کد خبر: 1155518
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۰
زهرا چیذری

حتی جمعیت بین‌المللی هلال احمر هم درگیر تحریم‌های ظالمانه است و این مسئله کار را برای این جمعیت سخت می‌کند. این را پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر وقتی می‌خواهد درباره تحریم‌ها توضیح بدهد، می‌گوید. به طور نمونه این تحریم‌ها مانع از تجهیز جمعیت هلال احمر به برخی تجهیزات امدادی همچون هلیکوپتر‌های دید در شب شده‌است. با وجود این، ظاهراً یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته به تکنولوژی دید در شب مجهز شود و در صورت نهایی شدن، قرار است هر ۲۲ بالگرد جمعیت هلال احمر هم به این تکنولوژی مجهز شوند.
هر چند جمعیت هلال احمر توانست با استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی فدراسیون صلیب سرخ و هلال احمر تحریم‌ها را دور زده و واکسن کرونای مورد نیاز کشور را وارد کند، اما تحریم‌ها بر عملکرد این جمعیت هم تأثیر گذاشته است، به گونه‌ای که طبق توضیحات رئیس جمعیت هلال احمر، تحریم‌ها نوسازی ناوگان هوایی را دشوار کرده‌است.
کولیوند در پاسخ به سؤالی در خصوص تأثیر منفی تحریم‌ها بر خدمات‌رسانی توضیح داد: «با تلاش‌های جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و با حمایت سایر اعضا، مجمع جهانی صلیب سرخ تأثیر منفی تحریم‌ها بر خدمات را ثبت کرده‌است، زیرا این تحریم‌ها کمک به بشر را سخت می‌کند.» به گفته وی تحریم‌ها سبب‌شده تا خرید بالگرد برای امدادرسانی به مردم دشوار شود و حتی برخی دارو‌ها و تجهیزات پزشکی نیز به همین علت به سختی تأمین می‌شود. به علت وجود همین تحریم‌ها، بالگرد ویژه عملیات در شب قابل تأمین نیست و نوسازی ناوگان هلال احمر دشوار شده‌است. در حال حاضر ۲۲ بالگرد در هلال احمر وجود دارد، اما حداقل هر استان نیاز به یک بالگرد دارد تا پوشش سراسری صورت گیرد.
برنامه‌ریزی برای اربعین
رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص برنامه‌ریزی جمعیت هلال احمر برای برگزاری مراسم باشکوه پیاده‌روی اربعین حسینی اینگونه توضیح داد: «ما برنامه متفاوتی نسبت به سال گذشته خواهیم داشتم، همچنین جمعیت طی فراخوانی از پزشکان در قالب موکب‌های ارائه‌دهنده خدمات پزشکی درخواست کرده‌است تا برای حضور در پیاده‌روی اربعین حسینی ثبت‌نام کنند و در ادامه نیز شرایط متقاضیان بررسی خواهد شد.»
به گفته کولیوند یکی دیگر از موضوعات بحث استقرار پایگاه‌های بهداشت و درمان و نجات در نقاط صفر مرزی عراق و همچنین در مسیر نجف و کربلا است، به طوری که در مسیر پیاده‌روی اربعین به سمت کربلا در هر عمود یک پایگاه بهداشت و درمان مستقر خواهد شد. ضمن اینکه سه پایگاه نیز برای انجام عمل‌های جراحی دایر خواهد شد. وی از برنامه‌ریزی جمعیت هلال احمر برای تأمین دارو در اربعین امسال خبرداد و گفت: «در این زمینه تمام برنامه‌ریزی‌ها تدارک دیده شده‌است و امسال برنامه پیاده‌روی اربعین منسجم و بهتر از سال گذشته انجام خواهد شد.» رئیس جمعیت هلال احمر همچنین اظهار کرد: «امسال بیمارستان امام علی در نجف نیز در قالب خدمت‌رسانی به زائران مورد استفاده قرار خواهد گرفت.»
تأیید سلامت ۹۰ درصد زائران حج
کولیوند در رابطه با عملیات جمعیت هلال احمر در حوزه حج هم اینگونه توضیح داد: «فعالیت‌های پیش از حج انجام و غالب زائران معاینه و سلامت ۹۰ درصد زائران تأیید شد. در ادامه نیز واکسیناسیون حجاج آغاز و تا ۱۰ روز پیش از حج واکسیناسیون تمامی زائران تمام می‌شود.»
وی افزود: «در این عرصه از ۴۰۰ پزشک و پیراپزشک داوطلب استفاده خواهیم کرد. در حین برگزاری آیین حج تمتع نیز در عرفات، مشعر، منا و مدینه نیز مراکز درمانی و تخصصی برپا می‌شود که به حجاج خدمت‌رسانی می‌کنند. از سوی دیگر در شهر مکه نیز این فعالیت‌ها ادامه دارد و حتی در محل اسکان زائران پزشکان و متخصصان حضور خواهند داشت تا در تمامی لحظات تیم‌های پزشکی در کنار حجاج حضور داشته باشند. علاوه بر این، ظرفیت آن وجود دارد تا در صورت نیاز، بیماران بدحال به داخل کشور برای درمان تخصصی منتقل شوند.» رئیس جمعیت هلال احمر خاطر نشان کرد: «باید توجه داشت زائرانی که داروی خاصی مصرف می‌کنند، به میزان مدت سفر دارو همراه خود آورند تا مشکل خاصی برای آن‌ها ایجاد نشود. هر چند در مراسم حج نیز دارو به اندازه کافی وجود دارد و نیاز‌های دارویی بیماران به صورت کامل تأمین می‌شود. خوشبختانه با هلال احمر عربستان نیز هماهنگی صورت گرفته و با تجهیزات و امکانات بهتر در خدمت زائران در مراسم سال جاری خواهیم بود.»
رفع مشکل بیمه امدادگران بعد از ۲۰ سال
کولیوند با اشاره به یکصد و یکمین سالگرد تأسیس جمعیت هلال‌احمر ایران افزود: «جمعیت امدادگر هلال‌احمر با وجود ٢۴٠ ساعت کار فاقد بیمه‌های اجتماعی بازنشستگی بودند و پوشش بیمه‌ای این جمعیت در سال ١۴٠١، پس از ٢٠سال اتفاق افتاد.
همچنین در سال گذشته، در ۴١٧ شهرستان کشور ۱۰۰هزار نهال در کمتر از ٢٠ دقیقه به همت جوانان جمعیت هلال‌احمر کاشته و ثبت جهانی شد.» رئیس جمعیت هلال احمر در پاسخ به سؤالی در خصوص به کارگیری سرباز در جمعیت هلال احمر گفت: «ستادکل نیرو‌های مسلح همکاری خوبی با جمعیت هلال احمر‌در امداد و نجات داشته و در حوادث و سوانح مختلف به خوبی در کنار ما حضور داشته‌است. این همکاری در حوزه بهره‌گیری از ظرفیت مشمولان سربازی نیز وجود دارد و بر همین اساس هر سال ۲۰۰ سهمیه سربازی به هلال احمر تخصیص داده می‌شود.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار