کد خبر: 1256818
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
حسین فصیحی
 
هفته فراجا با شعار «پلیس هوشمند، مردم قانون‌مدار» از ۱۳ تا ۱۹ مهرماه سپری شد. هفته انتظامی همه ساله با شعار‌های متفاوتی برگزار می‌شود و فرماندهان پلیس بخشی از توان انتظامی کشور را به مردم معرفی می‌کنند. با این حال پلیس برای تأمین امنیت و جلب رضایت مردم با چالش‌های بسیاری مواجه است. 
یکی از عمده‌ترین معضلاتی که پلیس با آن دست به گریبان است، این است که بین خدماتی که به مردم ارائه می‌دهد و امکاناتی که در اختیار دارد، تناسبی وجود ندارد. مثلاً وقتی شهروندی قربانی سرقت می‌شود و برای مطرح کردن شکایت به کلانتری مراجعه می‌کند، به خوبی متوجه می‌شود بین انتظاری که از عملکرد پلیس دارد با آنچه مشاهده می‌کند فاصله زیادی وجود دارد. در هر کلانتری در ساعت اداری مردم زیادی که هر کدام به نوعی قربانی سرقت شده‌اند به‌صف می‌شوند و گزارش‌های سرقت را به افسر مربوطه اعلام می‌کنند. یکی از موارد نارضایتی مردم از دستگاه انتظامی مربوط به برخورد ناصواب مأموران در مواجهه با دریافت‌کنندگان خدمات انتظامی است. هرچند پلیس با دایر کردن مرکز ۱۹۷ تلاش خود را به کار گرفته است تا بر عملکرد مأمورانش نظارت داشته باشد، اما شاکیانی که پرونده‌هایشان روی میز مأموران است به راحتی نمی‌توانند با شماره مورد نظر تماس بگیرند، هرچند بسیاری از تماس‌گیرندگان برای همیشه منتظر پاسخ این مرکز می‌مانند. بنابراین بخشی از جمعیت آماری مالباختگان یا قید شکایت را می‌زنند یا در چرخه مطرح کردن درخواست خود، عطای آن را به لقایش می‌بخشند. 
 از زمان افزایش لجام‌گسخته قیمت‌ها و شدت گرفتن بحران‌های اقتصادی، قدرت تاب‌آوری پلیس مقابل معضلات بسیاری که به دنبال آن ایجاد شد به شدت کاهش یافت. بحران‌های اقتصادی که از نیمه سال ۱۳۹۶ آغاز شد و معضلات اجتماعی ایجاد شده ناشی از آن فشار مضاعفی را به پلیس وارد کرد. اخلال در نظم اقتصادی منجر به اختلال شدید در بازار کالا و ارز شد و بروز جرائم خصوصاً قاچاق کالا و ارز و سرقت‌های خرد شدت گرفت. روشن است در چنین وضعیتی در هر جای جهان که باشد و بدنه انتظامی موفق نشود متناسب با معضلات ایجاد شده بدنه خود را تقویت کند، توان برخورد با آسیب‌های ایجاد شده را نخواهد داشت. از همین‌رو در مواجهه با دریافت‌کنندگان خدمات انتظامی تاب‌آوری خود را از دست می‌دهد. امنیت و احساس امنیت موضوعی است که به جای شعار دادن باید برای آن هزینه کرد، به‌گونه‌ای که هر شهروندی جرئت داشته باشد در خیابان با موبایلش حرف بزند، موتور و ماشینش را در خیابان پارک کند، شب در خانه در آرامش بخوابد، وقتی خواست وارد مسجد شود، کفش‌هایش را با خود نبرد و پولش در بانک محفوظ بماند به این امید که امنیت جان و مالش برقرار است و مخلان امنیت جرئت تعرض به اموال مردم را نداشته باشند و این موضوع محقق نمی‌شود، مگر اینکه هر روز اختلاس‌های شگفتی‌ساز روی ندهد و توان پلیس از وضعیت موجود به وضعیتی که باید باشد، تغییر کند.
برچسب ها: پلیس ، فناوری ، خدمات
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار