهد داشت.

گفتنی است در جریان این بازدید، جلسه‌ای کارگاهی با حضور مدیران فنی و اجرایی پروژه برگزار شد و جزئیات مربوط به پیشرفت عملیات و برنامه‌های تسریع در تکمیل مسیر مورد بررسی قرار گرفت و حاضرین بر تسریع در روند اجرای این طرح راهبردی و رفع موانع پیش‌رو تاکید کردند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار