کد خبر: 1305019
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۲:۴۰
درد کمبود پزشک در تن بیمارستان فهرج وضعیت بهداشت و درمان و کمبود‌های این حوزه در کرمان درحالی مطرح است که این استان چهار دانشگاه علوم‌پزشکی و یک دانشکده در دل خود دارد
حوریه ملکی

جوان آنلاین: حوزه بهداشت و درمان در کرمان مثل خیلی از نقاط کشورمان، طی سالیان اخیر مسیر پرفراز و نشیبی را برای رسیدن به سطح مطلوب ارائه خدمات به مردم طی کرده است. مسیری که باوجود همه نقاط قوت موجود و ظرفیت‌هایی که می‌تواند به بحث گردشگری سلامت نیز کمک کند، هنوز با استاندارد‌های جهانی و منطقه‌ای فاصله دارد و از خلأ‌های مختلفی رنج می‌برد. 
 
وضعیت بهداشت و درمان و کمبود‌های این حوزه در کرمان درحالی مطرح است که این استان چهار دانشگاه علوم‌پزشکی و یک دانشکده در دل خود دارد. مراکزی که خدمات‌رسانی به نقاط مختلف در مرکز، شمال، جنوب و شرق استان را بر عهده داشته و باوجود این ساختار‌ها میزان مراجعه بیماران کرمانی به دیگر استان‌های همجوار، زیاد و قابل تأمل است. 
این شرایط در حالی رقم می‌خورد که در کنار ضعف‌های ساختاری به ویژه در جنوب و شرق استان، کمبود ساختمان، تجهیزات و نیروی انسانی نیز ساکنان شهرستان‌ها و روستا‌های کرمان را تحت فشار قرار داده است. 
 کمبود تجهیزات به خاطر تحریم
تجهیزات پزشکی بخش مهمی از الزامات بیمارستان‌های مدرن و کارآمد هستند و به گفته کارشناسان یک سوم تا نیمی از کل هزینه‌های هر بیمارستان به تهیه این تجهیزات اختصاص دارد. تجهیزاتی که بعضاً در مواردی خارجی هستند و کشور به دلیل تحریم و موضوعات تأمین ارزی خیلی سخت می‌تواند آنها را تهیه کند. 
بیمارستان‌های کرمان هم از موضوع کمبود تجهیزات در این شرایط تحریمی رنج می‌برند، اما رنج‌هایی که به گفته مسئولان این حوزه، مشکلات در خرید مستقیم و پرداخت بعضی تجهیزات با توجه به موضوع تحریم‌ها در تمام بخش‌های کشور به ویژه بخش پزشکی وجود دارد. 
مناطق جنوبی و شرقی کرمان بیش از نقاط دیگر از ضعف و کمبود امکانات در رنج و مشقت هستند. فهرج یکی از شهرستان‌های محروم واقع در شرق کرمان است. بیمارستان این شهرستان در سال ۱۳۹۳ کنلگ‌زنی شد و در سال ۹۹ کار خود را آغاز کرد، اما مردم از وضعیت آن گلایه دارند و خواهان ارائه خدمات درمانی مناسب، حضور مستمر پزشکان متخصص و انجام خدماتی همچون رادیولوژی و سونوگرافی در طول ماه هستند. 
یکی از مهم‌ترین معضلات این بیمارستان، نبود نیروی متخصص به‌رغم دارا بودن تجهیزات لازم است به‌طوری که مردم برای انجام جراحی‌ها و حتی سزارین مجبور هستند به بیمارستان‌های شهر‌های دیگر مراجعه کنند؛ این در حالی است که بیمارستان فهرج دارای اتاق جراحی است، اما جراح و متخصص بیهوشی ندارد. 
به گفته یکی از بانوان ریگانی که از وضعیت بیمارستان فهرج گلایه دارد، فقط ۱۵ روز در طول ماه دکتر زنان و زایمان در بیمارستان حضور دارد و در مابقی روز‌ها پزشک متخصص نیست. خانم‌های باردار نمی‌دانند به کجا مراجعه کنند. این افراد باید بیش از ۶۰کیلومتر را طی کنند تا بتوانند به دکتر‌های شهر بم برسند. این مسئله می‌تواند خطرات زیادی برای خانم‌ها و به‌خصوص باردار‌ها ایجاد کند. 
گزارش‌ها نشان می‌دهد، حضور دکتر متخصص اطفال، دندانپزشک، رادیولوژی هم در بیمارستان وضعیتی مشابه دارد و در این بیمارستان به خوبی به بیماران رسیدگی نمی‌شود. 
ضمن اینکه تمام دارو‌ها در بیمارستان موجود نیست و برای انجام رادیولوژی یا دیگر عکسبرداری‌ها هم مردم این شهرستان وسیله نقلیه، امکانات و وضعیت مالی خوبی ندارند که به شهر بم بروند. 


