کد خبر: 1200284
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰
«لالایی» ساخت یک ارتباط لالایی اولین نقطه اتصال مادر و فرزند است. اولین واگویه‌های یک مادر با جنین خود به نوعی لالایی محسوب می‌شود تا زمانی که کودک به دنیا می‌آید، برای انتقال حس مثبت و آرامش و کمک به فرزند خود که راحت به خواب رود

جوان آنلاین: پوستر اولین فراخوان ملی لالایی با عنوان «گهواره» مرداد ماه سال جاری، پس از نشست‌ها و بررسی‌های تخصصی رونمایی شد. پس از آن از سراسر ایران آثار متعددی برای شرکت در این فراخوان به جشنواره ارسال و هفته گذشته اختتامیه این جشنواره با معرفی برگزیدگان در حوزه هنری برگزار شد. حسنا افشاری، روان‌شناس، داور بخش روان‌شناسی این رویداد ملی در یادداشتی از جنبه‌های روان‌شناسی لالایی‌ها گفت: لالایی اولین نقطه اتصال مادر و فرزند است. اولین واگویه‌های یک مادر با جنین خود به نوعی لالایی محسوب می‌شود تا زمانی که کودک به دنیا می‌آید، برای انتقال حس مثبت و آرامش و کمک به فرزند خود که راحت به خواب رود. اولین کارکرد لالایی، ساختن ارتباط است. نخ اتصال بین مادر و فرزند است. اگر لالایی درست به کار برده شود، مفاهیم و مبانی درستی داشته باشد، می‌تواند رابطه امنی بسازد. در نگاه روان‌شناسی به آن دلبستگی ایمن می‌گوییم؛ یکی از آجر‌هایی که می‌تواند دلبستگی ایمن را بسازد تا در آینده بتواند به خود اعتماد داشته باشد و با جهان و اطرافیان خود یک رابطه مثبت را برقرار کند. لالایی‌ها در قدیم بیشتر درددل‌های مادرانه بود، اما امروزه به جای اینکه کودک سنگ صبور مادر باشد، این لالایی مفاهیم و احساس مثبت را انتقال می‌دهد تا جایی که آن رابطه امن ساخته شود. نگاه ما هم به این لالایی‌ها اینگونه بود که آیا این درددل و انتقال اضطراب است یا انتقال احساس مثبت است. بسیاری از افراد گمان می‌کنند زمان لالایی گذشته است و دیگر کسی آن را به کار نمی‌برد، اما از اثرات مثبت لالایی بی‌خبرند. نکته‌سنجی پرداختن به بحث لالایی بسیار عالی بود؛ بحثی که زمان زیادی است نادیده گرفته شده است و وقتی اشعار را دیدیم متوجه شدیم که چقدر در این زمینه ضعف داریم و نیاز است به این مقوله لالایی پرداخته شود. اشعار از سطح انتظار پایین‌تر بود، اما وقتی در این جشنواره به آن پرداخته می‌شود و نگاه مثبتی به آن در آینده داریم، قطعاً کمک‌کننده خواهد بود. در کارگاه‌هایی که قرار است بعد از جشنواره برگزار شود، به موضوع «چگونه در اشعارمان به مبانی روان‌شناسی توجه کنیم؟» پرداخته می‌شود. در آخر از مادران می‌خواهم که به لالایی فرزندان خود بیشتر اهمیت دهند.
امروزه والدین از فضای مجازی کمک می‌گیرند و برای کودکان خود صدا و ویدئو پخش می‌کنند، اما بی‌اطلاع هستند که آرامش صدای پدر و مادر بسیار بیشتر از صدا‌های کامپیوتری و مصنوعی در ذهن کودک تأثیر می‌گذارد. کاش این موضوع فراموش نشود. در جریان داوری‌های فراخوان ملی لالایی از نظر روان‌شناسی اشعار مورد بررسی قرار داده شد و اشعار را از نظر انتقال ایمنی و امنیت، انتقال آرامش و حتی از نظر قدرت انتقال مفاهیم ملی و مذهبی به کودک بررسی کردیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار