کد خبر: 1294649
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
روز چهارشنبه در جشنواره ملی «امتنان از کارگران نخبه و گروه‌های کار نمونه» رئیس‌جمهور با اهدای لوح از کارگران نخبه و گروه‌های کار نمونه قدردانی و تجلیل کرد
بهناز قاسمی

جوان آنلاین: تأخیر چندروزه در پرداخت حقوق‌ها و تأخیر چندماهه در اجرای همسان‌سازی، خدمات درمانی که در سال‌ها و دهه‌های اخیر آب رفته و تقریباً به صفر رسیده، مشکلات معیشت، بهداشت و درمان، امنیت شغلی و ایمنی کار و نبود عدالت آموزشی برای فرزندان کارگران مشکلات اصلی جامعه کارگری است که هر ساله مطرح و از دولت مطالبه می‌شود. امسال نیز مانند سال‌های گذشته در همایش بزرگ کارگران، این خواسته‌ها تکرار و از رئیس‌جمهور مطالبه شد. مسعود پزشکیان در این همایش وعده داد مشکلات درمان، بانکی، مسکن و آموزش فرزندان خانواده بزرگ کارگری را حل کند. او در خصوص اقدامات دولت برای کمک به خانواده‌های آسیب‌دیدگان و جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی گفت: در جلسه هیئت دولت به آقای میدری، وزیر کار اعلام کردیم همه کسانی که جان خود را از دست دادند، باید شناسایی شوند و علاوه بر حق و حقوقی که به خانواده آنها داده خواهد شد، باید مشکلات‌شان حل شود. به خانواده‌های آنها از هر نظر رسیدگی خواهیم کرد، همانطور که در ماجرای معدن طبس تا حد توان پیگیری کردیم، اینجا هم نخواهیم گذاشت بعد از از‌دست‌دادن عزیزان‌شان در طول زندگی با مشکل مواجه شوند. 
 
روز جهانی کارگر، نه جشن است و نه مراسم نمادین، در این روز باید صدای کارگرانی که سال‌هاست از مشکلات معیشت، بهداشت و درمان، امنیت شغلی و ایمنی کار فریاد می‌زنند، شنیده شود. اگر بیمه‌گزار به یکی از درمانگاه‌های طرف قرارداد با سازمان تأمین اجتماعی برود، متوجه می‌شود از ویزیت یک پزشک معمولی که ۲۳۰‌هزار تومان است فقط۳۰‌هزار تومان سهم سازمان است و ۲۰۰‌هزار تومان مابقی را باید او از جیب خود بپردازد. همچنین بعد از گذشت سال‌ها از تصویب قانون کار و با گذشت بیش از سه دهه، مطالبات این قشر زحمتکش در روز کارگر همچنان معیشت، امنیت شغلی و ایمنی کار است و متأسفانه در این سه زمینه نه تنها پیشرفت نکرده‌ایم که پسرفت هم داشته‌ایم. در زمینه امنیت شغلی امروز بیش از ۹۵درصد از قرارداد‌های ما موقت است و کارگران با قرارداد‌های یک‌ماهه تا یک‌ساله کار می‌کنند، حتی آیین‌نامه ماده۷ قانون کار که بعد از سال‌ها در سال ۱۳۹۸ نوشته شد تاکنون به مرحله اجرا نرسیده و مشکل امنیت شغلی کارگران ادامه دارد. 
علاوه بر این، سقوط دستمزد به زیر خط فقر و افزایش تعداد شاغلان فقیر نتیجه سال‌ها سیاستگذاری در حوزه سرکوب مزدی است. سرکوب مزدی سبب شده کارگران امروز حتی با چند شیفت کار هم نتوانند نیاز‌های اساسی خانواده خود را تأمین کنند. آنها بخش زیادی از دستمزد خود را صرف هزینه‌‎های بهداشت و آموزش می‌کنند در حالی که طبق قانون اساسی این نیاز‌ها باید رایگان در خدمت شهروندان قرار گیرد. همچنین بیش از نیمی از درآمد خانوار صرف اجاره مسکن می‌شود و برنامه‌های دولت‌ها در این زمینه چندان کارساز نبوده است. فعالان کارگزاری می‌گویند: در زمینه ایمنی و بهداشت کار آمار مرگ و مصدومیت کارگران بالاست و با وجود قوانینی که در این حوزه وجود دارد، همچنان با مشکلات ساختاری بسیاری مواجه هستیم. بازرسی‌های کار کم است. حوادث کار یکی پس از دیگری اتفاق می‌افتد و با وجود دادن وعده‌ها همچنان با مشکلات بسیاری در این زمینه مواجه هستیم. 

