کد خبر: 1243256
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۴
یک مقام دفاعی آمریکا می‌گوید که روسیه در حال ارسال اورانیوم با غنای بالا به چین برای تقویت زرادخانه اتمی این کشور است.

جوان آنلاین: «چین به سرعت در حال تقویت زرادخانه اتمی خود با موشک‌های بالستیک قاره پیما است و روسیه با ارسال اورانیوم با غنای بالا در حال کمک به تقویت این زرادخانه است.» این اظهارت یک مقام پنتاگون درباره همکاری اتمی میان پکن و مسکو است.

به گزارش فارس، دستیار وزیر دفاع آمریکا ویپین نارنگ، در یک سخنرانی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی مدعی شد که زرادخانه اتمی چین توسط روسیه سوخت رسانی می‌شود چرا که مسکو در حال تامین این کشور با اورانیوم با غنای بسیار بالا برای ساخت پلوتونیوم با درجه تسلیحاتی است.

چین هراسی مقامات آمریکایی در زمینه اتمی درحالیست که ایالات متحده با داشتن ۵۲۴۴ کلاهک اتمی بعد از روسیه دومین کشور بزرگ دارنده تسلیحات اتمی است و واشنگتن تنها دولتی در تاریخ است که از تسلیحاتی اتمی علیه مردم ژاپن استفاده کرده است.

نیوزویک گزارش داد، درحالیکه چین خود توان تولید اورانیوم با غنای بالا را دارد، اما با روسیه، که چندین دهه تجربه تولید رآکتور‌های تولید کننده سریع اورانیوم را دارد، برای تامین اورانیوم با غنای بالا برای پروژه‌های خاص خود قرارداد بسته است.

نارنگ اضافه کرد، چین در حال ساخت صد‌ها سیلو در مناطق غربی برای استقرار موشک‌های قاره پیما و «افزایش توان ضد حملات اتمی سریع خود» است. ارزیابی ما این است که ساخت این سیلو‌ها تکمیل شده و بارگیری موشک‌ها در آن آغاز شده است...

استادیار دانشکده سیاست عمومی دانشگاه ملی سنگاپور ادواردو آرارال، می‌گوید، تعداد بیشتر سلاح‌های اتمی چین نشان دهنده «رقابت تسلیحاتی گسترده‌تر با آمریکا است» و این به نگرانی درباره رقابت‌های تسلیحاتی در نظام بین‌الملل دامن می‌زند. اما تحلیلگر روزنامه گلوبال تایمز لیو ژوان ژون، این مواضع را «تئوری تهدید اتمی چین برای مهار حق مشروع این کشور در مدرن سازی تسلیحات اتمی» و تلاشی برای حفظ سلطه اتمی واشنگتن در جهان می‌داند.

چین طی سال‌های رهبری شی جین‌پینگ برای مقابله با ایالات متحده که حضور نظامی پررنگی در اطراف چین دارد به دنبال تقویت و نوسازی زرادخانه اتمی خود است و قصد دارد شمار کلاهک‌های اتمی خود را برای بازدارندگی بیشتر افزایش دهد. طبق آمار‌های موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) چین با داشتن ۴۱۰ کلاهک اتمی بعد از روسیه و آمریکا بیشترین کلاهک اتمی را در اختیار دارد و تخمین زده می‌شود که تا سال ۲۰۳۰ این میزان دو برابر شود.

آمریکا در سال ۲۰۱۸ با خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد (INF) که در سال ۱۹۸۷ میان رهبران آمریکا و شوروی سابق امضا شده بود و همچنین پیمان شکنی و خروج از معاهده آسمان‌های باز (Treaty on Open Skies) رقابت تسلیحاتی دوباره با روسیه را کلید زد و باعث فروپاشی سیاست‌های کنترل تسلیحات استراتژیک در جهان شد. بازگشت ایالات متحده به این معاهدات و ابتکارات تازه از سوی سازمان‌های بین‌المللی می‌تواند از تشدید رقابت تسلیحاتی میان قدرت‌های جهان جلوگیری کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار