کد خبر: 1258561
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
صنعت دامداری و دامپروری در هر کجای دنیا سهم بسزایی در تأمین غذای مورد نیاز بشر، تولید محصولات لبنی، گوشت، پشم، چرم، کود حیوانی مورد نیاز در صنعت کشاورزی، رونق تولید، افزایش صادرات، ایجاد اشتغال و درآمدزایی برعهده دارد.
حوریه ملکی

جوان آنلاین: برخورداری از تنوع اقلیمی و پتانسیل مطلوب موجب شده تا ایلام در حوزه دامپروری از ظرفیت‌های عظیمی برخوردار باشد و عنوان قطب صنعت پرورش دام و طیور در کشور را یدک بکشد. اما بی‌توجهی به تأمین زیرساخت‌های صنایع فرآوری و تبدیلی دام موجب شده تا صنعت دامپروری در این منطقه توسعه چندانی نداشته باشد و گوشت قرمز تولید شده در ایلام به استان‌های همجوار صادر و ارزش افزوده نصیب آن‌ها شود. 
 
صنعت دامداری و دامپروری در هر کجای دنیا سهم بسزایی در تأمین غذای مورد نیاز بشر، تولید محصولات لبنی، گوشت، پشم، چرم، کود حیوانی مورد نیاز در صنعت کشاورزی، رونق تولید، افزایش صادرات، ایجاد اشتغال و درآمدزایی برعهده دارد. در ایران هم این صنعت در استان ایلام به رغم ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بسیار زیادش نه تنها مزیت‌های اقتصادی چندانی به دنبال نداشته، بلکه موجب پدید آمدن مشکلات متعددی برای دامداران شده است. 
هنوز هم کشاورزی و دامداری شغل اغلب روستانشینان است و آن‌ها از این راه‌ها امرار معاش می‌کنند. با اینکه کاهش بارش‌ها و کمبود آب در تمام استان‌ها به یک معضل تبدیل شده است ولی ساکنان روستا باید تحت هر شرایطی به کار ادامه بدهند تا بتوانند اقتصاد منطقه و کشور را پیش ببرند. 
در استان ایلام بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام سبک و سنگین وجود دارد که بیانگر قدرت این منطقه در تولید و پرورش دام و طیور است. 
فعالیت ایلامی‌ها در این حوزه باعث شده تا این استان به یکی از قطب‌های این صنعت در سراسر کشور تبدیل شود. 
با این اوصاف، ضعف صنایع تبدیلی و تکمیلی دام از جمله دلایل عدم رونق صنعت دامپروری در استان ایلام است که سبب شده سود و ارزش افزوده ناشی از آن از دامداران و دامپروران گرفته شود و به استان‌های همجوار برسد. در واقع نبود صنایع فرآوری دام مانعی برای افزایش بهره‌وری از این ظرفیت عظیم در استان ایلام شده است. 
 ایلامی‌ها چشم انتظار صنایع تبدیلی
صنایع تبدیلی یا صنایع فرآوری، به صنایعی اطلاق می‌شود که مواد خام را از فازی خام تبدیل و فرآوری می‌کنند تا محصولات نهایی را بسازند. 
در همین راستا مدیرکل دامپزشکی ایلام با بیان اینکه این استان پتانسیل بالایی در زمینه تولید محصولات دامی برعهده دارد، می‌گوید: «با این حال نبود صنایع تبدیلی به رغم ظرفیت‌های بسیار موجب شده است محصولات دامی این منطقه به صورت خام به سایر استان‌ها فروخته شود.»
یونس احمدی می‌افزاید: «نبود صنایع بسته‌بندی یکی از چالش‌های پیش‌روی تولید گوشت در ایلام به شمار می‌رود، از این رو انتظار داریم با راه‌اندازی صنایع تبدیلی از جمله کشتارگاه دام ایلام، واحد بسته‌بندی گوشت گرم و سرد در ایلام ایجاد و محصولات دامی به صورت بسته‌بندی شده در فروشگاه‌های بزرگ استان عرضه شود.»
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان ایلام هم معتقد است استان از ظرفیت و پتانسیل‌های مناسبی در حوزه دام و طیور برخوردار است به نحوی که تولید گوشت قرمز و سفید بیش از نیاز مصرفی است که این حاصل تلاش بهره‌برداران و تولیدکنندگان است. 
شریف خدامرادی با تأکید بر اینکه خدمت به تولیدکنندگان را وظیفه اصلی و ذاتی خود می‌دانیم و در این مسیر از هیچ تلاش و کوششی دریغ نخواهیم کرد، می‌گوید: «هم اکنون بیش از هزار طرح پرورش دام سبک و سنگین و ۳۵۷ واحد پرورش مرغ گوشتی در استان وجود دارد که نقش مهمی در تولید و اشتغال پایدار در استان دارند.»

برچسب ها: کشاورزی ، دامداری ، روستا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار