خانم غلامی اهل روستای سراجه زادگاه شهید حسین فهمیده در استان قم است. او که سالها برای ورود به یک میدان مهم و اقدام به کارآفرینی، خود را آماده میکرده، حالا فرصت خوبی به دست آورده و توانسته است به همراه چندنفر دیگر از دوستانش کلاسهای آموزش تولید صنایع دستی راهاندازی کند. به گفته این بانوی بسیجی و کارآفرین، وقتی گروهی کاری را میآموزند، با دریافت وام از صندوقهای قرضالحسنه این فرصت را به دست میآورند به جمع کارآفرینان و تولیدکنندگان بپیوندند.
مریم غلامی که امروز شاگردان زیادی را تحویل جامعه داده و توانسته است در بخش تولید برخی صنایع زیبای دستی خود را مطرح کند، میگوید: همواره مسئله اشتغالزایی و کارآفرینی یکی از اولویتهای من بوده و در سالهای اخیر هم تأکیدات زیادی روی آن شده است. در این مسیر بسیج سازندگی با حمایت از کارآفرینان تلاش کرده است بخشی از رسالت خود را در حوزه اشتغال انجام دهد که یکی از آنها راهاندازی صندوقهای قرضالحسنه بوده است. این صندوقها با سازوکاری کاملاً مردمی راهاندازی شده و در جهت حمایت از اشتغالهای خرد کار خود را آغاز کرد.
این بانوی کارآفرین ادامه میدهد: مثلاً در منطقهای که بنده زندگی میکنم، با حمایتها و کمک همین صندوقها، تعاونی و تاکسی تلفنی برای بانوان تأسیس شد و بعد از آن بنده به همراه چندنفر از دوستانم تصمیم گرفتیم با وامهایی که میگیریم در مسیر آموزش و اشتغالزایی برای دختران و زنان سرمایهگذاری کنیم تا آنها مشغول کار شوند و درآمدی داشته باشند.
خانم غلامی تأکید میکند: در روزهایی که گرفتن وامهای بانکی روزبهروز با شرایط دشوارتری همراه میشود، بدون هیچ تعارفی، راهاندازی این صندوقها و تسهیل پرداخت تسهیلات قرضالحسنه توانسته است نقش مهمی در ایجاد اشتغالهای خرد مخصوصاً در روستاها و محلات ایفا کند، بنابراین تسهیلاتی که از سوی بسیج سازندگی در اختیار افراد گذاشته میشود، افراد را با سرعت بیشتری به اهدافی که در سر دارند، میرسانند.
او که حالا یک مرکز آموزش ساخت صنایع دستی و یک کلاس بازاریابی را مدیریت میکند، میافزاید: من معتقدم همه بانوانی که قصد کارآفرینی دارند، میتوانند همت کنند و عضو این صندوقها شوند تا از طریق آن کارهای مورد علاقهشان را آموزش ببینند و بعد هم وارد بازار کار شوند. آنها از این طریق میتوانند توانمند شوند و امرار معاش کنند، این نکته نیز حائز اهمیت است که صندوق قرضالحسنه بسیج سازندگی افراد آموزشداده را هیچگاه رها نخواهد کرد، بلکه یکی از اقداماتش این است که برای فروش محصولاتشان نیز شرایطی را فراهم میکند و در بازاریابی محصولاتشان یاریرسان آنهاست. بدون شک افراد با کمکگیری از صندوق بسیج سازندگی نه تنها مسیر زندگی خودشان را تغییر میدهند بلکه در چرخه اقتصادی کشور نیز کمک شایانی خواهند کرد.
بانوی بسیجی کارآفرین میگوید: ما وام گرفتیم و دست به کاری زدیم که امروز بالای ۳۰نفر توانستهاند به درآمدزایی برسند. وقتی دختران یاد میگیرند چگونه میتوان صنایع دستی زیبا ساخت، آن وقت با گرفتن وام خودشان روی پای خودشان میایستند و علاوه بر اینکه به تولید انواع محصولات میپردازند، میتوانند به آموزش هم مشغول شوند.