کد خبر: 1305799
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۵
اردوغان: فشار غرب بر رژیم صهیونیستی افزایش یابد «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه گفت که در مرحله فعلی، بسیار مهم است که کشور‌های غربی، به ویژه ایالات متحده، فشار بر رژیم صهیونیستی را برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه افزایش دهند.

جوان آنلاین: از تاس، اردوغان در ارتباط با طرح آتش بس ۶۰ روزه در نوار غزه گفت: «اکنون که این طرح در دستور کار قرار گرفته است، نفوذ آمریکا بر [رژیم]اسرائیل در این زمینه تعیین‌کننده خواهد بود.»

به گزارش ایرنا، وی تاکید کرد که آمریکا با نفوذ خود می‌تواند نقش بسیار مهمی در وقوع و تداوم این آتش بس داشته باشد و برای دستیابی به این هدف باید همه کشور‌های غربی و به ویژه ایالات متحده، فشار بیشتری بر رژیم صهیونیستی وارد کنند.

رئیس جمهوری ترکیه خاطرنشان کرد که «حماس» نیز بار‌ها حسن نیت خود را در این مورد نشان داده است، اما به دلیل نقض آتش بس توسط نیرو‌های رژیم صهیونیسیتی آرامش در منطقه برقرار نشده است.

اردوغان در همین ارتباط و با اشاره به اوضاع بحرانی و گرسنگی مردم غزه گفت: «ما در تلاشیم تا از تکرار چنین اتفاقی جلوگیری کنیم. ما باید آتش‌بسی برقرار کنیم که [رژیم]اسرائیل کاملاً به آن پایبند باشد. برای انجام این کار، باید یک بستر مذاکره محکم ایجاد کنیم و از همه مهم‌تر، مسئله ضمانت‌ها را حل کنیم.»

وی همچنین افزود: «آتش بس اخیر میان [رژیم]اسرائیل و ایران نیز زمینه را برای آتش بس در نوار غزه فراهم کرده است.»

رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد که فرصتی برای اتلاف وقت نیست و باید در اسرع وقت آتش‌بس برقرار و اطمینان حاصل شود که کمک‌های بشردوستانه به کارآمدترین شکل ممکن به نوار غزه می‌رسد.

اردوغان خاطرنشان کرد که آنکارا از روز نخست، حملات به نوار غزه را «نسل کشی» توصیف کرد و ترکیه از جمله اولین کشور‌هایی بود که از طریق دیپلماتیک به دنبال برقراری آتش بس بود و در ارتباط با مسائل مربوط به گشودن مسیر‌های کمک‌های بشردوستانه و تخلیه مجروحان از این منطقه نقش فعالی داشته است.

رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد، اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار شد به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران، روی آورد.

در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه، آتش‌بس برقرار شد و براساس آن، تعدادی از اسیران مبادله شدند، اما در ادامه، رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس، سر باز زد و از بامداد سه‌شنبه ۱۸ مارس ۲۰۲۵ (۲۸ اسفند ۱۴۰۳) با نقض مفاد آتش‌بس، تجاوز‌های نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار