کد خبر: 1247648
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۰
تا به امروز کار‌هایی در راستای نصب پنل‌های خورشیدی در استان‌های مختلف صورت گرفته، اما این کار آنقدر کم است که باید گفت در حد صفر باقیمانده است. با این حال و در شرایط حاضر اگر برای تأمین انرژی کاری نشود در آینده‌ای نه چندان دور همه متضرر خواهند شد. 
حوریه ملکی
جوان آنلاین: با اینکه تمام استان‌های ایران با کمبود برق مواجه است، اما کارشناسان اعلام کرده‌اند ایران با استفاده از انرژی خورشیدی می‌تواند به اهداف خود در زمینه کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و تبدیل شدن به یک تولیدکننده بزرگ انرژی خورشیدی در جهان برسد. همچنین با استفاده از این منبع پاک و تجدید‌پذیر، به اهداف خود در زمینه حفظ محیط‌زیست و توسعه انرژی‌های پاک دست یابد. تابستان امسال ثابت کرد باید برای تولید انرژی فکری اساسی کرد و بر همین اساس از هم اکنون در بسیاری از استان‌ها موضوع نصب پنل‌های خورشیدی و تولید انرژی پاک در دستور کار قرار گرفته است. 
 
وضعیت برق کشور و به خصوص قطعی‌های وقت و بی‌وقت که صدمات زیادی به صنایع و تولیدی‌ها و کشاورزی وارد کرده، نشان می‌دهد مسئولان باید چاره‌ای اساسی اندیشیده و برای رفع این معضل برنامه‌ریزی درستی کنند. وقتی قرار است طرحی ارائه شود، کارشناسان از ایجاد نیروگاه در جوار شهرک‌های صنعتی می‌گویند که می‌تواند یکی از راهکار‌های تأمین برق به شمار بیاید؛ ضمن اینکه در سال گذشته حدود ۵۰ درصد از نیروگاه‌هایی که در سطح کشور روی مدار آمدند از سوی صنایع سرمایه‌گذاری شدند، اما این پایان ماجرا نیست و نمی‌تواند چاره کار باشد و ایران باید در زمینه تولید برق پایدار برای تمامی مصارف سرمایه‌گذاری کند. 
 
 کاشان با ۳۰۰ روز آفتابی
تا به امروز کار‌هایی در راستای نصب پنل‌های خورشیدی در استان‌های مختلف صورت گرفته، اما این کار آنقدر کم است که باید گفت در حد صفر باقیمانده است. با این حال و در شرایط حاضر اگر برای تأمین انرژی کاری نشود در آینده‌ای نه چندان دور همه متضرر خواهند شد. 
کاشان از جمله مناطق ایران است که روز‌های آفتابی خوبی دارد و می‌تواند از این انرژی پاک برای تأمین نیازهایش استفاده کند. 
در مورد این شهرستان باید گفت که ظرفیت انرژی خورشیدی با ۳۰۰روز آفتابی در کاشان منحصر به فرد است. 
در همین رابطه معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری کاشان با اشاره به مخاطرات سوخت‌های فسیلی می‌گوید: «این نوع از سوخت‌ها تجدیدناپذیرند و روزی به پایان خواهد رسید و از این رو توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر بیش از پیش احساس می‌شود.»
محمدرضا قاسمی با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر مهم است، ادامه می‌دهد: «یک منطقه ظرفیت ویژه‌ای مثلاً در انرژی‌های بادی دارد و در یک منطقه مثل کاشان هم ظرفیت در انرژی خورشیدی قابل دسترسی آسان است. نباید اجازه دهیم این فرصت طلایی به همین راحتی از دست برود.»
وی با اشاره به برگزاری جلسات منظم برای برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و خورشیدی می‌گوید: «این جلسات با حضور فعالان این بخش و ادارات مربوطه برای توسعه انرژی خورشیدی به صورت منظم برگزار می‌شود. آینده‌نگری در تأمین برق و عبور از ناترازی انرژی در شهرستان، برنامه‌ریزی برای پیشگیری از خاموشی‌های صنایع و منازل در آینده، الزامات ماده ۱۶ قانون جهش دانش‌بنیان استفاده از ظرفیت انرژی خورشیدی با ۳۰۰ روز آفتابی در سال در شهرستان کاشان از جمله دلایل ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت انرژی خورشیدی در این شهرستان است.»
این مسئول خاطرنشان می‌کند: «کاهش مخاطرات زیست محیطی و کاهش هزینه تولید برق نسبت به سایر مولدها، تجدیدپذیر بودن از دیگر فواید این طرح است که مکان‌یابی و واگذاری زمین با کمترین بروکراسی اداری می‌تواند در جذب سرمایه‌گذاران این بخش مؤثر باشد.» به گفته معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری کاشان، برای شش ماهه دوم سال و همچنین سال آینده چشم‌انداز و هدف‌گذاری اجرای طرح انرژی خورشیدی تا سقف ۱۵۰ مگاوات در دستور کار است که امیدواریم با همت مدیران دستگاه‌ها این مهم تحقق یابد. 
 
 تولید نیمی از برق ایران
این یک جمله تکراری است که ایران با بیش از ۳۰۰ روز آفتابی یکی از بهترین نقاط دنیا برای تولید انرژی از نور خورشید است، اما سوء‌مدیریت‌ها و بی‌توجهی به این موهبت الهی باعث شده تا هنوز کار خاصی در این زمینه صورت نگیرد. 
یک پنل خورشیدی با ظرفیت یک کیلووات در اغلب نقاط جغرافیایی ایران سالانه می‌تواند هزار و ۵۰۰ کیلووات ساعت و به مدت ۲۰ سال، برق تولید کند. این میزان برق به طور متوسط برابر با نیمی از برق مصرفی مشترکان خانگی در کشور است. نیاز ایران به تولید انرژی‌های پاک آنقدر زیاد است که هیچ مسئولی نمی‌تواند آن را کتمان کند. چندی پیش هم مشاور مدیرعامل توانیر هم به آن اشاره کرده و گفته است که می‌توانیم در قالب یک برنامه میان‌مدت نیمی از مصرف برق بخش خانگی کشور را از طریق انرژی خورشیدی تأمین کنیم و سالانه ۱۸میلیاردمتر مکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی کرد. 
مجید فرمد تأکید می‌کند: «در صورت تخصیص یک کیلووات پنل خورشیدی به ۳۶ میلیون مشترک خانگی در کشور، ظرفیت این نوع نیروگاه‌ها به ۳۶ هزار مگاوات می‌رسد، با این روش می‌توان حداقل ۵۴ میلیارد کیلووات‌ساعت برق در سال تولید کرد.»
به گفته کارشناسان ایران با ۱/۱ درصد از مساحت خود می‌تواند تمام برق مورد نیاز کشور را از انرژی خورشید تأمین کند. این کشور با ۲ هزار و ۵۰۰ ساعت تابش خورشید در سال پتانسیل فوق‌العاده‌ای در زمینه انرژی خورشیدی دارد. برای تأمین تمام برق کشور، به مساحتی معادل ۶ هزار و ۸۰۳ مایل مربع پنل خورشیدی نیاز است که فقط ۱/۱ درصد از مساحت کل کشور را شامل می‌شود. براساس آمار‌های بین‌المللی میزان تابش خورشید و کریدور‌های بادی متعدد موجود در ایران بالاتر از میانگین کشور‌های اروپایی فعال در این حوزه است که نشان‌دهنده استعداد فوق‌العاده ایران در تأمین انرژی‌های نوست. 
چندی پیش مطالعه‌ای در آلمان انجام شده که نتایج آن نشان می‌دهد، در مساحتی بیش از ۲ هزار کیلومتر مربع، امکان نصب بیش از ۶۰ هزار پنل حرارتی خورشیدی وجود دارد و بر این اساس و به گفته سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر وزات نیرو، اگر مساحتی معادل ۱۰۰×۱۰۰ کیلومترمربع زمین را به ساخت نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک اختصاص دهیم، برق تولیدی آن معادل کل تولید برق ایران در سال ۱۳۸۹ خواهد بود. یکی از دلایلی که برای عدم استقبال سرمایه گذاران از ایجاد نیروگاه مطرح است، تعلل در پرداخت یا پرداخت با قیمت‌های غیرواقعی به بخش خصوصی در ازای تولید برق است و در واقع سیاست‌های کلان توانیر سبب ابترماندن چنین طرح‌هایی می‌شود. چندی پیش عباس علی‌آبادی، وزیر وقت صمت گفته بود: «تصمیم‌گیری درخصوص قطع برق صنایع به عهده وزارت صمت نیست، اما اگر من تصمیم گیرنده بودم قطعاً اولویتم تأمین برق صنایع بود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار