کد خبر: 1187960
لینک کوتاه: https://www.Javann.ir/004z2e
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۵
‌مجوز خانه‌مسافر با پیگیری‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در کمیته تخصصی کمیسیون اقتصاد هیئت دولت از ثبت‌محور به تأیید‌محور تغییر یافته و در صف بررسی و تصویب در هیئت دولت است.

نوروز امسال سیدمصطفی فاطمی، مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی با توجه به رزرو هتل‌ها در برنامه صبح و رادیو گفتگو اعلام کرد: ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی در مراکز ۱۳ استانِ اصفهان، بوشهر، چهارمحال‌وبختیاری، خوزستان، سیستان‌وبلوچستان، فارس، قزوین، کرمان، گیلان، لرستان، مازندران، هرمزگان و یزد، بیش از ۹۰درصد تکمیل شده است.
فاطمی ضمن اشاره به پیش‌بینی‌پذیربودن این اتفاق به تعیین شهر‌های مکمل برای اقامت اشاره کرد و گفت: هرمزگان و بندرعباس و پارسیان تقریباً ظرفیت‌شان حدود ۱۰۰‌درصد است، میناب ۹۰‌درصد، بستک ۵۸‌درصد، در بوشهر، گناوه و دیلم تقریباً ظرفیت‌شان تکمیل است و جایگزین گناوه را بندر ریگ و جایگزین دیلم را شهر امام حسن و بوشهر را برازجان یا همان دشتستان معرفی کردیم.
آماری که از سوی مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی در آن زمان اعلام شد، تنها مربوط به اقامتگاه‌های ثبت‌شده نظیر هتل‌ها و مسافرخانه‌های دارای مجوز بوده و خبری از ظرفیت خانه‌مسافر‌ها در محاسبات آن زمان گردشگری نبود. پس از بررسی‌های هیئت مقررات‌زدایی، مجوز خانه‌مسافر یک مجوز ثبت‌محور دانسته شد و صدور مجوز خانه‌مسافر تسهیل گردید. ثبت‌محورشدن مجوز خانه‌مسافر‌ها سبب شد دیگر صف‌های طولانی و پیگیری‌های مستمر صاحبان این‌ها برای گرفتن مجوز از بین برود و به مرور زمان شاهد اضافه‌شدن خانه‌مسافر‌های دارای مجوز و در ادامه محاسبه ظرفیت این خانه‌های مسافر در آمار‌های گردشگری بودیم.
حال وزارت میراث و گردشگری در ماه‌های گذشته به دنبال تغییر مجوز خانه‌مسافر به تأییدمحور است. این بازگشت به گذشته را نمی‌توان در موقعیت کنونی توجیه کرد. با اینکه وزیر گردشگری طبق مصوبه هیئت مقررات‌زدایی موظف به ایجاد ظرفیت ۲۰۰هزار خانه‌مسافر شده بود و این ظرفیت هنوز به تحقق نینجامیده است، ولی خانه‌مسافر‌های بسیاری توانستند مجوز خود را به صورت ثبت‌محور دریافت کنند و تاکنون مشکلی از جانب این خانه‌مسافر‌ها گزارش نشده است.
طبق نظر مسئولان حوزه گردشگری در هشت سال اخیر از میان متقاضیان فراوان دریافت مجوز خانه‌مسافر، ۳۰۰هزار متقاضی دارای خانه‌مسافر فعال هستند و از میان این افراد تنها برای ۲۰هزار واحد اقامتگاه مجوز خانه‌مسافر صادر شده است. به عبارت بهتر زمانی که مسئولان وزارت میراث و گردشگری اعلام می‌کنند ظرفیت یک شهر به صورت ۱۰۰‌درصدی پر شده است، در واقع بخشی از ظرفیت پذیرش مسافر در خانه‌های مسافر را به کلی نادیده گرفته‌اند. طبق آمار اعلام‌شده اگر تمام ظرفیت مشخص‌شده از سوی وزارت گردشگری به طور کامل تکمیل شود، هنوز ۲۴۰هزار خانه‌مسافر در نظر گرفته نشده است.
اگر این خانه‌های مسافر نتوانند مجوز لازم را دریافت کنند، مجبور می‌شوند مانند قبل به صورت غیرقانونی و با ایستادن در معابر پررفت‌وآمد شهر‌ها کرایه داده شوند. طبیعتاً وقتی اجاره این خانه‌ها به صورت میدانی انجام شود، امکان بررسی دقیق منازل برای متقاضیان اقامت در آن‌ها وجود ندارد. همچنین تا زمانی که اجاره‌های میدانی وجود داشته باشد، اطمینان از امنیت خانه‌ها و بهداشت خانه‌ها کاری بسیار سخت خواهد بود. چرا آقای ضرغامی به دنبال زیرزمینی کردن این کسب‌وکار است؟ چه کسی از پنهانی بودن کرایه خانه‌مسافر‌ها سود خواهد برد؟

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
نام:
ایمیل:
* نظر:
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار