کد خبر: 1259580
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۰
شاید با حرف از مکان‌های عمومی ذهن مخاطبان به پارک‌ها، پیاده‌روها، کوچه‌ها و خیابان‌ها کشیده شود، اما کمتر کسی باور می‌کند این حیوانات با همراهی صاحبانشان میهمان‌های ناخوانده مجالس رسمی مانند عروسی و ترحیم هم شده‌اند!
محبوبه قربانی

جوان آنلاین: گردش حیوانات خانگی به ویژه سگ گردانی در مکان‌های عمومی به‌خصوص در کلانشهر‌ها علاوه بر اینکه چالش‌های بهداشتی، امنیتی و اجتماعی دارد، معضلات فرهنگی آن هم رو به افزایش است و نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. 
شاید با حرف از مکان‌های عمومی ذهن مخاطبان به پارک‌ها، پیاده‌روها، کوچه‌ها و خیابان‌ها کشیده شود، اما کمتر کسی باور می‌کند این حیوانات با همراهی صاحبانشان میهمان‌های ناخوانده مجالس رسمی مانند عروسی و ترحیم هم شده‌اند!
در فرهنگ ما ایرانی‌ها، مراسم ختم به عنوان یک رویداد مهم و مقدس تلقی می‌شود که نیازمند احترام و توجه ویژه است. از این رو حضور حیوانات خانگی در چنین مراسم‌هایی ممکن است به عنوان بی‌احترامی به روح مرحوم و وابستگان او تلقی شود. این نگرش ریشه در اعتقادات فرهنگی دارد که بر اهمیت حفظ حرمت در زمان سوگواری تأکید می‌کند. اینکه مسئولان بزرگ‌ترین قبرستان مسلمانان در پایتخت به این تهدید می‌اندیشند یا خیر و تصمیمی برای مقابله با آن دارند به کنار، روی صحبت با صاحبان این حیوانات است که چقدر سلایق میزبان و دیگر میهمان‌ها نسبت به پذیرش حیوانات خانگی در آن مراسم برایشان اهمیت دارد؟! و چقدر حرمت آن مجلس برایشان مهم است؟
برخی افراد حضور حیوانات خانگی را نشانه‌ای از مدرنیته یا تغییرات اجتماعی می‌دانند، در حالی که دیگران آن را ناپسند و مخالف با سنت‌ها می‌دانند. این اختلاف نظر می‌تواند منجر به تنش‌های اجتماعی به ویژه در مراسم‌هایی که خانواده‌ها با هم جمع هستند شود. از طرفی باعث می‌شود افرادی که نسبت به نگهداری حیوانات خانگی حساس هستند، خود را از شرکت در مراسم‌هایی که این حیوانات در آن حضور دارند محروم کنند که خود باعث بسیاری از اختلافات خانوادگی می‌شود. 
در نگاه دیگر می‌توان گفت سگ گردانی یا همراه کردن هر حیوان دیگری، نمادی از تهاجم فرهنگی و تقلید سطحی از سبک زندگی غربی است. بسیاری از جوانان برای نشان دادن وضعیت مالی و اجتماعی خود به نگهداری سگ‌های گران قیمت و گرداندن آن‌ها در معابر عمومی می‌پردازند و این رفتار می‌تواند به ترویج فرهنگ‌های غیرمتناسب با ارزش‌های ملی و مذهبی منجر شود. حال این رفتار در یک مجلس رسمی می‌تواند موجب کاهش ارتباطات اجتماعی واقعی شود، چراکه این افراد بیشتر وقت خود را صرف نگهداری از حیوان همراه می‌کنند و از تعاملات انسانی و در اختیار بودن برای میزبان دور می‌شوند. این رفتار همچنین می‌تواند الگوی رفتاری نامناسبی برای جوان و نوجوان حاضر در آن مراسم هم باشد. حتی می‌تواند باعث ایجاد تنش با آن دسته از میهمانانی شود که به هر دلیلی مانند ترس، نگرانی‌های بهداشتی و... مخالف حضور یک حیوان در جوار خود و خانواده‌شان باشند. 
مراجع دینی بر نجاست سگ تأکید دارند و این موضوع باعث شده است نگهداری از این حیوانات در نظر برخی افراد ناپسند تلقی شود. این نگرش مذهبی هم مانعی از پذیرش عمومی حضور حیوانات خانگی در مجالس رسمی می‌شود. 
در آخر، حیوان گردانی به خصوص سگ گردانی تهدیدی برای سلامتی محسوب می‌شود. این رفتار همچنان که دیده می‌شود می‌تواند تأثیرات عمیق فرهنگی نیز داشته باشد، بنابراین برای مقابله با این تهدید‌ها لازم است آگاهی و فرهنگ‌سازی شود. همچنین با وضع قوانین مناسب، با هدف پیشگیری، ضمن حفظ حقوق حیوانات، امنیت و آسایش عمومی هم تأمین شود. 
اختلاف سلایق نسبت به نگهداری و حضور حیوانات خانگی در مجالس رسمی در کشورمان تحت تأثیر عوامل فرهنگی و مذهبی قرار دارد، بنابراین برای رسیدن به یک همزیستی مسالمت‌آمیز باید دنبال راهکار‌هایی بود تا از رواج این رفتار پیشگیری کرد و تنش‌ها را کاهش داد.

برچسب ها: سگ ، فرهنگ ، فروش حیوانات
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار