جزئیات اعزام کاروان ایران به بازیهای آسیایی هانگژو تقریباً قطعی شده و مسئولان کمیته و ستاد عالی ورزش آخرین بررسیها و جمعبندیهایشان را در خصوص تیمها و ورزشکاران به زودی نهایی خواهند کرد. بنا بر گفته سیدمناف هاشمی تاکنون اعزام ۲۸۹ ورزشکار (۲۱۳ مرد و ۷۶ زن) به هانگژو قطعی شده است. سیاستهای کیفیگرایی باعث شده در این دوره بازیها شاهد کاهش ۲۲ درصدی اعزام باشیم. نخستین گروه ورزشکاران ۲۳ شهریورماه عازم چین خواهند شد. طبق برنامه بازیهای آسیایی اول مهرماه در شهر هانگژو چین رسماً آغاز خواهد شد و کمیته ملی المپیک تا آن زمان تمامی بودجه فدراسیونهای اعزامی را پرداخت خواهد کرد. دبیرکل کمیته در جمع خبرنگاران بر این نکته تأکید کرد: «در بحث پرداخت بودجه شرایط بسیار خوبی داریم. تاکنون بین ۵۰ تا ۷۰ درصد بودجه فدراسیونها به دستشان رسیده و تا پایان شهریورماه ۱۰۰ درصد بودجه فدراسیونهایی که در هانگژو نماینده و تیم دارند پرداخت خواهد شد.»
کاروان کیفی نیست
هاشمی در خصوص اینکه کاروان این دوره کیفی نیست، توضیحاتی ارائه داد: «برخلاف آنچه گفته میشود کاروان این دوره کیفی نیست. اگر بود از اعزام ۲۸۹ نفر انتظار کسب بیش از ۶۰ مدال را داشتیم. در واقع ما بستری را فراهم کردیم تا کاروان به سمت کیفی شدن پیش برود. این نخستین بار است که تعداد کاروان نسبت به دورههای قبل کمتر شده است. جراحی کردن یک سیستم بسیار سخت است. ما فقط ریلگذاری کیفیگرایی را انجام دادیم.»
شرایط نابرابر
سرپرست کاروان ورزش ایران در بازیهای آسیایی با اشاره به رقابت سخت با کشورهای آسیایی اظهار داشت: «شرایط رقابت با سایر کشورها اصلاً یکسان نیست. سایر کشورها قطعاً پاداشهای بیشتری به ورزشکارانشان خواهند داد و انگیزهشان بیشتر از ورزشکاران ما خواهد بود. ضمن اینکه آنها زیرساختها و امکانات بهتری دارند. درحالیکه دو رشته بوکس و کاراته در یک سالن تمرین میکنند.»
مخالفت ستاد عالی
عدم پرداخت حقوق به ورزشکاران اعزامی به بازیهای آسیایی نکته مهمی بود که مناف هاشمی در جمع خبرنگاران به آن اشاره کرد: «تلاشمان برای بهبود اوضاع است و با فدراسیونها فقط بحثهای کارشناسی داریم. کمیته ملی پارالمپیک به ورزشکارانش از یک سال قبل حقوق پرداخت میکند. ما هم در کمیته ملی المپیک دوست داشتیم همین کار را انجام دهیم، اما ستاد عالی بازیها این مصوبه را تأیید نکرد. اگر این حقوق به ورزشکاران پرداخت میشد، قطعاً دغدغههایشان کاهش مییافت و نگران معیشت خود نبودند. نکته اینجاست که پول پرداخت حقوق را هم داشتیم، ولی مصوبه اجرایش را نه! مشکلاتی داریم که فقط مختص کشورماست. از جمله مشکل تحریم، حتی در چین هم نمیتوانیم پول چنج کنیم. پول داریم، اما نمیتوانیم آن را جابهجا کنیم. مسائل زیادی وجود دارد که ورزشکاران و حتی رؤسای فدراسیونها از آن بیخبر هستند.»
پیشبینی صلاح نیست
هاشمی در مورد پیشبینی عملکرد کاروان گفت: «الان پیشبینی عملکرد به صلاح نیست. تا امروز روی کسب ۱۵ طلا، ۱۵ نقره و ۲۵ برنز حساب کردهایم، ولی دو ماه پیش انتظارمان کمتر بود. برای گرفتن نتیجه باید صبر کرد و امیدوار بود. در این مدت دولت، وزارت ورزش و کمیته حمایتهای خوبی از ورزش داشتهاند. تلاش ما حفظ جایگاه ششم در هانگژو است. ورزش است و امکان دارد اتفاقاتی رخ دهد. با نگاه امید و موفقیت به چین میرویم. ضمن اینکه میزبانی چین به سود ماست، چراکه در برخی رشتههای میزبان رقابتی با ما ندارد. درحالیکه در بازیهای جاکارتا، اندونزی در چند رشته رقیب ما بود. با توجه به این قضیه حتی به جایگاه پنجمی نیز امید داریم.»
جلسه هیئت اجرایی
مناف هاشمی در پایان صحبتهایش به مصوبات اخیر هیئت اجرایی اشاره داشت: «جلسه امروز با گزارش کادر سرپرستی همراه بود. مصوب شد کلیات ۵۳۰ نفر ملاک باشد، ولی در جلسات آینده در برخی نفرات و رشته کاهش و در برخی نفرات تغییر داریم. در رشتههای تیمی کاهش رشته با جریمه همراه است. لیست دقیق نفرات در جلسه بعدی اعلام خواهد شد. پولهای ما در چارچوب تفاهمنامه پرداخت میشود و فدراسیونهایی که آن را امضا نکنند، نمیتوانند پول دریافت کنند. برخی میپرسند شش ماه دوم سال چه میشود که در مورد آن باید بگویم پرداخت حقوق فدراسیونها برعهده ما نیست. دو هفته پیش جدولی در بحث پاداش ورزشکار، مربی و کادر سرپرستی تصویب شد. در دو بند پیشنهاداتی بود که در جلسه بعد تصمیمگیری خواهد شد. اگر تغییری اتفاق بیفتد اطلاع رسانی خواهد شد.»