کد خبر: 1316151
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
دلار و سکه عقب‌نشینی کردند، بورس صعودی شد
شکل‌گیری انتظارات جدید در بازار ارز و سرمایه تغییر مسیر بازار ارز و سرمایه در چند روز اخیر با سیگنال کاهش ریسک تنش‌های بین‌المللی و به نوعی گشایش‌های سیاسی رقم خورد. 
سعیده زمانی

جوان آنلاین: پیرو ورود بانک مرکزی در بازار ارز و همچنین تخلیه هیجانات ناشی از وقوع تنش‌های بین‌المللی، روز چهارشنبه ۱۲ شهریور ماه برای دومین بار متوالی، قیمت دلار و طلا روندی کاهشی داشت و از پیک تاریخی عقب‌نشینی کرد. برخلاف بازار ارز، شاخص بورس تهران برای سومین بار در این هفته مثبت شد و کارشناسان را نسبت به تداوم این روند امیدوار کرد. 
 
تغییر مسیر بازار ارز و سرمایه در چند روز اخیر با سیگنال کاهش ریسک تنش‌های بین‌المللی و به نوعی گشایش‌های سیاسی رقم خورد. 
در شرایطی که بازار ارز و طلا در حال ثبت رکود‌های قیمتی بودند، در چند روز اخیر تمایل به کاهش داشتند. در بازار سرمایه، اما مسیری متفاوت از بازار ارز و طلا طی شد. 
بررسی ورود و خروج پول به سهام نشان می‌دهد بورس تهران که بعد از جنگ تحمیلی ۱۲روزه تنها شش روز معاملاتی با ورود نقدینگی همراه بود در این هفته روندی مثبت داشته است. 

 تکرار رفتار فروردین دلار؟
بازار ارز و طلا روز چهارشنبه دومین افت متوالی قیمت را در شهریور ماه تجربه کردند. نرخ هر دلار در بازار آزاد به کانال ۱۰۲‌هزار تومان بازگشت. واسطه‌گران ارزی عمده‌ترین دلیل این مسئله را کاهش تنش‌های ناشی از جنگ و اظهارنظر اخیر نمایندگان مجلس عنوان می‌کنند، همچنین ردپای بازارساز نیز در کاهش اخیر نرخ دلار دیده می‌شود؛ موضوعی که در بازار ارز نیز مطرح و موجب عقب‌نشینی خریداران و تقویت عرضه طلا، سکه و ارز در معاملات روز چهارشنبه شد. 
بررسی‌ها از بازار ارز در معاملات روز چهارشنبه نشان می‌داد زمزمه ریزش ادامه دار دلار و طلا در بازار زمینه‌ساز تقویت عرضه در این بازار شده است. 
کاهش تنش‌ها در نهایت به پایداری بازار‌های ارز و طلا کمک می‌کند. در صورت انتشار اخبار مثبت در فضای سیاسی از جمله تعویق مکانیسم ماشه، ممکن است بازار‌های ارز و طلا رفتاری مشابه فروردین سال جاری در اوج قیمتی از خود نشان دهند و با کاهش قیمت مواجه شوند. 

 کاهش نرخ طلا باوجود افزایش قیمت‌های جهانی
در بازار روز چهارشنبه هر گرم طلای ۱۸ عیار به ۸‌میلیون‌و۷۲۱‌هزارو۶۰۰ تومان رسید. هر قطعه سکه طرح جدید نیز ۹۳‌میلیون‌و۱۰۰‌هزار تومان و سکه طرح قدیم به ۸۷‌میلیون‌و۱۰۰‌هزار تومان رسید. هر قطعه نیم‌سکه با رقم ۵۰‌میلیون‌و۴۰۰‌هزار تومان معامله شد، ربع‌سکه ۲۹‌میلیون‌و۶۰۰‌هزار تومان و سکه یک گرمی ۱۵‌میلیون‌و۵۰۰‌هزارتومان در بازار طلا و سکه معامله شد. 
کاهش قیمت طلا و سکه در شرایطی بود که قیمت اونس جهانی طلا با ثبت رکورد‌های جدید به قله‌ای بی سابقه در محدوده بالای ۳ هزارو ۵۰۰ دلار رسید و عملاً سقف‌های جدیدی را یکی پس از دیگری ثبت می‌کند. 
پیش‌بینی می‌شود این روند افزایشی با توجه به نرخ بهره ادامه‌دار باشد. 
در نظرسنجی ۲۰۲۵ شورای جهانی طلا، سهم بی‌سابقه‌ای از مدیران ذخایر گفته‌اند قصد دارند در ۱۲ماه آینده بر ذخایر طلای خود بیفزایند و ۷۶‌درصد انتظار دارند سهم طلا در ترکیب ذخایرشان طی پنج سال آینده باز هم بیشتر شود. 
این یافته‌ها نشان می‌دهد خرید رسمی طلا مقطعی نیست و ریشه در ارزیابی ریسک و مدیریت ترازنامه دارد. 

 صعود شاخص بورس به سومین روز رسید
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه، ۱۲شهریور با افزایش ۴۶‌هزارو۳۷۹ واحدی به تراز ۲‌میلیون‌و۵۲۳‌هزار واحد افزایش یافت. شاخص هم‌وزن ۸‌هزارو۸۸ واحد رشد کرد و به ارتفاع ۷۷۳‌هزار واحد دست یافت. 
نماد‌های ملی تأثیر ۵‌هزار واحدی، نماد فولاد تأثیر ۳ هزار واحدی و نماد‌های وبملت و پارسان تأثیر ۲‌هزار واحدی در رشد شاخص داشتند.
نماد خساپا رشد ۳‌درصدی، نماد خودرو رشد ۸۵/۲ درصدی و نماد فولاد افزایش ۹۶/۲ درصدی در ارزش سهام داشتند و جزو نماد‌های پرتراکنش معاملات روز چهارشنبه بودند. 
ارزش بورس تهران وارد کانال ۶/۷ هزار همت شد. ارزش معاملات چهارشنبه ۳/۵۶ همت و معاملات خرد ۷/۵ همت بود. 
کارشناسان معتقدند ورود دلار به کانال ۱۰۰‌هزار تومان اثرات خود را بر بازار سرمایه نمایان کرده است، همچنین با توجه به جذابیت قیمت‌ها در بخش عمده‌ای از بازار، انتظار می‌رفت با فروکش کردن برخی نگرانی‌ها همچون مباحث مربوط به لوایح پالرمو و عدم خروج از ان‌پی‌تی موجی از تقاضا شکل گیرد؛ موضوعی که روز سه‌شنبه و چهارشنبه تحقق یافت، با این حال با توجه به عمر کوتاه موج‌های صعودی در بورس تهران طی ماه‌های اخیر با قطعیت نمی‌توان از تغییر فاز جدی بورس گفت. 
در حالی که ۵۱۷ نماد مثبت بودند، ۱۷۸نماد منفی شدند. بیشترین ورود پول حقیقی به گروه فلزات اساسی با ۱۲۰میلیارد تومان، فرآورده نفتی ۶۵‌میلیارد تومان، بانک‌ها ۶۴‌میلیارد تومان، شیمیایی ۵۴‌میلیارد تومان و خودرو ۴۴‌میلیارد تومان بود. به‌نماد فولاد نیز ۸۰‌میلیارد تومان پول حقیقی، وبملت ۳۶‌میلیارد تومان، وحی کشتی ۲۸‌میلیارد تومان وارد و از نماد وپاسار ۱۸‌میلیارد تومان نقدینگی حقیقی خارج شد. 
 از همین منظر است که شاهد اختلاف شدید آرا و شکاف معنادار انتظارات در دو سوی عرضه و تقاضا هستیم. 
بر اساس اظهارات کارشناسی، بورس تهران به دلیل ریسک‌های موجود برای صعود پرشتاب، محرک قدرتمندی ندارد، در نتیجه یکی از استراتژی‌های معاملاتی که در شرایط فعلی می‌تواند از سوی سرمایه‌گذاران اتخاذ شود اقبال به سمت نماد‌های کم‌ریسک خواهد بود. 
براساس گزارش‌های ماهانه منتشر شده، نماد‌هایی از گروه کانی‌های فلزی، پتروشیمی، نیروگاه و سیمان ظرفیت بالایی برای سرمایه‌گذاری و رشد دارند. 
بر این اساس، در صورت عدم‌انتشار اخبار منفی احتمال دارد در روز‌های آینده، ریزموج صعودی ایجاد شده ادامه یابد و از منظر تکنیکال شاخص کل توان حرکت تا محدوده ۲ میلیون‌و۵۵۰‌هزار واحد را دارد.

برچسب ها: بانک مرکزی ، ارز ، بورس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار