کد خبر: 977026
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۵
رئیس سازمان رگولاتوری صوت و تصویر فراگیر فضای مجازی (ساترا) ادعای مطرح شده از سوی وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ سایت‌های دانلود فیلم با شکایت صداوسیما را اشتباه دانست و آن را تصمیم مراجع قضایی عنوان کرد.
محمدصادق عابدینی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: سیدمحمدصادق امامیان در نشست رسانه‌ای «ساترا» درباره موضوع فیلترینگ سایت‌های دانلود فیلم، گفت: آذری‌جهرمی احتمالاً اطلاعات دقیقی نداشته است، اصلاً من موضوع برخورد با سایت‌های دانلود را از طریق رسانه‌ها متوجه شدم. ما هیچ شکایتی نداشته‌ایم.

امامیان گفت: اینکه یک سایت خدمات دانلود فیلم را ارائه دهد، مسئله و مشکلی ندارد بلکه باید از نظر محتوایی و کپی‌رایت داخلی، مشکل نداشته باشد و همین مسئله باعث شده بود تا دادستانی کل کشور دستور مسدود شدن آن‌ها را بدهد.

رده‌بندی سنی در فضای مجازی دنبال می‌شود
رئیس «ساترا» در پاسخ به «جوان» در خصوص اعمال رده‌بندی سنی روی محتوای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، گفت: ما پیش از سازمان سینمایی شروع به رده بندی سنی محتوا در فضای مجازی کرده‌ایم. این اقدام از سوی برخی از سایت‌هایی که هنوز مجوزشان را از «ساترا» دریافت نکرده‌اند نیز دنبال می‌شود که از آن‌ها تقدیر می‌کنیم.

وی همچنین در پاسخ به دیگر سؤال «جوان» درباره میزان ممیزی آثار در فضای مجازی نسبت به صداوسیما گفت: رسانه‌های خصوصی نیازی ندارند الزامات ممیزی صداوسیما را اعمال کنند. صداوسیما به عنوان رسانه حاکمیتی محدودیت‌های خاص خود را دارد. امامیان گفت: نظارت سازمان در بخش VOD‌ها به سه صورت توسط خود سازمان، رصد سازمان‌های مردم‌نهاد و شکایت‌های مردمی صورت می‌گیرد. وی تأکید کرد: ما به عنوان نهاد تنظیم‌گر تقریباً هیچ ممیزی و سانسوری انجام نمی‌دهیم و اصل مسئولیت به عهده صاحبان رسانه است.

در واقع اصل بر مقررات‌زدایی است و تنها در مواردی که خلأ قانونی در کشور وجود داشته باشد، نهاد تنظیم‌گر ورود می‌کند.

امامیان ادامه داد: هر نوع اصلاح محتوایی، انتخاب محتوای مناسب و حذف محتوای نامناسب باید توسط رسانه انجام شود. ما نه ظرفیتش را داریم نه می‌توانیم تک‌تک آن‌ها را ببینیم. ما فقط مطمئن می‌شویم آن رسانه‌ها صلاحیت این کار را دارند یا نه. قوانین ما با مشارکت رسانه‌ها تدوین می‌شود. ما وظیفه داریم رسانه را توانمند کنیم. ما هیچ‌وقت یک فیلم را نمی‌گذاریم تا تکه‌هایی از آن را ببریم. اصلاً چه کسی می‌تواند بنشیند و همه این محتوا‌ها را بررسی کند؟

وی تصریح کرد: رسانه‌های جدید رسانه‌هایی نیستند که فقط بخش خاصی از جامعه را دربر بگیرند و تقریباً در همه بخش‌ها ادغام صورت گرفته باعث شده که ما نیازمند ساختار‌های جدیدی باشیم.

رئیس ساترا ادامه داد: در رسانه‌های صوتی و تصویری مبتنی بر اینترنت، عملاً بخش اینترنت، رادیو، تلویزیون، سینما و بخش اپراتور‌های مخابراتی همه به نحوی در رسانه‌های جدید تداخل دارند. این تداخل هم جنبه‌های ساختاری دارد، هم جنبه‌های مدیریتی و هم جنبه‌های مقرراتی.

رگولاتوری فضای مجازی بر عهده صداوسیما
رئیس ساترا تأکید کرد: در دنیای امروز غالب کشور‌ها نگران هویت ملی، رسانه‌ها و اقتصاد و فرهنگ تولیدات محتوایی رسانه‌ای هستند.

