رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در حالی که ۲۵۰۰ دستگاه باید اطلاعاتشان را به مرکز ملی تبادل اطلاعات متصل میکردند، تنها یک دهم دستگاهها به این مرکز متصل شدهاند.
علی لاریجانی در نشست مشترک رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با موضوع تشریح زیرساختهای دولت الکترونیکی گفت: اخیراً از آقای وزیر ارتباطات پیگیری کردم که طبق قانون برنامه تا پایان سال ۹۷ دولت الکترونیکی باید شکل بگیرد و چند ماه نیز بیشتر به پایان سال باقی نماندهاست، چه کردهاید که آقای جهرمی پیشنهاد بازدید از زیرساختهای دولت الکترونیک را مطرح کرد. در بازدید مختصراً دیدم گامهای اولیه را برداشتهاید.
لاریجانی گفت: برای تحقق دولت الکترونیکی همه دستگاههای حکومتی و همه قوا باید همکاری کنند و تلقی از دولت الکترونیکی این است که اگر در این زمینه لازم است قانون را روشنتر بنویسیم یا وزارت ارتباطات پیشنهادی برای همکاری بیشتر دستگاهها به شورای هماهنگی سران سه قوه ارائه کند.
وی ادامه داد: همچنین در حالی که ۲۵۰۰ دستگاه باید اطلاعاتشان را به مرکز ملی تبادل اطلاعات متصل میکردند تنها یک دهم دستگاهها به این مرکز متصل شدهاند و در حالی که ۶۵ درصد این دستگاهها امکانات دولت الکترونیک را داخل خود دارند، اما نمیتوانند خدماتشان را به مردم ارائه کنند که باید در اسرع وقت این مشکل
حل شود. لاریجانی همچنین با اشاره به ضرورت برگزاری انتخابات الکترونیکی گفت: انتخابات الکترونیکی سلامت انتخابات و تسهیل حضور مردم را تضمین میکند و از اینرو شورای نگهبان باید از انتخابات الکترونیکی استقبال کند که اگر لازم باشد جلساتی برای تأمین دقت نظر شورای نگهبان برای اجراییشدن انتخابات الکترونیکی در کشور خواهیم داشت. در حالی سخن از دولت و در کل حاکمیت الکترونیکی سخن به میان میآید که متأسفانه عزم جدی برای شفافسازی در بسیاری از امور وجود ندارد، بهطور نمونه اخیراً معاون رئیسجمهور با بیان اینکه هنوز اطلاعات کارکنان قوای مقننه و قضائیه در سامانه ثبت حقوق و دستمزد، بارگذاری نشدهاست، گفت: امیدواریم تمام دستگاههای اجرایی اطلاعات خود را وارد سامانه کنند.
در ادامه برنامه فوق، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: از ۸ صبح امروز تا ساعت ۱۱ حدود ۱۵۷ هزار مراجعه مردمی به سامانه سهمیه سوخت انجام شده که با این کار، کارت سوخت به کارت بانکی مردم متصل شدهاست.
وی با بیان اینکه اگر هزینه تردد برای هر مراجعه حضور را ۱۰ هزار تومان در نظر بگیریم تا کنون ۳۳۰ میلیارد تومان برای صدور کارت سوخت صرفهجویی شدهاست و علاوه بر اینکه مردم نیز این شیوه اداره کشور را قضاوت میکنند. وی گفت: در گذشته شیوه سابق ثبتنام و صدور کارت سوخت اجرا میشد که مربوط به شرایط گذشته بود و دردسرهای هزینهای و وقتگیری از جمله ثبتنام، مراجعه، انتظار برای دریافت کارتسوخت، مراحل مفقودی برای مردم دردسرساز بود، اما اکنون پس از الزامی شدن استفاده از کارت سوخت کارت بانکی که تبدیل به کارت سوختشده ظرف دو ساعت قابلاستفاده است.