
جوانآنلاين: آلبرت بغضيان، كارشناس مسائل اقتصادي در گفتوگو با «جوانآنلاين» در خصوص بودجه سال 94 گفت: اين بودجه از اولين بودجههايي است كه چند مسئله در داخل آن لحاظ شده و اين در حالي است كه هميشه اين مسائل به عنوان يك اخطار گوشزد ميشد؛ ابتدا كد قيمت نفت است، قيمت نفت به صورت بدبينانه در نظر گرفته شده و نه خوشبينانه سطح بالا. دومين مسئله نرخ ارز است، نرخ ارز نسبت به بخش غير رسمي كه فرضا دولت با چه نرخي تبديل ميكند تا فاصلهاي را براي نرخ خود حفظ كند و به نظر ميرسد كه چنين مسئلهاي در شرايط فعلي معقول است. سوم بخش رشد بودجه است كه رشد 6 درصدي دارد، البته اين يك حالت انقباضي نيست اما مثل انبساطيهاي گذشته هم نيست كه حدود 20 تا 25 درصد بودجه رشد ميكرد و زماني كه درآمد نفت بيشتر ميشد اين مسئله بيشتر افزايش پيدا ميكرد.
بغضيان همچنين ادامه داد: اين سه مسئله باعث شده بودجه، بودجهاي اميدوار كنندهاي براي بحث تورم، نقدينگي و بحث رشد اقتصادي باشد، اما مسلما اين انقباضي بودن از يك جهت رشد را كند ميكند و درصدهاي منفي گذشته جبران نميشود و البته نميتوان انتظار انجام چنين امري را داشت، اما به طور كل بودجهاي است كه ميتواند بسته خروج غير تورمي از ركود و نرخ تورم قابل قبول 20 درصد رونق دهد.
اين كارشناس مسائل اقتصادي يادآور شد: اينكه ما در سال آينده يك اقتصاد خوب را در سال آينده باشيم، بودجه نشان نميدهد. اما به دليل شرايطي كه اكنون در اقتصاد موجود است، بودجهاي كه دولت تقديم مجلس كرد معضلي ايجاد نميكند، نقدينگي را رشد نميدهد و حالت ركود را تشديد نميكند. بنده معتقد نيستم كه اين بودجه به سرعت به سمت و سوي مثبت حركت كند اما حداقل براي يك سال دولت خود آن بخش ضد تورمي را انجام ميدهد البته اينطور نيست كه بتوان ركود را با يك سال جبران كرد.