دغدغه ما این است که رسانه ملی، مخاطب ملی را پوشش دهد و رسانه ملی فقط برنامه‌های پخش عمومی نیستند و هر کسی که در این حوزه تولید محتوا و خدمت می‌کند، برای ما ارزشمند است و حاکمیت هم وظیفه حمایت از طریق این سازمان را دارد، به طوری که در ۵/ ۱ سال گذشته، ۷۳ مجوز صادر کرده‌ایم و ۱۵۰ تقاضای درخواست مجوز داریم.

امامیان با اشاره به تحولات حوزه صوت و تصویر در دنیا گفت: رگولاتور‌های صوت و تصویر در دنیا یک قانون مادر دارند که در اروپا به AVMSD معروف است و حاصل این تحول است.

دنیا نهاد‌هایی را به عنوان نهاد رگولاتور برای این حوزه مشخص کرده و این نهاد‌های رگولاتور از رگولاتور‌های بخش متداخل متفاوت است.

رئیس سازمان رگولاتوری صوت و تصویر فراگیر فضای مجازی اظهار کرد: VOD‌ها زیرمجموعه صوت و تصویری سازمان‌های تنظیم‌گر هستند و باید پاسخگو باشند چراکه رسانه جدیدی را نمایندگی می‌کنند که مسئولیت محتوایی در آن معنی دارد. وی افزود: در کشور ما با رسانه صدا و سیما مواجه هستیم که طبق قانون اساسی یک رسانه در اختیار حاکمیت است.

طبق تصمیمی که در سطوح کلان کشور گرفته شد و به رئیس شورای عالی فضای مجازی در سال ۹۴ ابلاغ شد، جمهوری اسلامی ایران رسانه‌های خصوصی را به رسمیت شناخت و تصمیم به حمایت از آن‌ها گرفت. امامیان ادامه داد: با این اتفاق، رسانه‌های صوتی و تصویری جدید بخش خصوصی به رسمیت شناخته شدند و بخشی از سبد رسانه‌ای ملی جمهوری اسلامی ایران را شامل شد که در چارچوب مقررات ملی اجازه فعالیت دارند و حاکمیت از آن‌ها حمایت می‌کند.

وی گفت: سازمان صدا و سیما برنامه پخش عمومی است که باید محتوای رسانه‌ای در حالت‌های تکنولوژیک قابل دسترسی در خانه‌ها به مردم تحویل بدهد، اما این وظیفه جدید که سازمانی برای آن تشکیل شد، از معاونت‌های محتوایی صدا و سیما متفاوت است که یک وظیفه کاملاً حاکمیتی است.

این فرآیند با شاخصه‌های مرتبط با آن که به رسمیت شناختن رسانه‌های خصوصی، حمایت از آنها، رقیب ندیدن آن‌ها و در یک کشتی نشستن با این رسانه‌هاست، تعریف می‌شود، به این معنا که با تمام این رسانه‌ها در مقابل آن چیزی که در دنیا اتفاق می‌افتد، باید یک جبهه مشترک تشکیل بدهیم.

«ساترا» کاری به کپی‌رایت خارجی ندارد
رئیس سازمان رگولاتوری صوت و تصویر فراگیر فضای مجازی در پاسخ به سؤالی درباره ارائه فیلم‌های خارجی در سایت‌های «Vod» و اینکه این فیلم‌ها فاقد حق رایت است و اینکه «ساترا» بر حق رایت آثار منتشر شده در سایت‌های ارائه دهنده فیلم‌های خارجی نظارت می‌کند؟ بیان داشت: در جلساتی که با دادستانی داشتیم بیان شد که سایت‌های دانلودی باید طبق قانون کشور عمل و محتوا‌های خود را طبق قانون منتشر کنند و اگر این سایت‌ها محتوای خود را در این چارچوب ارائه کنند می‌توانند به کار خود ادامه بدهند. Vod‌ها نیز باید در همین قوانین فعلی کشور به فعالیت ادامه دهند و با توجه به نپیوستن کشور ما به کنوانسیون‌ها کپی‌رایت محتوا‌های خارجی مشکلی بر سر راه آن‌ها نیست. همین‌طور تعدادی از سایت‌های دانلودی برای همکاری با ما وارد مذاکره شده و چندتا از
VOD‌های مهم و شاخص با ما قرارداد بسته‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار