جوان آنلاین: منطقه فولادشهر در استان اصفهان، جمعیت زیادی را در دل خود جای داده است، اما با این حال هنوز از بسیاری خدمات شهری بینصیب است و ساکنان این منطقه مجبورند برای تأمین نیازها به شهرستانهای اطراف بروند. با اینکه از سالها قبل پروژه مسکن مهر نیز در بخشی از فولادشهر اجرا و بر تعداد ساکنان آن افزوده است، اما هنوز از مدرسه و بیمارستان و بانک خبری نیست. کمبودهایی که زندگی را برای ساکنان فولادشهر سخت کرده است.
بخش فولادشهر از توابع شهرستان لنجان در استان اصفهان که طبق آخرین سرشماری در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۴۲ هزار نفر جمعیت با تراکم ۱۱ هزار نفر بر کیلومتر مربع دارد، حالا و بر اساس تبصره یک ماده ۷ قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری شرایط شهرستان شدن را احراز کرده است.
با این شرایط این منطقه همچنان با وجود داشتن جمعیتی بیشتر از سه برابر آنچه در تبصره یک ماده ۶ برای جمعیت بخش با تراکم بالا در نظر گرفته شده، به عنوان بخش در چند کیلومتری مرکز استان شناخته میشود. منطقهای که با حضور اقوام مختلف ایرانی از جمله فارس، بختیاری، ترک، کرد، عرب و بلوچ دارای تنوعی از فرهنگها، آداب و رسوم است. هر چند فولادشهر، به مرکز استان نزدیک است، اما از نظر تناسب امکانات با تراکم جمعیت، اصلاً وضعیت خوبی ندارد و باید آن را در لیست مناطق محروم دید.
بهخصوص اینکه ناحیه ۲ فولادشهر را یکی از بزرگترین پروژههای مسکن مهر کشور با ۳۲ هزار واحد مسکونی و ۱۲ محله تشکیل داده که همین پروژه از نظر جمعیت و تراکم نیازمند امکاناتی مستقل در حوزههای مختلف فرهنگی، ورزشی و اجتماعی است. با این حال فولادشهر از نظر داشتن امکانات ضروری هم محروم و فاقد هرگونه امکانات اولیه مانند بانک و بیمارستان و ورزشگاه و... است. از طرف دیگر، امکانات موجود در ناحیه یک فولادشهر هم پاسخگوی جمعیت ساکنین آن نیست، چه برسد به جمعیت ساکن در مسکن مهر.
در حالی که این حجم از تراکم و تنوع قومیتها، دریایی از استعدادها در رشتههای مختلف را داراست، اما نبود امکانات، موجب هدر دادن استعدادهای نهفته و ناشناخته ماندن ظرفیتها در این منطقه شده است. امید است مسئولان منطقه و استان و دولتمردان فکری به حال این منطقه کنند و بر اساس سیاستهای کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که پرورش و حمایت از استعدادهاست نسبت به فراهم آوردن امکانات متناسب با جمعیت در فولادشهر اقدام نمایند.
شاید اگر فولادشهر به عنوان شهرستان شناخته شود دیگر برای برخی از مسئولان این منطقه کسر شأن نباشد که در محل خدمت خود زندگی کنند. آنگاه شب هنگام وقتی در خیابانهای شهر قدم میزنند فکری به حال معابر تاریک شهر به خاطر سوختن لامپهای تیرهای چراغ برق میکنند یا وقتی صبح از صدای سگهای ولگرد از خواب بیدار میشوند، نسبت به جمعآوری آنها اقدام خواهند کرد.
مسئولان باید در این منطقه حضور داشته باشند تا ببینند وقتی خیابانی برای مواردی مثل آب و برق کندهکاری میشود، باید سریع ترمیم شود و شاید دیگر مشکل کمبود سطلهای زباله به دردی حل نشدنی تبدیل نمیشود. یکی از اقدامات خوب انجام شده در منطقه را باید در فعالیتهای مؤسسه ورزشی منتخب ستارههای فولادشهر جستوجو کرد که بر اساس منویات مقام معظم رهبری مبنی بر آتش به اختیار عمل کردن نیروهای دلسوز انقلابی نسبت به شناسایی و حمایت از استعدادهای ورزشی وارد عمل شده است.
این مؤسسه در رشته فوتسال با امکانات ناچیز و بسیار کم منطقه فولادشهر از سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز و در مسیر اقدامات خود طرحهای تأثیرگذار فرهنگی زیادی را با کمک خیرین انجام داده است، ضمن اینکه در جهت گسترش فعالیتهای فرهنگی، مذهبی و اجتماعی خود، هیئت رهروان قاسم بنالحسن (ع) فولادشهر را برای قشر کودک و نوجوان تشکیل داده که برگزاری اردوهای خارج از استانی با هدف آموزش مسائل فرهنگی، مذهبی، همچنین برپایی مراسمات مذهبی به صورت هفتگی و مناسبتی، شناسایی و کمک به نیازمندان بهصورت کمکهای نقدی یا بستههای غذایی و پخت و توزیع غذای گرم به منظور ایجاد روحیه همنوعدوستی و پهلوانی بین اعضای جذب شده از اقدامات این مجموعه میباشد.
ساکنان فولادشهر، ضمن قدردانی از فعالیتهای این مجموعه در راستای اقدامات فرهنگی، ورزشی و مذهبی، امیدوارند مسئولان فکری به حال این منطقه کنند و نسبت به فراهم کردن امکانات متناسب با جمعیت برنامهریزی داشته باشند.
نباید فراموش کرد که گروهی از هموطنان در فولادشهر زندگی میکنند و نام اینجا هر چه باشد، بخش یا شهرستان یا روستا و شهر، نیازمند مدرسه و بانک و فضای سبز و پارک و بیمارستان و ورزشگاه و مراکز فرهنگی و خدمات بهداشت و درمان و... است.