 قول رئیس‌جمهور
مسعود پزشکیان روز چهارشنبه در «سی‌وششمین جشنواره ملی امتنان از کارگران نخبه و گروه‌های کار نمونه»، ضمن تسلیت به خانواده‌های جانباختگان حادثه تلخ بندر شهید رجایی اظهار داشت: ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد که مشکلات خانواده‌های این عزیزان را برطرف کنیم. 
رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات دولت در پی حادثه بندر شهید رجایی افزود: در بندرعباس جلسه‌ای برگزار کردیم و مقرر شد بیمه البرز نسبت به پیگیری و پرداخت خسارت‌ها اقدام کند. همچنین تمامی کسانی که جان خود را از دست داده‌اند، باید شناسایی شوند و علاوه بر حقوق آنان، مشکلات خانواده‌های‌شان نیز پیگیری خواهد شد. 
پزشکیان با تأکید بر پیگیری جدی دولت در این زمینه خاطرنشان کرد: دولت تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا مشکلات خانواده‌های جانباختگان این حادثه، همچون آنچه در قبال حادثه طبس رخ داد، پیگیری و برطرف شود. 
رئیس‌جمهور همچنین در سخنان خود بر اهمیت بهداشت و سلامت محیط کار تأکید کرد و یادآور شد: حق سلامت برای همه مردم کشور، به ویژه کارگران، همگانی است و ما خود را موظف می‌دانیم به این مسئله رسیدگی ویژه‌ای داشته باشیم. 
پزشکیان با اشاره به برنامه‌های دولت در راستای ارتقای سطح آموزش در مدارس کشور اظهار داشت: ما نهضت ساخت مدارس و اصلاح وضعیت آموزش را آغاز کرده‌ایم. فرزندان شما، فرزندان ما و آینده‌سازان این کشور هستند، ما اجازه نخواهیم داد بچه‌های این سرزمین از آموزش ناکافی و غیرمناسب بهره‌مند شوند.
رئیس‌جمهور همچنین به مشکلات موجود در حوزه بانک‌ها و مسائل کارگری اشاره و اظهار کرد: دولت در حال پیگیری این مسائل است و تلاش خواهد کرد مشکلات موجود حل شود. 
پزشکیان در پایان سخنان خود تأکید کرد: ما به شما قول می‌دهیم هر کاری از دست‌مان بربیاید، پیگیری خواهیم کرد و امیدواریم با کمک شما ایران عزیزمان را بسازیم و به گونه‌ای پیش برویم که چشم طمع بیگانگان نسبت به کشورمان ناامید شود. 

 برنامه‌های دولت برای بهبود معیشت
همچنین «احمد میدری» ضمن قدردانی از تلاش‌های جامعه کارگری از برنامه‌های دولت چهاردهم برای ارتقای امنیت شغلی و بهبود معیشت کارگران خبر داد. وی با اشاره به حوادث اخیر در بندر شهید رجایی و معدن طبس، یاد و خاطره کارگرانی را که در راه کسب روزی حلال جان خود را از دست داده‌اند، گرامی داشت و با استناد به آمار‌های جهانی و داخلی گفت: سالانه بیش از ۵/۲ میلیون کارگر در جهان و حدود ۸۰۰کارگر در ایران بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می‌دهند، البته آمار‌های غیررسمی، ارقام بالاتری را نشان می‌دهند. 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در شورای عالی کار توافق شده است آمار حوادث کاری در کشور تا ۸ درصد کاهش یابد، افزود: از دست دادن هر کارگر، ضایعه‌ای بزرگ برای جامعه است و دولت با جدیت به دنبال کاهش این آمار و افزایش ایمنی محیط‌های کاری است. 
وی با تأکید بر اینکه مسکن کارگری یکی از مطالبات جدی کارگران است، تصریح کرد: حدود ۳۰درصد هزینه‌های زندگی در کلانشهر‌ها مربوط به مسکن است و تا زمانی که در این بخش تحولی رخ ندهد، نمی‌توان به بهبود وضعیت معیشتی کارگران امیدوار بود. 
میدری ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری کارفرمایان، برنامه‌هایی را در این حوزه طراحی کرده‌اند که در سال جاری به اجرا درمی‌آیند. 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هزینه‌های درمان را از دیگر عوامل فشار اقتصادی بر کارگران دانست و گفت: از آغاز به کار دولت چهاردهم، جلسات متعددی برای اصلاح نظام سلامت برگزار شده است. 
وی با تأکید بر اینکه هزینه‌های درمان می‌تواند اقشار مختلف از جمله کارگران را به ورطه فقر بکشاند، افزود: تحول بنیادین در نظام سلامت یک ضرورت است. میدری محور سوم اقدامات دولت را مهارت‌آموزی عنوان کرد و یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در سال‌های گذشته، در روز کارگر بر تحول در نظام مهارت‌آموزی تأکید کرده‌اند. 
وی با اشاره به تدوین برنامه‌ای جامع برای ارتقای مهارت کارگران گفت: این برنامه با مشارکت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، خانه کارگر، اتاق بازرگانی و سایر تشکل‌ها تهیه شده و امسال به مرحله اجرا می‌رسد. 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین با اشاره به افزایش ۴۵درصدی حداقل دستمزد کارگران در سال جاری گفت: اگرچه این افزایش هنوز پاسخگوی هزینه‌های زندگی نیست، اما نشان‌دهنده توجه دولت به وضعیت معیشت کارگران و گامی در مسیر تحقق عدالت و کاهش نابرابری است. 
میدری در پایان تصریح کرد: دولت اجازه نخواهد داد کارگران به دست فراموشی سپرده شوند، فراموش کردن کارگران به معنای فراموش کردن تولید، سرمایه و معیشت همه ایرانیان است. دولت در کنار و همراه کارگران، مسیر بهبود شرایط را ادامه خواهد داد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار