جوان آنلاین:معاون اول رئیسجمهور در سفری دو روزه به آذربایجان شرقی در خصوص طرحهای احیای دریاچه ارومیه گفت: از محل آب رودخانه ارس و تصفیه پسابها طرحهای احیای دریاچه ارومیه پیگیری میشود.
معاون اول رئیسجمهور در این سفر ضمن بازدید از طرح خط انتقال آب ارس، کشت و صنعت در شهرستان مرند را نیز افتتاح میکند.
وی همچنین نشستی با جمعی از فعالان اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آذربایجان شرقی خواهد داشت.
دیدار با آیتالله محمدتقی آل هاشم، پدر امام جمعه شهید تبریز و حضور در شورای اداری آذربایجان شرقی از دیگر برنامههای سفر عارف به آذربایجان شرقی است. معاون اول رئیسجمهور در این سفر، نشستی نیز با دانشگاهیان آذربایجان شرقی خواهد داشت.
محمدرضا عارف در مورد برنامهها و اهداف این سفر گفت: در جلسه شورای اداری، مشکلات و مسائل استان بررسی و تصمیمگیری میشود و همچنین در نشست با نخبگان و فعالان اجتماعی و اقتصادی در جریان دیدگاهها و نظرات آنان برای کمک به دولت قرار خواهیم گرفت.
وی با اشاره به اولویت آب و آبرسانی در کشور تأکید کرد: از یک طرح مهم آبرسانی و تأمین آب شرب و صنعت در این استان بازدید میشود تا از سرشاخههای ارس برای تبریز و شهرهای در مسیر رودخانه، آب قابل شرب در اختیار مردم قرار گیرد. معاون اول رئیسجمهور درباره طرحهای احیای دریاچه ارومیه تصریح کرد: از محل آب رودخانه ارس و تصفیه پسابها طرحهای احیای دریاچه ارومیه پیگیری میشود. عارف با اشاره به اهمیت صنایع تبدیلی کشاورزی افزود: به فرایند پس از تولید محصولات کشاورزی و باغی در کشور توجه کافی نکردیم که در این حوزه با مشکلاتی مواجه هستیم و در این راستا یک طرح مهم که در اشتغالزایی و استفاده از محصولات باغی اهمیت اساسی دارد، افتتاح خواهد شد.
تأمین آب روستاها و شهرها
روز گذشته (دوشنبه) معاون اول رئیسجمهور با حضور در کارگاه عمرانی طرح انتقال آب ارس به تبریز در شهرستان مرند، در جریان آخرین وضعیت اجرایی و پیشرفت فیزیکی این طرح قرار گرفت.
مطالعات طرح انتقال آب ارس از سال ۱۳۸۵ آغاز و با اخذ مجوزهای لازم در نهایت اجرای طرح به صورت فاینانس خارجی تصویب شده است، اما به دلیل تحریمهای ظالمانه و عدم تأمین اعتبار مورد نیاز از محل فاینانس خارجی اجرای این پروژه با کندی مواجه شده است.
بخشی از پروژه انتقال آب ارس در قالب طرح و توسعه بهرهبرداری ارس با اعتبار از محل صندوق توسعه ملی با لوله گذاری به طول ۳۵ کیلومتر تا روستای پیراسحاق مرند انجام گرفت، سپس با همکاری شرکت آب منطقهای و قرارگاه خاتمالانبیا این لولهگذاری با اعتبار یک همت و به طول هفت کیلومتر تا روستای زال مرند ادامه پیدا کرد.
برای تکمیل طرح انتقال آب ارس به مرند، شبستر و تبریز نیاز به ۱۰۵کیلومتر لولهگذاری و اجرای پنج کیلومتر تونل و مخازن بین راهی است و در صورت تکمیل این پروژه، ۲۲ شهر و ۱۶۹ روستا و در کل ۳میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از آن بهرهمند خواهند شد.