جوان آنلاین: «اگر بخواهیم برای ایران و آینده تلاشی کردهباشیم، راه آن همین کتاب خواندن است و این نمایشگاه زمینهای است برای تحقق این امر در یک مقیاس کلان و با یک کیفیت خوب.»
به گزارش «جوان» محسن جوادی، رئیس نمایشگاه کتاب تهران در مراسم رونمایی از پوستر سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به حادثه بندر شهید رجایی هرمزگان گفت: قبل از اینکه درباره نمایشگاه صحبت کنم، حادثه غمبار و تأسفبرانگیز بندر شهید رجایی را خدمت همه مردم ایران تسلیت عرض میکنم. من مردد بودم این رونمایی را عقب بیندازیم یا نه، ولی بعد دیدیم شعار نمایشگاه ما «بخوانیم برای ایران» است. اگر بخواهیم برای ایران و آینده تلاشی کردهباشیم، راه آن همین کتاب خواندن است و این نمایشگاه زمینهای است برای تحقق این امر در یک مقیاس کلان و با یک کیفیت خوب. بنابراین رونمایی از پوستر نمایشگاه را برگزار کردیم تا قدمی برای ایران برداریم. جوادی افزود: نمایشگاه کتاب به نحوی همزاد جمهوری اسلامی ایران است و با همه فراز و فرودهایی که در این سالها داشتهایم، حتی در زمان دفاع مقدس برگزار شدهاست. این نمایشگاه به نحوی متعلق به مردم و نهادهای خصوصی در حوزه نشر است. به همین دلیل کنار نهادن آنها و تصدی اجرایی کل نمایشگاه کتاب شاید کار درستی نباشد و ما با توجه به دیدگاهی که آقای صالحی داشتند، سعی کردیم امسال نقش صنوف خصوصی نشر را در برگزار نمایشگاه افزایش دهیم. در ادامه، ابراهیم حیدری، قائممقام نمایشگاه کتاب با بیان اینکه جانمایی غرفهها در مراحل نهایی است، گفت: در بخش داخلی ۲ هزارو ۳۶۳ ناشر داخلی برای نمایشگاه کتاب ثبتنام کردهاند که هزار و ۵۸۹ ناشر از تهران و ۷۷۴ ناشر از سایر استانها بودهاست. بخش حضوری شامل هزار و ۶۲۶ ناشر است و در بخش گروه عمومی، کودک و نوجوان، آموزشی، دانشگاهی و الکترونیک بیش از ۷۵ هزار متر مربع فضای درخواستی داشتهایم که جانمایی آن در مراحل نهایی است و سعی میکنیم در یکی، دو روز آینده غرفهها تحویل بخشهای مربوطه شود و بتوانند از شنبه کارهای چینش قفسهها را انجام دهند. قائممقام نمایشگاه کتاب درباره بخش بینالملل نمایشگاه کتاب گفت: ما امسال در بخش بینالملل یک بخش تازه و خاصی را به نام فلوشیپ تخصصی ادبیات کودک و نوجوان راهاندازی کردیم که هدف آن حمایت از آثار ایرانی و ترجمه آنها به زبانهای دیگر است. این بخش با استقبال بسیار خوبی مواجه شدهاست؛ ۱۴۷ متقاضی در این حوزه داریم که ۸۱متقاضی در بخش خارجی و ۶۶بخش متقاضی در بخش داخلی است. وی افزود: همچنین یک بخش تازه به نام «بریکس» داریم. همانطور که اطلاع دارید پیشنهادی از تیم ایران در نمایشگاه هند ارائه شد و آن پیشنهاد این بود که کارگروه اعضای فرهنگی بریکس را تشکیل دهیم که با استقبال اعضا قرار گرفت.
حیدری درباره حضور کشورهای خارجی در نمایشگاه کتاب گفت: از کشورهای مختلف ۵۰ متقاضی ثبتنام کردهاند که نزدیک ۵۵ تن از بارهای آنها رسیده و ۲۵ تن دیگر هم در مسیر ایران است. این کتابها در دو بخش عربی و لاتین در نمایشگاه حضور دارند و عمده آنها چاپ سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ است. وی با اشاره به حضور میهمانهای خارجی گفت: ۳۰ نویسنده خارجی در ایران حضور خواهند داشت که از نقاط مختلف دنیا به ایران آمدهاند. انشاءالله ارتباط ما با این عزیزان فقط منحصر به نمایشگاه کتاب نباشد و ما بتوانیم این ارتباطات فرهنگی را در حوزههای دیگر ادامه دهیم. حیدری با بیان اینکه مهمان ویژه سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کشور عراق است، افزود: رایزنیها و مکاتبات اولیه انجام شده و ما امسال در خدمت ناشران و فعالان فرهنگی کشور عراق هستیم. کشور عراق با حضور بیش از ۱۵ ناشر و یک هیئت ۳۰ نفره در نمایشگاه حضور دارد و وزیر فرهنگ عراق هم در افتاحیه نمایشگاه کتاب تهران حضور خواهد داشت. در پایان این مراسم از پوستر سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رونمایی شد. سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران با شعار «بخوانیم برای ایران» از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) با حضور ناشران مختلف برگزار خواهد شد.