 غیبت متخصص
این بیمارستان سال‌هاست که آغاز به کار کرده، اما همچنان مردم نمی‌توانند برای درمان بیماری‌هایشان به صورت کامل روی آن حساب کنند، چراکه علاوه بر نبود نیروی متخصص، فقط در نیمی از روز‌های ماه خدمات رادیولوژی و سونوگرافی ارائه می‌شود که آن هم تمام وقت نیست. بیمارستانی که اتاق عمل دارد، اما جراح ندارد. 
فرماندار فهرج در اینباره می‌گوید: «متأسفانه بیمارستان‌هایی که در مناطق کم برخوردار و تازه تأسیس هستند، دچار مشکلاتی نظیر عدم حضور هر روزه متخصص هستند.»
یوسف رهگویی ادامه می‌دهد: «در آخرین اقدامات رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم در فهرج حضور یافت و از امکانات بیمارستان بازدید کرد و حوزه‌های مختلف رادیولوژی، سونوگرافی، سی. سی. یو و... مورد بررسی قرار گرفت. این بیمارستان یکسری اعتبارات نیاز دارد که امسال با در نظر گرفتن اعتبارات کلی شهرستان در کمیسیون برنامه‌ریزی برایشان اعتبار خوبی در حوزه‌ها و بخش‌های مختلف درمانی در نظر گرفته شده است. 
وی در خصوص وضعیت حضور پزشکان متخصص در بیمارستان فهرج هم توضیح می‌دهد، در طول هفته متخصصان در شهرستان حضور پیدا می‌کنند، ولی در حال حاضر به صورت دائمی پزشک متخصص در فهرج وجود ندارد. 
فرماندار فهرج با تأکید بر اینکه امسال اتاق عمل جراحی مجهز با تمامی امکانات در بیمارستان ایجاد شده است، اما امکان عمل جراحی حتی سزارین در فهرج وجود ندارد و دلیل این مسئله کمبود نیرو‌هایی نظیر دکتر بیهوشی، جراح و... است، ادامه می‌دهد: «البته به پزشکان متخصص این پیشنهاد را ارائه کردیم که در هفته چند روز در فهرج حضور داشته باشند تا امکان انجام جراحی در شهرستان ایجاد شود که قول مساعد داده شده است. با این حال کمبود نیرو در بخش‌های مختلف بیمارستان به شدت احساس می‌شود و آخرین جلسات، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم قول مساعد داده شده که برای تأمین نیروی این بیمارستان در بحث اعتبارات امسال اقدام شود.»
به گفته این مسئول، در حال حاضر در صورت بروز حادثه‌ای برای شهروندان، خدمات اولیه در بیمارستان فهرج ارائه می‌شود و بیماران برای دریافت سایر خدمات باید به بیمارستان بم انتقال داده شوند. 
فرماندار فهرج با بیان اینکه اگر بتوانیم نیروهای‌مان را در بیمارستان مستقر کنیم می‌توانیم بار سنگین بیمارستان پاستور بم را هم کاهش دهیم، می‌گوید: «پزشک قلب حدود ۲۰الی ۲۵روز در بیمارستان مستقر است و پزشکان به دلیل تعهدی که دارند، حدود ۲۱ الی ۲۵ روز در بیمارستان حضور دارند و مابقی روز‌ها را پزشکان داخلی پوشش می‌دهد.»

برچسب ها: کرمان ، درمان ، علوم پزشکی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار