جوان آنلاین: دولت باید تأمین مالی صنایع تعویض بخاریهای فرسوده با بخاریهای بهینه و هرمتیک در مناطق سردسیر را در دستور کار قرار دهد. ناترازی گاز و تعطیلی صنایع صدمات جبرانناپذیری برای کشور دارد. به همین دلیل، از هر روشی که بتوانیم به ناترازی موجود پایان دهیم و زمینه را برای فعالیت صنایع و نیروگاهها فراهم کنیم، برایمان نفع بالایی دارد.
سهیل محمودیان، کارشناس انرژی در رابطه با اهمیت حل معضل ناترازی گاز به پشتوانه طرح تعویض ۵میلیون بخاری به «جوان» گفت: یکی از راهبردیترین رویکردها در قبال حل ناترازی گاز در پیک مصرفی گاز، تمرکز بر کاهش مصرف گاز در بخش خانگی با تکیه بر تعویض بخاریهای فرسوده با بخاریهای هرمتیک است که تعویض ۵ میلیون بخاری فرسوده در مناطق سردسیر به تصویب شورای عالی مسکن رسیده است و حتی قوانین مبحث ماده ۱۹ نیز تغییر کرده تا استفاده از بخاریهای هرمتیک بدون دودکش هیچ مشکلی نداشته باشد و تنها مسئله تأمین مالی طرح مطرح است که به ۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری
نیاز دارد.
وی ادامه داد: اگر صنایع در طرح تعویض ۵ میلیون بخاری فرسوده با بخاریهای هرمتیک مشارکت کنند، هم خودشان از آن سود میبرند و هم منافع کشور تأمین میشود.
تعطیلی صنایع ضربه اقتصادی جبرانناپذیری برای صنایع و کشور است. طرح مورد بحث کمک میکند تا در ماههای سرد سال صنایع به فعالیت ادامه دهند و برای کشور و خودشان ارزآوری
داشته باشند.
محمودیان در ادامه با اشاره به رویکرد دولت در تسهیل تأمین مالی طرح تعویض ۵ میلیون بخاری گفت: دولت باید تأمین مالی صنایع تعویض بخاریهای فرسوده با بخاریهای بهینه و هرمتیک در مناطق سردسیر را در دستور کار قرار دهد. ناترازی گاز و تعطیلی صنایع صدمات جبرانناپذیری برای کشور دارد. به همین دلیل، از هر روشی که بتوانیم به ناترازی موجود پایان دهیم و زمینه را برای فعالیت صنایع و نیروگاهها فراهم کنیم، برایمان نفع بالایی دارد.
وی در ادامه گفت: همه مشکلات در سایه کار کارشناسی و حساب شده قابل حل و فصل است. با جدیت و پشتکار میتوانیم تمام مشکلات را حل کنیم و هیچ موضوع لاینحلی وجود ندارد. موضوع مهم این است که به اجرای قوانین موجود بپردازیم و طرحهای کارشناسی شده را به اجرا
بگذاریم.
وی ادامه داد: مبحث ۱۹ قانون ساختمانسازی میتواند کمک بزرگی به حل مشکل ناترازی گاز باشد. باید جلوگیری از هدررفت انرژی به یک ضرورت برایمان تبدیل شود و در ساختمانسازی به آن توجه ویژه داشته باشیم.
این کارشناس انرژی در پایان خاطرنشان کرد: نباید تصور کنیم، چون دارنده منابع عظیم نفت و گاز هستیم، میتوانیم هر طور که خواستیم از منابع استفاده کنیم. این منابع سرمایههای بین نسلی هستند و باید بهترین استفاده را از آنها ببریم.