کد خبر: 1208870
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰

جوان آنلاین: سهم ۱۴بانک خصوصی از کل سپرده‌های بانکی بیش از ۳۲‌درصد است، اما این بانک‌ها کمتر از ۱۲‌درصد در اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج در سال۱۴۰۲ مشارکت کرده‌اند. به طور خاص بانک‌شهر با وجود سهم ۲/۴ درصدی از کل سپرده‌های قرض‌الحسنه جاری و پس‌انداز شبکه بانکی، تنها ۳/۱ درصد از کل تسهیلات ازدواج را پرداخت کرده است.
به گزارش «جوان» به نقل از مسیر اقتصاد، در حال حاضر تنها حمایت قابل توجه از ازدواج و تشکیل خانواده، پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی بانک‌هاست که از اوایل دهه۹۰ در بودجه سالانه گنجانده شده است.
افزایش وام ازدواج از ۳ به ۱۰‌میلیون تومان در بودجه ۱۳۹۵، از ۱۰ به ۱۵‌میلیون تومان در بودجه۱۳۹۷، از ۱۵ به ۳۰‌میلیون تومان در بودجه۱۳۹۸، از ۳۰ به ۵۰‌میلیون تومان در بودجه۱۳۹۹، از ۵۰ به ۷۰‌میلیون تومان در بودجه۱۴۰۰، از ۷۰ به ۱۲۰‌میلیون تومان در بودجه۱۴۰۱ و از ۱۲۰ به ۱۸۰‌میلیون تومان در بودجه۱۴۰۲ مسیری بوده که در این سال‌ها طی شده است.
همچنین در سال۱۴۰۲ برای خانم‌های زیر ۲۳سال و آقایان زیر ۲۵سال سن، سقف وام ازدواج ۲۲۰‌میلیون تومان تعیین شده است.

آمار بانک مرکزی از اعطای تسهیلات ازدواج در سال۱۴۰۲ تا انتهای آذر ماه
بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی از آمار اعطای تسهیلات ازدواج از سوی بانک‌ها تا پایان آذر ماه سال جاری ۲۷بانک در پرداخت این بانک مشارکت و به بیش از ۶۱۸‌هزار متقاضی، در مجموع ۱۲۶‌هزار ۲۹۵ میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت کرده‌اند.
بر اساس آمار منتشرشده از سوی بانک مرکزی بانک‌های ملت، ملی، تجارت، صادرات و سپه، بیشترین سهم را در پرداخت تسهیلات ازدواج دارند. همچنین تا پایان آذر ماه بیش از ۲۸۰‌هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج از بانک‌ها قرار داشتند که در مقایسه با گزارش سه ماه قبل، نه تنها کاهش نیافته، بلکه ۳۰‌هزار نفر بر تعداد این صف افزوده شده است.

سهم کمتر از انتظار بانک‌های خصوصی از اعطای وام ازدواج
بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، بانک‌ها موظف شده‌اند از محل سپرده‌های قرض‌الحسنه جاری و پس‌انداز، به اعطای وام ازدواج اقدام کنند، از این رو انتظار می‌رود هر کدام از بانک‌ها متناسب با دریافت سپرده از مشتریان در این زمینه نقش ایفا کنند. سهم هر یک از بانک‌ها، به تفکیک دولتی، خصوصی‌شده و خصوصی، از اعطای تسهیلات ازدواج، کل سپرده‌های بانکی و سپرده‌های قرض‌الحسنه جاری و پس‌انداز نشان داده شده است. همچنین به دلیل عدم‌انتشار اطلاعات از سوی بانک سپه و ماهیت متفاوت دو بانک قرض‌الحسنه رسالت و مهر ایران، این سه بانک در آمار‌ها لحاظ نشده‌اند.

سهم بانک‌ها از وام ازدواج
بانک‌های دولتی و خصوصی‌شده سهم اصلی را در اعطای وام ازدواج دارند و سهم بانک‌های خصوصی کمتر از ۱۲‌درصد است. این در حالی است که ۱۴بانک خصوصی کشور مجموعاً بیش از ۳۲‌درصد از کل سپرده‌های بانکی کشور سهم دارند و سهم آن‌ها از سپرده‌های قرض‌الحسنه بانکی نیز حدود ۱۵‌درصد است. به این ترتیب بانک‌های دولتی و خصوصی‌شده به مراتب بیشتر از سهم‌شان از کل سپرده‌های بانکی به اعطای تسهیلات پرداخته‌اند.
نکته جالب توجه در خصوص بانک‌های خصوصی، کاهش جدی سهم آن‌ها از سپرده‌های قرض‌الحسنه در مقایسه با سهم‌شان از کل سپرده‌های بانکی است. دلیل این امر علاوه بر اقبال مردم به بانک‌های غیرخصوصی برای سپرده‌گذاری قرض‌الحسنه، به سوق‌دادن مشتریان در این بانک‌ها به سپرده‌های مدت‌دار در مقایسه با سپرده‌های قرض‌الحسنه بازمی‌گردد.

کدام بانک‌ها در اعطای وام ازدواج کم‌کاری می‌کنند؟
در بین بانک‌های خصوصی، بانک‌های پاسارگاد، آینده و پارسیان با وجود سهم بالا از سپرده‌های بانکی، سهمی به مراتب کمتر در اعطای تسهیلات ازدواج دارند. علاوه بر این بانک‌شهر با وجود سهم ۲/۴ درصدی از سپرده‌های قرض‌الحسنه، سهمی ۳/۱ درصدی در اعطای تسهیلات ازدواج دارد.
درمجموع بانک‌های خصوصی اغلب به جمع‌آوری سپرده‌های مدت‌دار از مردم اهتمام دارند و سهم آن‌ها از سپرده‌های قرض‌الحسنه مردم به مراتب کمتر است. این مسئله در کنار عدم‌اهتمام جدی به اعطای وام ازدواج، سهم این بانک‌ها از تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج را به رقمی بسیار کمتر از انتظار کاهش داده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار