کد خبر: 1086497
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۳
افزایش ۶۳ درصدی ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در دستور کار دولت افزایش ۶۳ درصدی ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر کشور در قالب ۵۵ پروژه به ظرفیت ۵۹۵.۴۳ مگاوات تا قبل از شروع فصل گرم در دستور کار دولت قرار دارد.

افزایش ۶۳ درصدی ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر کشور در قالب ۵۵ پروژه به ظرفیت ۵۹۵.۴۳ مگاوات تا قبل از شروع فصل گرم در دستور کار دولت قرار دارد.

به طور کلی محدودیت می‌تواند علاوه بر بعد منفی در هر زمینه‌ای منتهی به بروز استعداد‌ها و انجام کار‌های به ظاهر غیر ممکن شود.

برای مثال ممکن است همه از قطعی برق به عنوان یک پدیده آزاردهنده یاد کنند، اما این محدودیت بزرگ که سال گذشته به طور وسیع گریبان کشور را گرفت و منجر به مشکلات بزرگ برای مردم شد، در سال جاری به عنوان یک عامل انگیزشی بزرگ به منظور توسعه واحد‌های نیروگاهی عمل کرده است.

در همین راستا یکی از بخش‌هایی که با رکورد‌های قابل توجه مواجه شده است، بخش واحد‌های نیروگاهی تجدیدپذیر است. شاید تاکنون عکس‌ها و فیلم‌های قابل توجهی از پروژه‌های تولید برق از سلول‌های خورشیدی یا نیروگاه‌های بزرگ بادی در کشور‌های دیگر را در فضای مجازی دنبال کرده اید.

اگر در این فضا هستید که کشور‌های توسعه یافته تمام توان خود را برای استفاده از برق تجدیدپذیر به کار گرفته‌اند و ایران در این حوزه از سایر کشور‌ها عقب افتاده است، بهتر است آمار و ارقامی که در ادامه بیان می‌شود را با دقت دنبال کنید.

 *آخرین آمار از ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور

بر اساس آخرین آمار ارائه شده در آمارنامه ماهانه صنعت آب و برق، در حال حاضر ۹۳۳.۳۴ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در قالب واحد‌های نیروگاهی خورشیدی، بادی، زیست توده و سایر منابع انرژی تجدیدپذیر در کشور نصب شده است.

بر این اساس متاسفانه طی سالیان گذشته بی‌توجهی به موضوع نصب نیروگاه‌های تجدیدپذیر سبب شده تا کمتر از ۱ درصد از کل برق کشور از این منابع تامین شود.

با توجه به این آمار یکی از مهمترین برنامه‌های دولت مردمی به منظور تامین برق پایدار توجه ویژه به پروژه‌های تجدیدپذیر است. مسئله‌ای که با بازنگری در قرارداد‌های خرید تضمینی واحد‌های نیروگاهی تجدیدپذیر شروع شد.

*تغییر ریل سیاست‌گذاری دولت در حوزه تجدیدپذیر با بازنگری در قرارداد‌ها

بر مبنای بازنگری صورت گرفته شاخص‌های اقتصادی سرمایه‌گذاری در تجدیدپذیر‌ها برای بخش خصوصی جذاب شد و بازگشت سرمایه در این بخش به کمتر از چهار سال کاهش یافت. از سوی دیگر مجوز احداث چهار هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی نیز از شورای اقتصاد اخذ شد که به موجب آن پرداختی به بخش خصوصی از طریق عرض انجام شده و افزایش یا کاهش حامل‌های انرژی تاثیری در هزینه تمام شده تولید ندارد.

پس از این بازنگری صورت گرفته، استقبال ورای تصوری از سوی بخش خصوصی به دست متولیان این حوزه در وزارت نیرو رسید و بیش از ۹۵ هزار مگاوات درخواست همکاری برای سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر (ساتبا) ارسال شد. بر مبنای آخرین اطلاعات موجود، تا کنون از ۹۵ هزار مگاوات درخواست رسیده، ۴۵ هزار مگاوات در قالب تفاهم با بخش خصوصی وارد مراحل بررسی شده است. به عبارت دیگر تاکنون و کمتر از ۶ ماه گذشته از فعالیت دولت ۴.۵ برابر هدف‌گذاری دولت برای توسعه تجدیدپذیر‌ها از سوی بخش خصوصی درخواست جدی در مرحله تفاهم نامه وجود دارد.

با توجه به این مسئله دولت قصد دارد در ۴ سال پیش رو نسبت به توسعه ۱۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌های تجدیدپذیر اقدام کند. به عبارت دیگر رشد سالانه ۲۵۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های برق در کشور در دستور کار قرار گرفته است. این آمار زمانی جالب توجه می‌شود که بدانیم متوسط رشد نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور‌های دیگر جهانی به طور میانگین ۱۵۰۰ مگاوات در هر سال است.

به معنای دیگر در ۴ سال پیش رو روند توسعه انرژی تجدیدپذیر در ایران ۱.۶ برابر میانگین رشد این انرژی در دنیا است.

 *افزایش ۶۳ درصدی تولید برق تجدیدپذیر، برنامه کوتاه مدت برای جبران ناترازی

فارغ از فراخوان‌ها و قرارداد‌های در دستور کار دولت، یک هدف مشخص کوتاه مدت در حوزه تجدیدپذیر‌ها برای دولت مشخص شد. بر این مبنا توسعه ۶۳ درصدی تولید برق تجدیدپذیر تا پیش از شروع فصل گرم در سال ۱۴۰۱ اولین هدفی بود که مقرر شد، وزارت نیرو در راستای جبران ناترازی بزرگ تولید و مصرف برق به سوی آن حرکت کند.

در این راستا بر مبنای آخرین اطلاعات بدست آمده از پروژه‌های تجدیدپذیر دولت، تاکنون ۵۲.۲ مگاوات از طرح یاد شده در قالب ۱۴ پروژه مذکور به بهره‌برداری رسیده است.

از سوی دیگر ۵۴۳.۲۴ مگاوات دیگر از این برنامه نیز در دست احداث قرار داشته و مقرر است تا قبل از رسیدن به اوج بار سال ۱۴۰۱ به مدار بیاید.

در نهایت ظرفیت ۵۹۵.۴۳ مگاواتی تولید برق تجدیدپذیر در قالب ۵۵ پروژه بزرگ زمینه استفاده شبکه برق کشور از ۱۴۷۶ مگاوات واحد نیروگاهی تجدیدپذیر کشور را مهیا کرده تا بخشی از ناترازی تولید و مصرف ایجاد شده ناشی از عملکرد دولت‌های قبل پوشش داده شود.

در این راستا اگر تک پروژه‌های خورشیدی کشور‌های توسعه یافته دیگر کشور‌ها را در فضای مجازی دنبال کردید، بار دیگر باید بگوییم که در کشور ما هم اکنون ۵۵ پروژه از جنس همان تصاویر زیبای نیروگاه‌های خورشیدی بر پهنه زمین و نیروگاه‌های بادی در دل آسمان در دست اجرا قرار دارد و قرار است از تابستان سال ۱۴۰۱ برق مردم را تامین کند.

منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار